Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Prémium kategóriás megoldásokkal várta a látogatókat a CHH Műszaki KFT az AGROmashEXPO-n

Prémium kategóriás megoldásokkal várta a látogatókat a CHH Műszaki KFT az AGROmashEXPO-n

Agrofórum Online

A CHH Műszaki KFT több újdonsággal várta a látogatókat az AGROmashEXPO kiállításon.

A CHH Műszaki KFT mezőgazdasági és élelmiszeripari gépforgalmazó, a dán Cimbria vállalatcsoport közvetlen hazai képviselete. Mezőgazdasági nagyüzemek, közepes mezőgazdasági cégek, magángazdaságok, magas hozzáadott értékű mezőgazdasági, élelmiszeripari termékek gyártói, (bio)malmok dolgoznak a technológiájukkal. Prémium kategóriás gépekkel teljes körű megoldást adnak a magfeldolgozás, egyes ipari anyagok feldolgozása, osztályozása, szállítása, tárolása során. Tevékenységük közé tartozik gépek, alkatrészek értékesítése és kulcsrakész projektek tervezése, kivitelezése, acélszerkezeti, speciális gép kapcsolati és légtechnikai elemek gyártása.

A mezőgazdasági magfeldolgozás mellett számos kapcsolódó iparágban, (pl: malmok, takarmánykeverők) is tudnak megoldást nyújtani. Kiemelt hangsúlyt fektetnek a megvalósult projektek utógondozására, így szerviz- és pótalkatrész háttérrel, szaktanácsadással támogatják partnereik gyártósorainak folyamatos és gazdaságos üzemeltetését.

Az AGROmashEXPO-n már a precíziós gazdálkodásba illeszthető termékek is megjelentek a vállalkozás standján.

Az egyik egy szín szerinti osztályozó, amely teljes színképre dolgozik, nagyon apró pixelekre szkennel, és amely a piacon a legnagyobb tudású eszköz. A legújabb generációs CMOS technológián alapuló teljes színképű 4096 pixeles, 0,06 mm-es optikai felbontású RGB kamerákkal, illetve opcionálisan NIR és InGaAs kamerákkal van felszerelve. Ezzel a gép piacon elérhető legnagyobb optikai felbontásra képes! Technikailag a Sea CHROMEX ma a legjobb és a legkifinomultabb színosztályozó a világon! Rendszerbe integrált alak és méret felismeréssel rendelkezik. Akár 16 különböző hibacsoportot képes egyidejűleg kezelni. A legnagyobb kihívást jelentő osztályozások is megvalósíthatók a paraméterek helyes beállításával, amelyeket a legkifinomultabb szoftver ellenőriz. A Sea CHROMEX könnyen bővíthető és sokoldalú, így a jövőbeni újítások eredményei tovább hasznosíthatóak a gép kialakításánál.

Fontos kiállított darab volt egy precíziós csávázógép. A megnövekedett termelési igényekhez a csávázógép optimalizálja a vegyszerfelhasználást és csökkenti a környezeti terhelést. Az eredmény egyöntetűen csávázott vetőmag, mely megfelel a nemzetközi vetőmag minősítési szabványoknak és kiváló növekedési képességekkel rendelkezik. Ez a technológia jól bevonatolt magot és sokkal egységesebb csávázó anyagelosztást biztosít, összehasonlítva a hagyományos, folyamatos működtetésű dob csávázógéppel.

A Cimbria Heid csávázógépek adag csávázók. A precíz elektronikus mérleg előkészíti a szükséges magmennyiséget (adag) a következő ciklusra. Miután a mérleg beadagolta az előkészített adagot a keverődobba, a röpítőtárcsa felgyorsítja a magot és a dob falára, majd vissza a dob közepére juttatja beindítva ezáltal a keverési folyamatot. Az előre beállított recept szerint a gép beadagolja a szükséges csávázószer és púder mennyiséget a meghatározott idő alatt. A csávázószer a dob közepén elhelyezkedő röpítőtárcsára kerül, majd szétporlasztja  és egyöntetűen bevonja a mozgásban lévő magokat. A púder közvetlenül a mag felületére kerül, biztosítva ezáltal az intenzív és egyenletes bevonatolást. A csávázógép folyamatosan működtethető az automatizált vetőmagüzemi sorban.

