Gyomirtás
Fizetett tartalom
Gyomirtás
Fizetett tartalom

Új őszi kalászos gyomirtó szer csomag

Új őszi kalászos gyomirtó szer csomag

Nagy széltippan, parlagi ecsetpázsit, egynyári perje. Sok gazda életét megkeseríti a fűfélék felszaporodása. Új hatóanyag érkezik az idei őszi szezonban a kalászosok őszi gyomproblémáinak megoldására.

A kalászosok gyomflórája napjainkban jelentős változáson megy keresztül, az egyszikűek fertőzése ugrásszerűen megnőtt, az egyre korábbra húzódó vetésidő, az alacsony tőszám, a hektikus időjárás, a télen át csírázó gyomnövények, egyes fajok megváltozott gyomirtó szer érzékenysége új kihívást jelentenek a gyomirtás tervezésében. Bizonyos területeken, elsősorban egyszikűekkel fertőzött táblákon elengedhetetlen az őszi gyomirtás.

Ma már nem csak a klasszikus nagy széltippan megjelenése jellemző, hanem más egyszikűek is komoly kihívást okoznak, mint a parlagi ecsetpázsit, perje félék. A jellemzően tél végén, nagyon kora tavasszal károsító kétszikűek ellen, mint a tyúkhúr, árvacsalán, veronika félék ellen tavasszal már nem tudunk érdemben védekezni, erős fertőzés esetén megnehezítik a kalászos bokrosodását, fogékonyabbá válik az állomány a betegségekre, csökkentik a termést.

1. kép rendkívül erős parlagi ecsetpázsit fertőzés kalászosban

2. kép egynyári perje egyeduralkodása kalászosban

Szükség van egy olyan gyomirtó készítményre, amely megoldást nyújt az egyszikűek ellen, új hatóanyagának köszönhetően megtöri a rezisztencia kialakulását, és hosszú tartamhatással rendelkezik a télen át csírázó fajok ellen. Egy ilyen készítmény segíti a kalászos bokrosodását, erős télbe indulását, ha gyommentes közegben telel a búza és az árpa, jobb a télállósága, kedvezőbb a tavaszi megindulása, jobb a betegségellenállósága, magasabb a termés.

A Syngenta új őszi kalászos gyomirtó szer csomagja a Box-R Pack, ami az idei őszön már a termelők rendelkezésére áll.

A Box-R Pack 5 ha-os csomag (15l Boxer + 250 g Alliance 660 WG) kitűnő kombináció a kalászosok őszi gyomirtására, széles spektrumának köszönhetően megoldást nyújt a legfontosabb gyomnövények ellen, szelektív, korai gyomkikapcsolást biztosít, kitűnő a tartamhatása, kezelhető a vetésváltás.

Őszi búza és őszi árpa kultúrában használható, dózis: 3,0 l/ha Boxer +50 g/ha Alliance

Javasolt kijuttatási időpont: őszi korai posztemergensen, a kalászos kultúrnövény 3 leveles állapotában, a gyomnövények minél kisebb fejlettségénél. Egyes gyomfajok, például a parlagi ecsetpázsit érzékenyebbek kelésük előtt a készítményre.

Levélen keresztüli hatásának köszönhetően elpusztítja a már kinn lévő gyomokat, gyökéren keresztüli hatásának köszönhetően pedig védelmet nyújt a később csírázók ellen.

Miért javasoljuk a Box-R Pack használatát:

  • A vészjóslóan felszaporodó egyszikűek (nagy széltippan, parlagi ecsetpázsit, egynyári perje) ellen kitűnő megoldás
  • Tél végén – kora tavasszal károsító gyomok (tyúkhúr, árvacsalán, veronika félék) ellen csak az őszi gyomirtás rendelkezik kellő hatékonysággal. A Box-R Pack nem csak azonnali megoldást kínál ezen fajok ellen, hanem hosszú tartamhatásának köszönhetően egész télen, kora tavasszal is zavartalanul fejlődhet a kultúrnövény a megbízható tartamhatásnak köszönhetően.
  • A korai vetés, alacsony tőszám terjedésével kiemelkedően fontossá válik a kalászosok őszi, minél korábbi gyommentesítése. Box-R Pack használatával jobb bokrosodás, biztonságosabb áttelelés, zavartalan fejlődés, magasabb termés érhető el
  • Őszi gyomirtással elkerülhetőek a tavaszi munkacsúcsok

Box-R Pack használatával megakadályozhatjuk, hogy felszaporodjanak az egyszikűek a területünkön, kedvező hektárköltségével gazdaságosan beilleszthető a kalászosok termesztéstechnológiájába. Próbálja ki Ön is bizalommal ezt az új hatóanyagot tartalmazó, hiánypótló, megbízható készítményt idén ősszel a kalászosa gyomirtására!

3. kép kezeletlen kontroll: erősen gyomos őszi búza állomány, Kóka 2017.

4. kép Box-R Pack kitűnő gyomirtó hatás az összes előforduló gyomfaj ellen, Kóka, 2017.

Tóth Csantavéri Szilvia
Fejlesztőmérnök
Syngenta Kft.

Csapadékos, enyhe időjárás november elején? Erős őszi gyomosodás? – A BIZON™ a megoldás!

2019. november 9. 10:46

Nagyon fontos, hogy meg kell várni a gyomok kelését és a kezelést azok ellen kell kijuttatni.

Extrém száraz, meleg ősz? Nem működnek az alap gyomirtó szerek repcében? BELKAR™ A MEGOLDÁS!

2019. október 25. 05:17

2018 ősze soha nem látott hosszúságú és szárazságú volt. Akkor azt gondoltuk, ilyen egyhamar nem fog megismétlődni. Aztán 2019 majdnem lemásolta az előző ősz időjárását.

Jól bevált megoldások a repce posztemergens gyomirtására

2019. szeptember 20. 12:03

Bízunk benne, hogy a termékeink ebben a repce gyomirtási szezonban is bizonyítani fogják hatékonyságukat.

Már bizonyított: Agility+Alliance (+videó)

2019. szeptember 13. 08:48

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények, és mit tapasztaltak az ország különböző pontjain élő termelők!

Amistar Sun – a sikeres és nyereséges repcetermesztés kulcsa

2019. április 5. 06:58

Az intenzív módon őszi káposztarepcét termesztő gazdálkodók körében köztudott tény, hogy a magas és nyereségesen értékesíthető terméshozam elérése a tenyészidőszak során szigorú technológiai fegyelem betartását követeli meg.

Klórtalonil – Kontakt hatóanyag a maximális kórokozók elleni védelem érdekében

2019. február 15. 12:33

A Syngenta Kft. a több szempontból is előnyös klórtalonil hatóanyagot tartalmazó Amistar Opti és Cherokee gombaölő szereivel megbízható segítséget nyújt a magyarországi kalászos gabonatermelők részére

A megelőzés automatikus termésmentés is!

2018. április 27. 07:16

A kalászos növényvédelmet meghatározza a termesztési cél, az évjárat és a helyi sajátosságok.  A fajta fogékonysága pedig meghatározza a stratégiát.

Interra® Farm: intenzív gazdálkodás fenntartható megoldásokkal

2019. június 8. 09:19

A cél az, hogy egyre több gazdálkodó ismerje fel a természeti erőforrások - mint a talaj és az ivóvízkészlet - védelmének fontosságát, ugyanakkor használják fel a gazdálkodás javára is a környezetkímélő megoldásokat.