Gyomirtás
Fizetett tartalom
Gyomirtás
Fizetett tartalom

Elumis Bang

Elumis Bang

Syngenta Kft.

Posztemergens gyomirtó szer magról kelő és évelő egy- és kétszikűek ellen takarmánykukoricában

  • Az egyik legmagasabb hatóanyag-mennyiség egységnyi területen.
  • Rendkívül hosszú és széles hatásspektrum.
  • Kiemelkedő hatás köles és muhar fajok illetve fenyércirok és mezei acat ellen is.

Az évelő gyomok okozzák az egyik legnagyobb gyomproblémát a kukorica termesztésében. Nem csak tápanyagot és vizet vonnak el a kultúrnövénytől, hanem a gyökerek allelopatikus anyagot termelve akadályozzák a kukorica fejlődését, a napfényért versengésre késztetve megnyúlik a növény, amellyel csökken a szárszilárdság és ezek eredményeképpen nagyon jelentős termésveszteséget okoznak.

Az igazán nagy kihívást az ilyen területek gyomirtása jelenti. Azonban ez sem jelent megoldhatatlan gondot az Elumis Bangnek, amely egy posztemergens gyomirtó szer takarmánykukoricában. A csomagban lévő 3 hatóanyag 3 eltérő hatásmechanizmussal rendelkezik. Ez segíti a rezisztencia elleni védekezést. A piacon lévő egyik legnagyobb mennyiségű hatóanyagot jelenti egységnyi területen. A nikoszulfuron 50-60 g/ha mennyiségben kerül kijuttatásra. Mezotrionból 125 vagy 150 g/ha, míg dikambából 240-288 g/ha mennyiséget lehet alkalmazni.

1. kép Elumis Bang hatása fenyércirokkal és kakaslábfűvel erősen fertőzött területen Zamárdi – 2019 június

Mit ad ez a hatóanyag-kombináció?

Először is az egyik legszélesebb hatásspektrumot. Kimagasló hatékonyság jellemzi a fenyércirok, a köles fajok (HPPD toleráns parti- és kései köles is), kakaslábfű és a muhar fajok (fakó, zöld, ragadós és pirók ujjas) ellen (1. kép). Az Elumis Bang az acatmentesítés leghasznosabb eleme a kukorica gyomirtásában, ami a rendkívül magas dikamba tartalomnak köszönhető. Ezeken felül a leggyakoribb magról kelő, nehezebben irtható gyomok is beletartoznak a spektrumába.

A hatóanyagok által generált tulajdonság a hosszú hatástartam. Ez a selyemmályva, csattanó maszlag, keserűfű-félék, disznóparéj és libatop fajok, vadkender későbbi csirázása ellen ad tartamhatást, de jelentősebb csapadék (30-50 mm) esetén a magról kelő egyszikűekre is van hatás.

Az Elumis Bang csomag előnyei között kell felsorolni az egy- vagy kétmenetes gyomirtás lehetőségét.

Az Elumis az egyetlen olyan készítmény, amely hivatalos engedéllyel rendelkezik hibrid kukorica vetőmag-előállításban, és vele a fenyércirok elleni védekezést lehet megoldani.

2. kép Háttérben Elumis Bang hatása gyomokkal erősen fertőzött területen

Az Elumis a legkorszerűbb OD formulációjú termék. Ez azt jelenti, hogy olyan adjuváns és vivőanyag rendszerben vannak feloldva hatóanyagok, amelyek a leghatékonyabban és leggyorsabban segítik a termék oldódását, tapadását, felszívódását a leveleken, ezáltal a legjobb hatékonyságot nyújtja (2. kép).

Az Elumis Bang csomag – dózistól függően – 5-6 ha-on használható fel. Tehát a kisebb termelők is meg tudják vásárolni, nincs szükség 10-30 ha-os csomagok megvásárlására. Mivel folyékony formulációban van minden termék, ezért nincs szükség külön mérőedényre a csomagolásban, így 1-2 ha-os területek is könnyen kezelhetőek.

Ha az Elumis Bang vásárlása mellett döntenek, akkor 37%-os árkedvezmény érvényesíthető a szóló termékek vásárlásához képest.

Kérdés esetén forduljon bizalommal értékesítő kollégáinkhoz!

Papp Zoltán
Kukorica és napraforgó növényvédőszer-kampánymenedzser
Syngenta Kft.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Az aszat visszaszorítása

2024. július 15. 13:10

Bár megjelenése fenyegető, és néha rendkívül invazívvá válhat, nem olyan nehéz visszaszorítani, mint sok más fajtát.

A gyomnövények elleni hatékony védelem kulcsfontosságú a termésbiztonság eléréséhez

2024. április 17. 11:10

A kultúrnövények terméshozamát és a termés minőségét jelentősen meghatározza a gyomnövények elleni védekezés eredményessége.

A mechanikai gyomirtásé a jövő!

2024. március 8. 05:40

A mechanikai gyomirtás visszatérését lehet várni a szántóföldi növénytermesztésben. Az ökológiai gazdálkodásban eddig is alapvető volt, de most már a teljes szántóföldi növénytermesztésben a reneszánszát éli!

BuXa csomag - Pénztárcakímélő megoldás kalászosokban

2024. március 5. 05:40

Az őszi kalászosok gyomirtása a múlt év csapadékos időjárása miatt nagyon sok gazdaságban elmaradt. Ennek eredményeképpen a megszokottnál nagyobb felületen várható tavaszi gyomirtás az őszi kalászosokban.

Már elérhető a Syngenta új csávázószer kalkulátora

2023. március 28. 08:03

A Syngentánál fontosnak tartjuk a termelők széleskörű támogatását, ezért az egyszerűbb nyilvántartás érdekében elsőként hoztuk létre honlapunkon újonnan elérhető funkcióként a Csávázószer kalkulátort.

Együtt a magasabb napraforgó termésátlag felé vezető úton

2020. december 28. 10:09

A történelmi rekordot jelentő 2019-es 3 tonnához képest ma már az 5 tonnás hektáronkénti terméshozam sem példa nélküli.

Változó körülmények, alkalmazkodó napraforgó hibridek a Syngenta-tól

2023. október 25. 12:40

Az időjárás szélsőséges kilengéseihez hozzá nem szokhatunk, de alkalmazkodhatunk. Ennek egyik fő eszköze a talajművelés, amelyre komplexen kell tekinteni. Továbbra is egyik lényegi eleme a vízmegtartás, amely idén másként volt fontos, mint korábban.