Gépészet
Gépészet

Világítótorony a gazdáknak – Fliegl Tracker járműfelismerő rendszer

Világítótorony a gazdáknak – Fliegl Tracker járműfelismerő rendszer

Agrofórum Online

Egy kis Bluetooth adó és néhány akkumulátor. Ez a beacon, magyarul világítótorony, ami a Fliegl egyik legújabb innovációjának alapját adja, és amivel a gyártó sok más fejlesztéséhez hasonlóan díjat is nyert. A hannoveri Agritechnicakét ezüstérme után a legnagyobb magyarországi agrárkiállításon a cég újabb két termékét jutalmazták a szakemberek.

A Fliegl DPW 210 BL Profi bálaszállító pótkocsit az Agrofórum már egy korábbi cikkében megismerhették olvasóink, most az AGROmashEXPO és AgrárgépShow termékpályázatán Nemzetközi Termékfejlesztési Díjjal jutalmazott Fliegl Tracker rendszert mutatjuk be.

Amennyire egyszerűek a beaconok, olyan széleskörű lehet a felhasználási területük. Ezeken alapul a Fliegl fejlesztése: a Tracker járműfelismerés. A beacon rendszeresen jelet küld, amelyet a közeli vevőegységek fogadni és értelmezni tudnak. Ennek segítségével az élelmiszer-előállítás átláthatóvá és nyomonkövethetővé válik.

A Fliegl Adba Kft. a legújabb fejlesztésének működését és előnyeit egy gyakorlati példán keresztül ismertette.

A kombájnra és a szállító járművekre szerelt rendszer lehetővé teszi, hogy minden betakarítógépet egyértelműen beazonosíthassunk. A találkozási pont az átrakó kocsi. A Fliegl FWS mérlegrendszerrel ellátott átrakókocsi az adathordozó antennájának segítségével felismeri, hogy melyik kombájn tölti, és az anyagot hova kell továbbítania. Ezzel az újítással pedig a gabona útja a szántóföldtől a raktárig hiánytalanul dokumentálható. Az élelmiszer származásának kérdése a politikát, az ipart és nem utolsó sorban a fogyasztót is foglalkoztatja, ezért minden, ami az élelmiszerek útjának követhetőségéhez hozzájárul, nagyon fontos.

A Fliegl Tracker rendszer különböző gyártmányú járművekbe is beszerelhető, az a fedélzeti elektronikától teljesen független. Nagy előny, hogy kezelése nem manuális, az adathordozó és az antenna közötti kommunikáció automatikus, így a kezelői hibákat kizárja.

Nincsen túlterhelt teherautó

A Fliegl adathordozók a nyomonkövetés mellett a biztonságot is növelik a betakarítás csúcsidejében. A Fliegl FWS mérlegrendszer fejlesztésével ugyanis minden Fliegl digitális adathordozóval ellátott teherautóhoz hozzárendelhető a hasznos súly, így az átrakókocsi automatikusan a megfelelő mennyiséget teszi át. A szállítójármű tehát nem lesz túlterhelve. A töltési kapacitás hajszálpontosan kihasználható, növeli a szállítási hatékonyságot és kíméli a forrásokat.

Kerner, ezzel csak nyer! ORSZÁGOS KERNER ROADSHOW

2019. július 17. 09:53

Kedves Magyar Gazdák! Gyertek, tartsatok velünk, találkozzunk az országos körút valamelyik állomásán!

A két Güttler talajművelő eszköz a legtöbbet használt gép a gazdaságban

2019. július 5. 05:47

A Güttler a SuperMaxx-ot mint 4 évszakos kultivátort kínálja, mely alkalmas: talajszellőztetéshez, felületnöveléshez, tarlóhántáshoz, köztes növények vetéséhez és fagyos talajok műveléséhez.

Talajlazító ajánlat hazai referenciákkal és videókkal

2019. július 4. 13:51

A talajlazítás fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni, a megfelelő időben és módon végzett lazítás látványos eredményeket hozhat a termelésben. A talajlazító alkalmazásával javíthatjuk talajaink állapotát, megszüntethetjük a károsan tömörödött eke- és tárcsatalp réteget. A lazított talajrétegben a víz mélyebbre jut, növekszik a talaj levegőtérfogata és felgyorsul a talaj biológiai élete.

Gépészet Videó

A John Deere cég új fejlesztéseket jelentett be az S700 kombájnok 2020. évi modelljeire

2019. július 4. 09:38

A John Deere cég ismertette az S700 kombájnok 2020. évi újdonságait: fejlett automatizálás, adat kezelés, szalmaelhelyezés.

Carmeuse: A meszezés műtrágyaszóróval is lehetséges

2018. március 16. 06:59

A Carmeuse fejlesztői olyan terméket állítottak elő, amely szemcsés, így a jelenleg használatban lévő kijuttató eszközökkel is kezelhető.

Öt új, bőtermő szójafajta követheti a Pannon régió díjnyertes vetőmagját

2019. február 11. 06:52

A következő két évben még legalább öt olyan szójafajtával készül a Mauthner csoport, ami hasonlóan nagy visszhangot kelt, mint az Agelica vagy az Atacama.

Nem gond többé a nitrátjelentés - Így csökkentheti gazdasága adminisztrációs terheit

2019. február 21. 08:13

A FARMDOK egy nyilvántartásvezető- és kezelő szoftver, ami jelentősen csökkenti a termelők adminisztrációs terheit, gyakorlatilag kiváltja a régi táblatörzskönyvet.

Gépészet Videó

A jövő mezőgépészeit látta vendegül a Fliegl Abdán

2018. március 14. 14:39

A FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft. vendégül látta a MezőgépÉSZek játék III. helyezett csapatát.