Tápanyag-utánpótlás
Fizetett tartalom
Tápanyag-utánpótlás
Fizetett tartalom

YieldON biostimulátor – Magyar területeken tesztelve

YieldON biostimulátor – Magyar területeken tesztelve

Agrofórum Online - Fotó: Gribek Tímea

A Malagrow Kft. Viva és Megafol stresszoldói eddig is népszerűek voltak, egyre több termelő használja a cég által ajánlott termékeket, 2018-ra viszont egy teljesen új biostimulátort vezetnek be a piacra, így nem véletlen, hogy az AGROmashEXPO kiállításon is a YieldON állt a középpontban.

Balogh Ernő technológiai fejlesztő élő videónkban elmondta, hogy a gyártó, a Valagro ezúttal technológiai szintű megoldást hozott, hiszen ezúttal nem csak egy stresszoldóról van szó. A készítmény számos előnnyel rendelkezik, aminek köszönhetően magasabb termőképességet biztosít.

A YieldON-t komoly munka eredményeként vásárolhatják meg a gazdálkodók, 2016-ban ugyanis három prototípust teszteltek a gyártó cégnél, amiből 2017-re választották ki a legjobbat, amit Magyarországon mintegy 70 helyszínen teszteltek. A kísérletek üzemi körülmények között, 5 és 10 hektáros parcellákon zajlottak, az eredmények pedig Balogh Ernő szerint azt bizonyították, hogy hatékony termék áll az idei évtől a gazdálkodók rendelkezésre.

A YieldON hozamnövelő készítmény egy hatékony, termelőbarát, kedvező hektárköltségű, új generációs biostimulátor, amelynek használatával a vizsgálatok szerint átlagosan 8%-os hozamnövekedést lehet elérni. A három különböző növénycsaládból kivont, biológiailag aktív hatóanyagoknak és a hozzáadott mikroelemeknek köszönhetően a YieldON javítja a tápanyagok felvételét, a cukrok és a kész tápanyagok szállítását, a sejtosztódás támogatásával pedig növeli a szemek számát és ezermagtömegét, míg az olajsav-bioszintézis hatékonyságának fokozásával jelentős mértékben javítja a beltartalmi értékeket is.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Így hatékony a kukorica fej- és lombtrágyázása!

2024. május 10. 17:10

Az áhított 12 t/ha kukoricatermés 270–300 kg/ha nitrogént von ki a talajból. Ennek nagy részét műtrágyával kell pótolni.

Májusi teendők a szántóföldön

2024. május 2. 05:40

Minden lombtrágyavásárlás előtt érdemes és szükséges pár percet rászánni, ami a különböző termékek hatóanyag és ár információinak összehasonlításához kell, elkerülve azokat a csapdákat, amelyeket csak a termék árának vagy hektárköltségének a feltétel nélküli elfogadása okoz.

Miért kell a kén? -  Legyél profi a búza nitrogén- és kéntrágyázásában!

2024. április 19. 05:40

A nitrogén hatékony beépüléséhez megfelelő mennyiségű kénre van szükség. Ezenfelül a kén serkenti a növények növekedését, fokozza a fehérje- és a sikérképződést, az ellenálló képességet, javítja a sütőipari értéket, javítja a termésbiztonságot.

A minőségi szemlélet új lehetőséget teremt a piacon

2024. április 17. 06:40

A kalászosok specialistája, a YaraVita Gramitrel lombtrágya, mely jól illeszthető a technológiába, és a legfontosabb mezo- és mikroelemeket tartalmazza.

Íme az AGROmashEXPO Termékfejlsztési díj győztesei

2018. december 14. 14:03

Az idei évben rekordszámú 41 db pályamű érkezett be, ami jelzi, hogy évről évre egyre többen érzik úgy, hogy érdemes elindulni ezen a megmérettetésen. Sajnos a hazai indulók száma nem nőt, sőt csökkent.

AGROmashEXPO, AgrárgépShow 2020 - Termékfejlesztési díj pályázat díjazottjai

2019. december 17. 10:48

Lezárult a 2020. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow Termékfejlesztési díj pályázatainak bírálata. Az idei évben is Hazai és Nemzetközi díjakra lehetett nevezni, gépesítés, input / szolgáltatás és digitalizáció kategóriákban.

Megnyitotta kapuit a 38. AGROmashEXPO és a 10. AgrárgépShow

2020. január 23. 11:54

Megnyílt a 38. AGROmashEXPO és a 10. AgrárgépShow a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban szerdán.

Megnyílt az idei AGROmashEXPO: gépmustra és minisztériumi programhirdetés

2019. január 24. 06:21

A kiállításon közel 350 hazai és külföldi cég vonultatta fel termékeit, gépeit, szolgáltatásait. Az ország legjelentősebb fedett területű, mezőgazdasági gépeket és eszközöket bemutató rendezvényén megismerhető a teljes gépkínálat. A megnyitón Nagy István ismertette az Agrárminisztérium 2019-es szakmai programját.