Növénytermesztés
Növénytermesztés

Alba Milagro Hungária Kft. – professzionális partner a növénytáplálás és talajaktiválás területén

Alba Milagro Hungária Kft. – professzionális partner a növénytáplálás és talajaktiválás területén

Alba Milagro Hungária Kft.

Az Alba Milagro Hungary Kft. a növénytáplálás és talajaktiválás területén magas fokú szakmai elkötelezettséggel segíti a gazdálkodókat. Szakmai csapatuk folyamatosan fejleszti talajaktiválási és tápanyag-gazdálkodási szolgáltatásaikat, melyekből kiindulva a legalkalmasabb termékeket javasolják és értékesítik partnereik számára.

Szolgáltatás alapú tevékenységüket 4 nagy rendszerbe sorolják, melyek a TALAJAKTIVÁLÁS, TALAJFELTÖLTÉS, NÖVÉNYTÁPLÁLÁS és NÖVÉNYAKTIVÁLÁS. Ezeket egészítik ki a termesztés hatékonyságát fokozó termékek.

A magyar gazdálkodók rengeteg termék közül válogathatnak, de a választáshoz és alkalmazáshoz legtöbbször hiányzik a megbízható szakmai segítség. Ezért az Alba Milagro küldetése, hogy a magyar gazdák legprofesszionálisabb partnere legyen a növénytáplálás és talajaktiválás területén. A tápanyag-gazdálkodás minden területén professzionális, rendszerszemléletű segítséget és reális javaslatokat nyújtanak a gazdálkodóknak.

Miért a tápanyag-gazdálkodás területén?

Mert a talaj és a tápanyag-gazdálkodás tudatos fejlesztése az, ami Pepo Professzor Úr klasszikussá vált grafikonja szerint is 40%-ban befolyásolja a termesztés eredményét. Ennek ellenére több mint 10 éves szaktanácsadói tevékenységünk során azt tapasztaltuk, hogy ez az a terület, amelyet leginkább a megszokások és a költségminimalizálás irányít Magyarországon, tehát ezen a területen vannak a legnagyobb kiaknázatlan lehetőségek az eredmény növeléséhez. És persze azért, mert ehhez a területhez értünk a legjobban.

Miért tartják fontosnak a rendszer szemléletű gondolkodást?

Mert a növénytermesztést befolyásoló tényezők nem egymástól függetlenül alakítják a termelés eredményét, ezért a tervezés során is összefüggésekben, rendszerekben kell gondolkodnunk. A tápanyag féleségének és mennyiségének nem csak az adott kultúra, hanem a talaj és a környezet adottságaira is kell épülnie.

Mitől professzionális a tevékenységük?

Egy szakember nemcsak valamilyen programmal kiszámított, kijuttatandó NPK hatóanyag mennyiségről készít jogszabályoknak is megfelelő, beadható dokumentumot, hanem segít megkeresni és rangsorolni azokat a tényezőket, amelyek limitálják az eredményesség növelését és részletes javaslatot készít a rövidebb és hosszabb távú megoldásokról.

Mitől válik reálissá egy terv?

Új partnereink vallomásai szerint a tápanyag-gazdálkodási tervet a szükséges dokumentáció miatt készítik, és a fiókba kerül, ugyanis nélkülöz minden realitást. A mi szolgáltatásaink célja az, hogy mind szakmailag, mind költségben, mind technológiai megvalósíthatóság terén a partnerünkkel egyeztetett és általa elfogadott reális tervet készítsünk, amely valós támpontot ad az egész éves gazdálkodás során.

A professzionális partnerséget országos szaktanácsadói hálózatunk biztosítja. Szaktanácsadóink személyes tanácsadást végeznek az ország teljes területén. Termékjavaslatainkat a gazdákkal való konzultáció során szerzett információra, mérésekre és szakértői tervekre alapozzuk. Jelenleg 10 szakemberünk segíti a gazdálkodók munkáját. Célunk, hogy a jövőben minden megyében legalább egy kollégánk biztosíthassa a folyamatos kapcsolattartást.

Nagyszámú agronómiai szolgáltatásunk segíti partnereink számára meghozni a legjövedelmezőbb döntéseket. Majd minden szolgáltatásunk a talajvizsgálat eredményeire épül, hiszen a szántóföldi termelésben a növény fő tápanyag-felvételi forrása a talaj, amennyiben eltekintünk a szén-dioxid-tól mint tápanyagtól. Minden szolgáltatásunk teljes körű, azaz a talajmintavételtől a terv készítésig mindent tartalmaz. A legtöbb esetben portfóliónkban megtalálható a tökéletes megoldás is így a terméket is biztosítani tudjuk.

Termékportfóliónk kialakításában sok éves tápanyagtervezési tapasztalatunk volt az irányadó. Olyan különleges termékeket kerestünk szerte az európai piacon és Magyarországon, melyek megoldást jelentenek a hazai problémákra. Jelen portfóliónk lefedi a tápanyagtechnológia valamennyi elemét, de továbbra is folyamatosan keressük az újabb innovatív, hasznos termékeket.

Csapatunk tagjai valamennyien szülők, akik a legjobb, minőségű élelmiszert szeretnék adni gyermekeiknek. Mi tudjuk, hogy egészséges élelmiszert csak egészséges növényből lehet előállítani. Ez nem csak gyermekeink számára fontos, de agronómiai érdekünk is, hiszen az egészséges jól táplált növény könnyebben védhető meg a kórokozókkal szemben, jobban tolerálja a környezeti kihívásokat és nagyobb teljesítményre lesz képes. Az egészséges növénytermesztés alapja a szántóföldön az egészséges, termékeny talaj. Így mi is elsősorban a talajra koncentrálunk és a talajvizsgálati eredményekből indulunk ki. Rendszereinkkel megőrizzük, illetve javítjuk a különböző adottságú talajok termékenységét, valamint tápanyagszolgáltató képességét és megfelelően tápláljuk a növényeket, fokozzuk teljesítőképességüket.

