Gépészet
Gépészet

Világítótorony a gazdáknak – Fliegl Tracker járműfelismerő rendszer

Világítótorony a gazdáknak – Fliegl Tracker járműfelismerő rendszer

Agrofórum Online

Egy kis Bluetooth adó és néhány akkumulátor. Ez a beacon, magyarul világítótorony, ami a Fliegl egyik legújabb innovációjának alapját adja, és amivel a gyártó sok más fejlesztéséhez hasonlóan díjat is nyert. A hannoveri Agritechnicakét ezüstérme után a legnagyobb magyarországi agrárkiállításon a cég újabb két termékét jutalmazták a szakemberek.

A Fliegl DPW 210 BL Profi bálaszállító pótkocsit az Agrofórum már egy korábbi cikkében megismerhették olvasóink, most az AGROmashEXPO és AgrárgépShow termékpályázatán Nemzetközi Termékfejlesztési Díjjal jutalmazott Fliegl Tracker rendszert mutatjuk be.

Amennyire egyszerűek a beaconok, olyan széleskörű lehet a felhasználási területük. Ezeken alapul a Fliegl fejlesztése: a Tracker járműfelismerés. A beacon rendszeresen jelet küld, amelyet a közeli vevőegységek fogadni és értelmezni tudnak. Ennek segítségével az élelmiszer-előállítás átláthatóvá és nyomonkövethetővé válik.

A Fliegl Adba Kft. a legújabb fejlesztésének működését és előnyeit egy gyakorlati példán keresztül ismertette.

A kombájnra és a szállító járművekre szerelt rendszer lehetővé teszi, hogy minden betakarítógépet egyértelműen beazonosíthassunk. A találkozási pont az átrakó kocsi. A Fliegl FWS mérlegrendszerrel ellátott átrakókocsi az adathordozó antennájának segítségével felismeri, hogy melyik kombájn tölti, és az anyagot hova kell továbbítania. Ezzel az újítással pedig a gabona útja a szántóföldtől a raktárig hiánytalanul dokumentálható. Az élelmiszer származásának kérdése a politikát, az ipart és nem utolsó sorban a fogyasztót is foglalkoztatja, ezért minden, ami az élelmiszerek útjának követhetőségéhez hozzájárul, nagyon fontos.

A Fliegl Tracker rendszer különböző gyártmányú járművekbe is beszerelhető, az a fedélzeti elektronikától teljesen független. Nagy előny, hogy kezelése nem manuális, az adathordozó és az antenna közötti kommunikáció automatikus, így a kezelői hibákat kizárja.

Nincsen túlterhelt teherautó

A Fliegl adathordozók a nyomonkövetés mellett a biztonságot is növelik a betakarítás csúcsidejében. A Fliegl FWS mérlegrendszer fejlesztésével ugyanis minden Fliegl digitális adathordozóval ellátott teherautóhoz hozzárendelhető a hasznos súly, így az átrakókocsi automatikusan a megfelelő mennyiséget teszi át. A szállítójármű tehát nem lesz túlterhelve. A töltési kapacitás hajszálpontosan kihasználható, növeli a szállítási hatékonyságot és kíméli a forrásokat.

John Deere robot traktor: nem álhír – valóság!

2019. november 18. 15:36

A munkagéppel egy egységet alkotó kompakt elektromos traktor teljesítménye 500 kW. Járószerkezete lehet kerekes vagy gumihevederes.

A Massey Ferguson okos teljesítmény programja megjelenik a Stage V MF 6700 S szériában

2019. november 14. 11:03

A kompakt méretek sokoldalúságot és agilitást eredményeznek, aminek a haszna a csekély fordulókör. A kategórián jelentősen túlmutató hidraulikarendszer és a könnyű kezelés tökéletes rakodótraktorokká is teszik a gépeket.

Hannoverben a jövő traktora – Bemutatkozott az első hibrid STEYR

2019. november 12. 10:34

A traktorok következő generációinak tervezésénél a károsanyag-kibocsátás minimálisra vagy nullásra csökkentése fontos vezérelv, amire most az osztrák STEYR is megpróbál választ adni - sok más mellett.

Gépészet Videó

Szántáselmunkáló hengerek hazai referenciákkal

2019. november 5. 14:33

A szántáselmunkáló hengerek alkalmazása a munkagépek közül talán a legszélesebb körű. Használata tavasszal elkezdődik a felfagyások kezelésére, a bokrosító hengerezésre, utána nyáron kapcsolt munkagépként (pl nehéztárcsa után) a talajmunkák lezárására és ősszel a magágykészítésre, vetések lezárására illetve szántáselmunkálásra vehetjük igénybe ezt a sokoldalú munkagépet.

Öt új, bőtermő szójafajta követheti a Pannon régió díjnyertes vetőmagját

2019. február 11. 06:52

A következő két évben még legalább öt olyan szójafajtával készül a Mauthner csoport, ami hasonlóan nagy visszhangot kelt, mint az Agelica vagy az Atacama.

YieldON biostimulátor - Magyar területeken tesztelve

2018. március 14. 08:07

A YieldON egy hatékony, termelőbarát, kedvező hektárköltségű, új generációs biostimulátor, amelynek használatával a vizsgálatok szerint átlagosan 8%-os hozamnövekedést lehet elérni.

Versatile 335 - Kanadai traktor kompromisszumok nélkül

2018. április 2. 11:37

A Versatile 335 egy új széria, amely Tier IV F motorral a 265-365 lóerőtartományban érhető el. Nagy a tengelytáv, és az önsúlya, utóbbinál 16 tonna is elérhető.

Gépészet Videó

Farmet Falcon - Sokoldalú vetőgép számos opcióval

2018. március 15. 12:43

A Farmet Falcon pneumatikus gabonavetőgép egy rendkívül sokoldalú eszköz, amely számos opcióval és méretben rendelhető.

Gépészet Videó