Gyomirtás
Fizetett tartalom
Gyomirtás
Fizetett tartalom

Kalászos herbicidnek tervezve

Kalászos herbicidnek tervezve

Sumi Agro Hungary Kft. (x)

A kalászosok tavaszi gyomirtásában alapvetően azok a gazdálkodók gondolkoznak és cselekszenek, akiknek nincs „különleges bánásmódot” igénylő célnövényük a területen. Ők költséghatékonyan – egyszeri kijuttatással – szeretnének védekezni a tábla kétszikű gyomnövényei ellen.

Természetesen ebben az időszakban a kétszikűek érzékenységi állapota szerint jelentős eltérések adódnak, hiszen egyszerre vannak jelen az áttelelt fajok kifejlett egyedei, a fiatal – de különböző fejlettségű csíranövények és az évelők fiatal példányai is. Ezen összetettség az oka, hogy a legtöbb gyomirtó szer bizonyos célnövények körét nem képes már ebben az időszakban a számunkra megfelelő szinten kontrollálni. Ebben a szituációban az a legalkalmasabb választás, amelyik gyomirtó szer gyomirtási hatékonysága fajonként a legkisebb szórást biztosítja széles gyomirtási spektrum mellett.

Egy új herbicid megalkotása során különböző igénynek való egyidejű megfelelőség az elérendő cél, de a siker érdekében ezeknek a kritériumoknak találkoznia kell a felhasználók elvárásaival. Ezek a végső érdekek egyszerűen és jól megfogalmazhatóak – de amikor ezek tartalmát vizsgáljuk, szinte végtelen a variációk tárháza. A különböző szinteken megfogalmazott követelmények között vannak előírtak, elvártak és újdonságként hatók. A piac szereplői és az általuk forgalmazott termékek közötti különbségek az utóbbi gondolatban érhető tetten, hiszen minden más már „alapvetés” (széles spektrum, rezisztencia törés,stb…). Az újdonságok köre is egyre egységesebb, egyre nehezebb olyan újat mutatni és adni, ami valóban fontos argumentum a felhasználók számára. A Sumi Agro a meglévő szükségletek, igények és követelmények teljesítése mellett egy valóban új célt tűzött ki és valósított meg a Moderator termék megalkotásával.

Nevezetesen azt, hogy a termék nyújtson többet a piacvezető versenytársainál azáltal, hogy különböző fajok sokasága esetén a hatékonysága legyen kiegyenlített, eredményessége pedig közelítse a maximumot. Több év munkája során ez volt az újdonságként megfogalmazott cél, amit a Moderator termék képvisel.

A számtalan kísérlet és azok kiértékelése alapján egyértelműen megállapítást nyert, hogy a Moderator gyomirtási spektruma azonos a piacvezető termékkel; de a gyomirtás eredményessége fajonként meghaladja azt. Ez azt jelenti, hogy a Moderator képes leginkább csökkenteni a szelekciós nyomást az által, hogy a legtöbb fajból a legtöbb egyedet képes sikerrel eliminálni, megakadályozva azok túlélését és későbbi térfoglalásukat. Ez egy valóban hasznos, a végfelhasználó számára valós értékkel bíró újítás, újdonság.

A Moderator természetesen minden olyan egyéb paraméterrel rendelkezik, amely a végfelhasználók számára már alapvető és számítanak rá: utóvetemény korlátozás mentesség, széles gyomirtási spektrum, rugalmas felhasználhatóság /kultúra és fenológia alapján egyaránt/, könnyű kezelhetőség, gazdaságos kiszerelés, kedvező hektárköltség, szakmai szerviz….

Mindezek alapján megállapítható, hogy a Moderator új etalonja lesz a minden tekintetben korszerű gyomirtásnak és új szintet fémjelez a hazai kalászos herbicid palettán!

Új őszi kalászos gyomirtó szer csomag

2019. szeptember 30. 08:33

Nagy széltippan, parlagi ecsetpázsit, egynyári perje. Sok gazda életét megkeseríti a fűfélék felszaporodása. Új hatóanyag érkezik az idei őszi szezonban a kalászosok őszi gyomproblémáinak megoldására.

Jól bevált megoldások a repce posztemergens gyomirtására

2019. szeptember 20. 12:03

Bízunk benne, hogy a termékeink ebben a repce gyomirtási szezonban is bizonyítani fogják hatékonyságukat.

Már bizonyított: Agility+Alliance (+videó)

2019. szeptember 13. 08:48

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények, és mit tapasztaltak az ország különböző pontjain élő termelők!

A nyárutói gyomok által okozott termésveszteség őszi káposztarepcében

2019. szeptember 10. 11:48

A címben szereplő érdekes kijelentésre, kérdésre sokan legyintenek, mivel azt gondolják és vélik, hogy a nyári gyomokat majd az első fagyok elintézik, és nem okoznak gondot. A probléma azonban ennél összetettebb. A szerző által elvégzett vizsgálatok eredményei azt igazolják, hogy igenis foglalkozni kell ezzel a kérdéssel.

A fény hatása a kártevőkre

2019. január 31. 10:37

A fény különböző jellemzői – fényerősség, polarizáltság, spektrum, fotoperiódus – döntően befolyásolják az egyes növényi kártevőknek a megjelenését, kártételét, sőt az ellenük irányuló védekezést is.

Interra® Farm: intenzív gazdálkodás fenntartható megoldásokkal

2019. június 8. 09:19

A cél az, hogy egyre több gazdálkodó ismerje fel a természeti erőforrások - mint a talaj és az ivóvízkészlet - védelmének fontosságát, ugyanakkor használják fel a gazdálkodás javára is a környezetkímélő megoldásokat.

Az Amazone 457 millió euró forgalmat ért el 2017-ben

2018. január 29. 15:22

A 2017-es üzleti évben tovább gyarapodott az Amazone vállalati csoport. A konszolidált éves forgalom 457 millió euróra nőtt, mely esetében a kereskedelmi forgalmat nem vesszük figyelembe. Ez rekord-érték a vállalat történetében.