Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

LO legyen, vagy HO legyen? – LG legyen!

LO legyen, vagy HO legyen? – LG legyen!

Kedves Olvasó! Ha az elmúlt hetekben Ön is feltette már magának a fenti kérdést, úgy érdemes néhány percet szánnia alábbi ajánlatunkra.

A Limangrain napraforgó kínálatában a linolsavas (LO) és a magas olajsavtartalmú (HO) hibridek is megtalálhatóak. Magyarországon forgalmazott hibridjeink legnagyobb része herbicid rezisztens: Clearfield®, vagy Clearfield® Plus.

LG 50.635 CLP hibridünk a 3. legnagyobb területen termesztett linolsavas CLearfiled® Plus napraforgó Magyarországon. (Forrás: Kleffmann, 2018.) Nagyon jó termés stabilitásának és betegség ellenállóságának köszönhetően az ország mindegyik régiójában, az átlagos, vagy a gyengébb adottságú területeken is sikeresen termeszthető hibrid.

Az LG 50.635 CLP termésátlaga bemutató fajtakísérletekben, eltérő évjáratokban.

Amennyiben idén HO napraforgót termelne, úgy ajánljuk figyelmébe LG 54.92 HO CL hibridünket. Különösen akkor érdemes ezt választania, ha évjáratoktól függetlenül, stabilan teljesítő HO hibridet keres, és a termény értékesítés során az olajsav prémiumot is realizálni kívánja.

Nagyon jó termőképesség, kiemelkedően magas olajsav tartalom, széles körű szádor rezisztencia jellemzi. Ezek a tulajdonságok együttesen biztosítják gazdasági előnyét a magas olajsavas hibridek között.

A NÉBIH fajtakísérletiben, 2015-ben, a legmagasabb olajsav tartalommal az LG 54.92 HO CL rendelkezett.

HO napraforgó kínálatunk 2019-ben egy olyan hibriddel bővül, amellyel azoknak tudunk megoldást nyújtani, akik a magas olajsavas napraforgó gyomirtását is a Clearfield® Plus technológiára kívánják alapozni.

Az új LG 50.797 HO CLP középérésű hibridünk középmagas, félig bókoló tányérállással rendelkezik.

Szár és tányérbetegségekkel szemben jó az ellenállósága. Kiemelkedő a peronoszpóra rezisztenciája, mivel a 100; 330; 700; 710; 730 és a 704; 714 rasszokkal szemben is ellenálló. A SUNEO hibridjeinkre jellemzően, a napraforgó szádor A – E és G rasszaival szemben is rezisztens.

Fejlesztési kísérleteink alapján, az LG 50.797 HO CLP termőképessége meghaladja az ismert magas olajsavtartalmú herbicid rezisztens hibridekét.

Limagrain magyarországi fejlesztési kísérletek, 2017. eredményei alapján

Olajsav tartalma 87-89%, stabilan magas.

Az LG teljes napraforgó kínálatáról bővebb tájékoztatást kaphat kereskedelmi képviselőinktől, illetve további információkat talál a http://lgseeds.hu/termekek/napraforgo weboldalon.

Mórocz Péter
termékfejlesztési vezető
Limagrain CE SE Magyarországi Fióktelepe

 Az öntözésre most nagyobb szükség van, mint valaha

2019. április 15. 07:51

Ismét bizonyítja a természet azt a 80-as évek második fele óta ismert jelenséget, hogy bár a csapadék éves mennyisége az évjáratok között átlagban nem változik jelentősen, – a periódikusan visszatérő, hosszú éves szélsőségességet is betudva – azonban az időbeli, térbeli eloszlása igen jelentősen megváltozott. Ezt látjuk ma is.

Jéggel a fagy ellen: fagyriasztás és fagyvédelmi öntözési rendszer

2019. április 9. 16:37

A precíziós gazdálkodás elengedhetetlen elemei a saját területre vonatkozó agrometeorológiai adatok. A szántóföldi kultúrákban történő hasznosításon túl újabb felhasználási területe a tavaszi fagyriasztás és fagyvédelmi öntözésirendszer-vezérlés a gyümölcsösökben.

Zeal, a kukorica élettani aktivátora

2019. április 9. 05:30

Új taggal bővül idén az algaalapú biostimulátoraink családja.

Hozamtérképezés – felkészülés a betakarításra

2019. április 7. 05:46

A helyspecifikus gazdálkodási technológiát bevezető gazdaságok előtt álló dilemmák egyik, és talán legsűrűbben felmerülő témája a hozamtérképező rendszer beszerzése, annak működtetése, illetve az onnan nyerhető adatok további felhasználása.

Mit tehetünk a szárazsággal szemben? Öt nemesítő cég képviselőjét kérdeztük az aszályról

2019. február 13. 14:45

Milyen megoldásokkal tudják a nemesítők segíteni a termelőket az egyre fokozódó aszályban?

Ahol a generációváltás nem probléma - Átadtuk előfizetői nyereményjátékunk Limagrain különdíját

2018. november 30. 12:46

A Megyimóri család az Agrofórummal 10-10 hektárra elegendő LG31.377 szemeskukorica hibridet és LG ARCHITECT őszi káposztarepce hibridet nyert a Limagrain közreműködésével.

Ami késik, nem múlik - Tudósítás az állami növényfajta elismerést tanúsító oklevelek átadásáról

2018. március 2. 17:00

Megkésett, de ma is aktuális beszámoló az állami növényfajta elismerést tanúsító oklevelek átadásáról.

Innovációk az LG repce nemesítésében

2017. június 26. 13:28

A Limagrain nemesítői nagyon sok energiát fektettek rezisztencia források felkutatására, és a repce vonalakba történő beépítésére.