TALAJAKTIVÁLÁS rendszerünk célja, olyan optimális életteret teremteni a talaj lakóközössége számára, beleértve a kultúrnövényeket is, amely környezetében és környezet által az élő szervezetek közössége és termesztett növények a legnagyobb teljesítményre lesznek képesek. Ehhez biztosítunk szolgáltatásokat és termékeket, mint a belvíz elvezetésben megoldást jelentő drénezés, vagy a savanyú, illetve szikes területek kémiai javításához talajjavítási tervet és granulált meszező, illetve gipsz termékeket.

TALAJFELTÖLTÉS során figyelembe kell venni, hogy a táblák talajadottsága eltérő és a talajnak különböző a tápanyagmegtartó és a tápanyag-szolgáltató képessége, ezért eltérő mértékben és arányban szükséges az egyes tápanyagok pótlása. Az optimális talajfeltöltés érdekében mi a talajvizsgálatokra támaszkodva adunk javaslatot és készítünk egyedi összetételű speciális feltöltő keverékeket.

A növény a számára szükséges tápanyag nagy részét a talajban raktározott tápanyagkészletből veszi fel. Ugyanakkor a talaj nem mindig biztosítja megfelelő időben és térben a szükséges napi mennyiséget. NÖVÉNYTÁPLÁLÁS rendszerünkben a növény közvetlen táplálásával, ami lehet a mag/gyökér mellé helyezett startertrágya vagy a lombra kijutatott lombtrágya, gyorsan és nagy biztonsággal egészítjük ki, vagy bizonyos esetekben, helyettesítjük a talaj tápanyagkészletéből felvett hatóanyagot. A növény közvetlen táplálásához mikrogranulátum és speciális összetételű lombtrágyák széles választéka szerepel portfóliónkban.

NÖVÉNYAKTIVÁLÁS rendszerünkben a növény teljesítményét fokozzuk különböző, úgynevezett biostimulátorok tudatos használatával. A biostimulátor szó sokféle biológiailag aktív hatóanyag gyűjtőneve. Használatuk akkor lehet eredményes, ha ismerjük az alkalmazott hatóanyagot és tudjuk milyen hatást várhatunk el tőle. Ennek függvényében tudjuk eldönteni, hogy a növény mely fejlődési fázisában alkalmazzuk eredménnyel.

A HATÉKONYSÁGOT FOKOZÓ TERMÉKEK portfóliónk, olyan termékei, amelyek közvetve vagy közvetlenül támogatják a növénytermesztés eredményességét, mint például a permetezővíz pH beállítására szolgáló termékünk, amely fokozza a növényvédő szer hatékonyságát. Ide tartozik granulált vadriasztó termékünk, mely a vadkár jelentős enyhítésével javítja a gazdálkodás eredményét.

Egyre több gazdálkodó azonosul gondolkodásmódunkkal, ami szolgáltatásaink és termékportfóliónk további fejlesztésére ösztönöz bennünket.

Látogasson el a www.albamilagro.hu honlapra!

További kérdés esetén írjon bizalommal a kommunikacio@albamilagro.hu e-mail címre!

 

Rekord búzatermés a Brexit árnyékában

2019. október 20. 06:47

Becslések szerint az idei brit búzatermés 16,19 millió tonnára növekszik az előző szezon 13,56 millió tonnájával szemben.

Jó terméshozamokat értek el idén a gazdálkodók

2019. október 10. 08:11

A 3 tonna körüli napraforgóátlag világszinten is rekord, kukoricából ugyanakkor a tavaszi szárazság miatt a várakozásokhoz képest hektáronként 1-1,5 tonnával kevesebb termett.

Kedvező termés várható az őszi betakarítású növényeknél

2019. október 1. 12:03

Az őszi betakarítású növények között kiemelt jelentőségű a napraforgó, melynek aratása javában zajlik, az 570 ezer hektáros terület közel feléről már a raktárakba került a termés.

Jó termésben bíznak a zalai gazdák

2019. szeptember 19. 12:36

Zala megyében az őszi időszakban 6500 hektár napraforgó, 29 551 hektár kukorica, 5354 hektár szója és 140 hektár cukorrépa vár betakarításra.

Megjelent a Helyes Talajvédelmi Gyakorlat című kézikönyv

2019. január 15. 12:47

Célja a gazdálkodók és a szaktanácsadók környezettudatosságának növelése, ezáltal hozzájárulva a hatékony víz- és talajvédelem gyakorlati megvalósításhoz.

Miért is fontos csapadékmentes időszakban a talajbaktérium készítmények használata?

2019. április 10. 13:36

A kérdést Holopovics Zoltánnak, az Agrova Kft. Fejlesztési- és Szakmai vezetőjének és Varga Sándornak, Biológiai- és Talajerőgazdálkodási Szakmérnökünknek tettük fel.

Szolnoki Precíziós Gazdálkodási Nap: a Magtár GPS Kft. és az Agro Aim Hungária Kft. szervezésében

2019. június 21. 12:38

Az előadások elsődlegesen a precíziós gazdálkodásról szóltak, de a szakemberek e témakör mellett az egyre nagyobb jelentőséggel bíró talajjavításról, belvízzel veszélyeztetett területek megoldási javaslatairól, valamint az öntözési lehetőségekről is beszéltek.

Mikor fejtrágyázzuk zöldségnövényeinket?

2019. június 9. 05:38

Szakcikkünk a trágyázás időzítésének és a tápanyagok megosztásának fontosságát ismerteti a szabadföldi zöldségtermesztésben.