Az ömlesztett termékek rakodása hulladék és por képződés kockázatával jár együtt, illetve a betöltés folyamata robbanásveszélyes is lehet. Ez környezetvédelmi és munkabiztonsági kérdéseket is felvet. A dán CIMBRIA kiporzás mentes Moduflex teleszkópos töltőcsöveket gyárt, csaknem 50 éve. A gépgyártó fejlesztése, amelyet megnézhettek a CHH Műszaki KFT standján, a motoros működtetésű pozícionálóval ellátott töltőcső, mely nem csak a vertikális, de a horizontális mozgatást is lehetővé teszi. A rakodásra érkező jármű megáll egy a számára kijelölt töltési ponton. A motoros pozícionáló egységgel ellátott töltőcső ezt követően oldal- illetve menetirány szerinti mozgatással rápozícionálható a tartály nyílására. A mozgatás a töltőcső közepétől számítva legfeljebb 1 méteres távolságban lehetséges. A termék hiánypótló, nincs hasonló megoldás az Európai Unióban. A kiporzás mentes anyagbetöltés kiválóan szolgálja a környezetvédelmet.

A termék környezetre és a gazdálkodásra gyakorolt pozitív hatásáról elmondható, hogy megakadályozza a környezetszennyezést a töltendő anyaggal. A kiporzás mentes betöltés lecsökkenti a manipulációs anyagveszteséget és a porterhelést. Gyorsítja a betöltési folyamatot, ezáltal javul a termelékenység.

A vállalkozás standján ezen kívül több újdonsággal is találkozhattunk:

  • Cimbria Delta 114 síkrosta,
  • EC-5 serleges felvonó,
  • GT400 szállítószalag,
  • Heid labor fajsúlyszeparátor,
  • Heid labor triőr,
  • automatikus mintavevő,
  • szelelőgép,
  • hántológép,
  • JKF ciklon és
  • JKF ventilátor

ÚJDONSÁG: Megérkezett az 5D Keyline sorozat - Miért ne termelhetne még gazdaságosabban?

2019. október 14. 08:40

Sokoldalú és gazdaságos traktor, könnyebb szállítási feladatok és kisebb gazdaságok számára – az új 5D Keyline sorozat tagjai ideálisak a kisebb és idényjellegű munkák számára.

Skandináv technológia, skandináv minőség! - Új megoldás a köves területek javítására az ELHO-tól, Finnországból

2019. október 11. 16:33

Az ELHO közel 50 éve foglalkozik gépgyártással. A gyár által készített gépeket kezdetektől fogva a legkorszerűbb és legmagasabb szintű műszaki megoldások alkalmazása, valamint a kiváló anyag és gyártási minőség jellemezi. Ennek eredményeként biztosított a hosszú távú és megbízható működés.

Opall-Agri váltvaforgató ekék Csehországból - most szezonindító akciós áron

2019. október 10. 16:02

Természetesen a megfelelő minőségű szántáshoz jó eke is szükséges, amely az OPaLL-AGRI kínálatával megoldható.

„Földöntúli élmény” a lébényi réten - Fliegl nyílt nap

2019. szeptember 30. 14:48

A nagyszámú külföldi és hazai meghívottak számára a teljes gyártmány portfóliót bemutató monstre programot szervezetek.

Változásban a jövő

2018. szeptember 14. 06:02

A technológiai fejlődés teljesen állva hagyta az agronómiai fejlesztést. Most hiányoznak azok az input agronómiai információk. Beszélgetés Lajos Mihállyal, az Agrofil SZMI Kft. ügyvezetőjével.

A Trimble bemutatta az Advisor Prime-ot

2018. április 16. 07:24

Az Advisor Prime új internet-alapú megoldás, amely segít a gazdáknak a növénytermesztés bonyolult rendszerének hatékonyabb irányításában.

A feltörekvő precíziós nemzedék - Gyakornokok és ösztöndíjasok a KITE precíziós konferenciáján

2019. március 22. 07:32

A KITE Zrt. 2019-ben is több ösztöndíjas hallgatónak és gyakornokának adta meg a lehetőséget, hogy részt vehessenek a hévízi precíziós konferencián.

Gépészet Videó

Úton a mezőgazdaság megújulása felé

2019. május 23. 06:53

A mezőgazdaság sürgős megújulásának egyik záloga, ahogy látható, a dróntechnológia lehet, amelyben további komoly potenciál rejlik.