Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Prémium kategóriás megoldásokkal várta a látogatókat a CHH Műszaki KFT az AGROmashEXPO-n

Prémium kategóriás megoldásokkal várta a látogatókat a CHH Műszaki KFT az AGROmashEXPO-n

Agrofórum Online

A CHH Műszaki KFT több újdonsággal várta a látogatókat az AGROmashEXPO kiállításon.

A CHH Műszaki KFT mezőgazdasági és élelmiszeripari gépforgalmazó, a dán Cimbria vállalatcsoport közvetlen hazai képviselete. Mezőgazdasági nagyüzemek, közepes mezőgazdasági cégek, magángazdaságok, magas hozzáadott értékű mezőgazdasági, élelmiszeripari termékek gyártói, (bio)malmok dolgoznak a technológiájukkal. Prémium kategóriás gépekkel teljes körű megoldást adnak a magfeldolgozás, egyes ipari anyagok feldolgozása, osztályozása, szállítása, tárolása során. Tevékenységük közé tartozik gépek, alkatrészek értékesítése és kulcsrakész projektek tervezése, kivitelezése, acélszerkezeti, speciális gép kapcsolati és légtechnikai elemek gyártása.

A mezőgazdasági magfeldolgozás mellett számos kapcsolódó iparágban, (pl: malmok, takarmánykeverők) is tudnak megoldást nyújtani. Kiemelt hangsúlyt fektetnek a megvalósult projektek utógondozására, így szerviz- és pótalkatrész háttérrel, szaktanácsadással támogatják partnereik gyártósorainak folyamatos és gazdaságos üzemeltetését.

Az AGROmashEXPO-n már a precíziós gazdálkodásba illeszthető termékek is megjelentek a vállalkozás standján.

Az egyik egy szín szerinti osztályozó, amely teljes színképre dolgozik, nagyon apró pixelekre szkennel, és amely a piacon a legnagyobb tudású eszköz. A legújabb generációs CMOS technológián alapuló teljes színképű 4096 pixeles, 0,06 mm-es optikai felbontású RGB kamerákkal, illetve opcionálisan NIR és InGaAs kamerákkal van felszerelve. Ezzel a gép piacon elérhető legnagyobb optikai felbontásra képes! Technikailag a Sea CHROMEX ma a legjobb és a legkifinomultabb színosztályozó a világon! Rendszerbe integrált alak és méret felismeréssel rendelkezik. Akár 16 különböző hibacsoportot képes egyidejűleg kezelni. A legnagyobb kihívást jelentő osztályozások is megvalósíthatók a paraméterek helyes beállításával, amelyeket a legkifinomultabb szoftver ellenőriz. A Sea CHROMEX könnyen bővíthető és sokoldalú, így a jövőbeni újítások eredményei tovább hasznosíthatóak a gép kialakításánál.

Fontos kiállított darab volt egy precíziós csávázógép. A megnövekedett termelési igényekhez a csávázógép optimalizálja a vegyszerfelhasználást és csökkenti a környezeti terhelést. Az eredmény egyöntetűen csávázott vetőmag, mely megfelel a nemzetközi vetőmag minősítési szabványoknak és kiváló növekedési képességekkel rendelkezik. Ez a technológia jól bevonatolt magot és sokkal egységesebb csávázó anyagelosztást biztosít, összehasonlítva a hagyományos, folyamatos működtetésű dob csávázógéppel.

A Cimbria Heid csávázógépek adag csávázók. A precíz elektronikus mérleg előkészíti a szükséges magmennyiséget (adag) a következő ciklusra. Miután a mérleg beadagolta az előkészített adagot a keverődobba, a röpítőtárcsa felgyorsítja a magot és a dob falára, majd vissza a dob közepére juttatja beindítva ezáltal a keverési folyamatot. Az előre beállított recept szerint a gép beadagolja a szükséges csávázószer és púder mennyiséget a meghatározott idő alatt. A csávázószer a dob közepén elhelyezkedő röpítőtárcsára kerül, majd szétporlasztja  és egyöntetűen bevonja a mozgásban lévő magokat. A púder közvetlenül a mag felületére kerül, biztosítva ezáltal az intenzív és egyenletes bevonatolást. A csávázógép folyamatosan működtethető az automatizált vetőmagüzemi sorban.

