Gépészet
Gépészet

Nagy területteljesítményekhez fejlesztették ki az Amazone új forgóboronáját

Nagy területteljesítményekhez fejlesztették ki az Amazone új forgóboronáját

Amazone Sajtóközlemény

Az AMAZONE az új KE 02 Rotamix forgóborona termékprogramot egy 6 m-es, összecsukható változattal bővíti. A KE 6002-2-400 Rotamix max. 400 LE traktorosztályokhoz van jóváhagyva, különösen nagy ütőereje és a rendkívül jó rögtörés révén tűnik ki.

Nagy területteljesítmények

A KE 6002-2-400 révén az AMAZONE egy olyan új gépet kínál, melyet elsősorban nagy területteljesítményekhez fejlesztettek ki. A 6 m-es munkaszélességnek köszönhetően a forgóborona rendkívül hatékony. Továbbá a 3 m-es szállítási szélességre történő gyors összecsukás biztosítja a gyors és biztonságos vonulást. A gépet szóló használatra tervezték, és nem kapcsolható össze vetőegységgel.

Rotamix rendszer – rövid, kompakt és 6 méteren négy szerszámtartóval több

A Rotamix rendszerrel szerelt KE 6002-2-400 forgóborona a munkaszélesség minden méterén négy szerszámtartóval van felszerelve, melyeken eloszlik a bemenő erő. A húzásra álló fogak nehéz talajon is rendkívül jó rögszerkezetet alakítanak ki. Az új forgóboronák ezért nagyon alkalmasak magágykészítésre, különösen szántás után.

A nagy számú késtartó a homlokkerekek kisebb átmérőjét teszi lehetővé. Ezáltal a stabil homlokkerék-kádat nagyon kompaktra és könnyűre lehetett kialakítani. A rövid kialakítás biztosítja, hogy a traktorra gyakorolt emelőhatás csökkent, ezért a traktornak kisebb emelőerőre van szüksége, mint más forgóboronák esetében.

A jól bevált Quick+ Safe rendszer révén a 290 mm hosszú fogak integrált kőbiztosítással rendelkeznek, és egyszerűen, szerszám nélkül cserélhetők.

Magasabb teljesítményosztályok a DirectDrive hajtóművel

A Long-Life-Drive rendszer a DirectDrive hajtóművel együtt hosszú élettartamot és maximálisan nyugodt működést biztosít. A kazettás tömítőgyűrűvel és labirinttömítéssel ellátott kétszeres tömítés véd a por, nedvesség és szennyeződés ellen.

Az új forgóborona-terméktípusok szíve a DirectDrive hajtómű, mely a nagyobb erőhatást közvetlenül viszi át a szerszámtartók homlokkerekeire. Az új KE 6002-2-400 Rotamix gépnél nincs elágaztatás, ezáltal biztosított a rendkívül jó, kis kopással járó erőátvitel. A hajtómű mindig mindkét oldalsó szárnyon megtalálható. A forgóborona 1000 ford./perc-es kardántengely fordulatszám mellett használható. Cserélhető fogaskerék-készletek révén a szerszámtartó fordulatszáma hozzáigazítható a különböző talajviszonyokhoz.

Beállítás és szerszámok

A pontos és biztonságos munkamélység-beállításhoz a KE 6002-2-400 sokfuratos állítóművet használ. Ez nagyon széles beállítási tartományt tesz lehetővé, ahol a munkamélység mechanikusan, egy csap segítségével nagyon finoman állítható. A beállítások úgy vannak kialakítva, hogy egyszerűek és érthetőek legyenek az ügyfél számára.

A simítógerenda mélységet a talajegyengetéshez a henger pontosan tartva vezeti, és az integrált túlterhelés elleni védelem révén lehetővé teszi a felfelé való kitérést. A pontos beállításhoz univerzális kezelőszerszám áll rendelkezésre, amely számos gépbeállításhoz használható, például az oldallemezek magasságának vagy a nyomjelzők beállításához.

A jobb áramlás és a talaj egyengetése érdekében a simítógerenda 100 mm-rel lerövidítésre került. Ez javítja az átömlést az oldalsó vezetőlemez és a simítógerenda között.

Sokoldalú hengerprogram

A különböző talajadottságokhoz és az eltérő üzemi körülményekhez számos hengertípus érhető el különböző átmérőkben a célirányos visszatömörítéshez. A teljes felületű rögtöréshez és visszatömörítéshez az AMAZONE a tüskés hengert kínálja. A gumigyűrűs henger a könnyű és közepes talajokon sávos visszatömörítést végez. Opcionálisan mátrixprofillal is elérhető a még jobb önhajtás érdekében lazább talajokhoz. A hengerprogramot a trapézgyűrűs henger egészíti ki, szintén a sávos visszatömörítéshez.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Talajművelő és vetőgépeit vitte országos bemutatóra az Amazone

2024. július 19. 14:40

Szeretnének ezen gépek piacán is olyan elismertséget szerezni Magyarországon, mint a permetező- és tápanyag-visszapótló gépek terén.

Bátran tankolhat HVO-t a traktorba?

2024. július 11. 13:10

Németországban az úgynevezett HVO100 üzemanyagot (amely szinte szagtalan és tiszta, mint a víz) 2500 üzemórán keresztül tesztelték traktorokban.

Új traktorokat mutatott be a John Deere, itt a 6M sorozat

2024. július 7. 14:10

A kompakt 6M 95-östől a nagy teljesítményű 6M 250-es modellig terjedő sorozat különböző alvázméretekkel rendelkezik.

Messze még a kilábalás a mezőgazdasági pótkocsik piacán

2024. július 5. 14:40

Idén a június az első olyan hónap a hazai mezőgazdaságipótkocsi-piacon, amikor száz darabnál több pótkocsi kelt el.

20 éve Austro Diesel Magyarországon - Két évtizede megbízható partnere a hazai mezőgazdaságban

2023. február 3. 14:56

A jövőben is a piac egyik legjobb alkatrész ellátását és vevőszolgálatát kívánjuk biztosítani minden országban.

A Bednar termékeket mostantól az AgroVario forgalmazza

2023. június 28. 11:13

A Bednar talajművelő és vetőgépgyártó vállalat megállapodást kötött az AgroVario Kft., amely alapján az importőri feladatokat a jövőben a Bednar termékekkel kapcsolatban az AgroVario látja el Magyarországon.

Vetőgépekkel bővíti termékpalettáját az Amazone

2022. november 17. 09:26

Az Amazone a Centaya 3000 Special pneumatikus ráépíthető vetőgéppel és a Precea 6000-2AFCC szemenkénti vetőgéppel bővíti termékpalettáját.

Sorközművelő kultivátor a legkisebbtől a legnagyobb gazdaságokig

2023. március 6. 13:36

A sorközművelő kultivátorok használatával a mechanikai gyomirtás mellett egy menetben gondoskodunk a sorközben a talajszellőztetésről és a kapillárisok átvágásával a vízpárolgás csökkentéséről.