Az ömlesztett termékek rakodása hulladék és por képződés kockázatával jár együtt, illetve a betöltés folyamata robbanásveszélyes is lehet. Ez környezetvédelmi és munkabiztonsági kérdéseket is felvet. A dán CIMBRIA kiporzás mentes Moduflex teleszkópos töltőcsöveket gyárt, csaknem 50 éve. A gépgyártó fejlesztése, amelyet megnézhettek a CHH Műszaki KFT standján, a motoros működtetésű pozícionálóval ellátott töltőcső, mely nem csak a vertikális, de a horizontális mozgatást is lehetővé teszi. A rakodásra érkező jármű megáll egy a számára kijelölt töltési ponton. A motoros pozícionáló egységgel ellátott töltőcső ezt követően oldal- illetve menetirány szerinti mozgatással rápozícionálható a tartály nyílására. A mozgatás a töltőcső közepétől számítva legfeljebb 1 méteres távolságban lehetséges. A termék hiánypótló, nincs hasonló megoldás az Európai Unióban. A kiporzás mentes anyagbetöltés kiválóan szolgálja a környezetvédelmet.

A termék környezetre és a gazdálkodásra gyakorolt pozitív hatásáról elmondható, hogy megakadályozza a környezetszennyezést a töltendő anyaggal. A kiporzás mentes betöltés lecsökkenti a manipulációs anyagveszteséget és a porterhelést. Gyorsítja a betöltési folyamatot, ezáltal javul a termelékenység.

A vállalkozás standján ezen kívül több újdonsággal is találkozhattunk:

  • Cimbria Delta 114 síkrosta,
  • EC-5 serleges felvonó,
  • GT400 szállítószalag,
  • Heid labor fajsúlyszeparátor,
  • Heid labor triőr,
  • automatikus mintavevő,
  • szelelőgép,
  • hántológép,
  • JKF ciklon és
  • JKF ventilátor

Kerner, ezzel csak nyer! ORSZÁGOS KERNER ROADSHOW

2019. július 17. 09:53

Kedves Magyar Gazdák! Gyertek, tartsatok velünk, találkozzunk az országos körút valamelyik állomásán!

A két Güttler talajművelő eszköz a legtöbbet használt gép a gazdaságban

2019. július 5. 05:47

A Güttler a SuperMaxx-ot mint 4 évszakos kultivátort kínálja, mely alkalmas: talajszellőztetéshez, felületnöveléshez, tarlóhántáshoz, köztes növények vetéséhez és fagyos talajok műveléséhez.

Talajlazító ajánlat hazai referenciákkal és videókkal

2019. július 4. 13:51

A talajlazítás fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni, a megfelelő időben és módon végzett lazítás látványos eredményeket hozhat a termelésben. A talajlazító alkalmazásával javíthatjuk talajaink állapotát, megszüntethetjük a károsan tömörödött eke- és tárcsatalp réteget. A lazított talajrétegben a víz mélyebbre jut, növekszik a talaj levegőtérfogata és felgyorsul a talaj biológiai élete.

Gépészet Videó

A John Deere cég új fejlesztéseket jelentett be az S700 kombájnok 2020. évi modelljeire

2019. július 4. 09:38

A John Deere cég ismertette az S700 kombájnok 2020. évi újdonságait: fejlett automatizálás, adat kezelés, szalmaelhelyezés.

Hasznosabb-e a precízen kijuttatott tápanyag?

2018. december 2. 20:57

Beszélgetés Lajos Mihály szaktanácsadóval, az Agrofil-SZMI Kft. ügyvezetőjével.

Megkerülhetetlen lesz a precíziós gazdálkodás

2018. február 20. 16:03

A digitalizáció átalakítja a munkaerő-keresletet, elsősorban magasan képzett, a termelésben közvetlenül résztvevő munkaerő iránt növeli az igényt.

A német kormány kiemelten támogatja a precíziós mezőgazdaságot

2019. február 24. 14:37

A modern mezőgazdasági üzemek precíziós módszerekkel, illetve gépekkel fognak dolgozni annak érdekében, hogy minimalizálják a vegyszer és műtrágya használatot.

YieldON, a hozamfokozó szántóföldi biostimulátor

2018. január 30. 15:08

A Valagro-nak, a biostimulátor-fejlesztés, -gyártás világviszonylatban is vezető piaci szereplőjének a legújabb fejlesztése a YieldON hozamnövelő készítmény.