Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

Megérkezett a Yield Kit hozamtérképező készlet – bármely kombájnra!

Megérkezett a Yield Kit hozamtérképező készlet – bármely kombájnra!

Bayer

Az agrár digitalizáció egyre nagyobb hangsúlyt kap korunk mezőgazdaságában. Ezt felismerve egyre több termelő érdeklődik digitális mezőgazdasági eszközök iránt, noha a hozamtérképezős kombájnok száma hazánkban az eszköz bekerülési értéke, illetve a kedvezőtlen ökonómiai kondíciók miatt arányaiban elmarad más eszközökétől jelenleg. Ez akadályozhatja a precíziós technológiában rejlő előnyök teljes mértékű kiaknázását.

A Climate FieldView-val ezen probléma áthidalható. Az új hozamtérképező készletben, más néven a FieldView Yield Kit csomagban minden eszköz rendelkezésre áll ahhoz, hogy közvetlenül a kombájnból továbbítsa a hozamadatokat – márkától vagy a kombájn korától függetlenül. Egyszerűen, könnyen rászerelheti bárki saját kombájnjára, megteremtve ezzel az automatikus és felhő alapú hozamdokumentáció lehetőségét a gyakorlatban.

A kombájnra szerelve a FieldView Yield Kit nedvesség- és optikai hozam szenzorai csatlakoznak a készletben található GPS-antennához és a FieldView adattovábbítóhoz (FieldView Drive), ami egy kicsi, kompakt eszköz, lehetővé téve a szakemberek számára, hogy a rögzített adatok dokumentálása által racionalizálhassák gazdálkodási tevékenységüket. Megfizethető áron a gazdálkodók automatikusan nyomon követhetik minden betakarítási műveletüket, egy helyen tárolhatják adataikat, és négyzetméterről négyzetméterre elemezhetik a kultúrnövényük teljesítményét, hogy végül az adatokat felhasználva kézzelfogható profittá alakíthassák azokat, az alkalmazott technológiájukon keresztül.

A FieldView Drive bluetooth-on keresztül csatlakoztatja a mezőgazdasági berendezéseket az iPad-hez – hasonlóan ahhoz, mint egy telefont a járműben lévő bluetooth-hoz -, így a gazdálkodók adatokat gyűjthetnek és tárolhatnak műveleteikről.

Innentől kezdve számtalan lehetőség nyílik. Miután a FieldView platformot telepítették az iPad-re vagy mobileszközre, lehetővé teszi az azonnali, fülkében történő elemzést és távoli, élő méterről méterre történő megfigyelést, elérhetővé téve a múltbeli adatokat is. Ezek az adatkészletek – amelyeket a szatellitalapú felvételek egészítenek ki és támasztanak alá -, automatikusan zónázva, lehetővé teszik az összefüggések komplex elemzését.

Mindez gyorsabb, pontosabb tervezést és elemzést jelent, aminek köszönhetően a saját adataink alapján alkalmazkodva az egyedi kondícióinkhoz, lehetőségünk van a profit növelésére, az inputok optimalizálása és/vagy a hozamaink növelése által. A FieldView felszabadítja a mezőgazdasági adatok valódi erejét – legyen szó akár a jövő évi fajták kiválasztásáról, vagy a különböző gombaölő szerek teljesítményének megismeréséről, összefüggésben a hozamadatokkal.

A FieldView-val való munka azt jelenti, hogy gyors, megalapozott döntéseket hozhat, hiszen a nyers adatok felhasználható információkká válnak szinte azonnal. A gépekből, szatellitről érkező adataink elérhetőek a fülkében, mobileszközön és számítógépen a szezon minden szakaszában, a vetéstől a betakarításig.

Ez nagyobb hatékonyságot és kisebb időveszteséget, de ami a legfontosabb – az inputok optimalizálását jelenti, ami nagyon komoly probléma a jelen ökonómiai környezetben. Például, ha egy termelő a FieldView-val a változó vetési mennyiséget használja, úgy tudja maximalizálni a vetőmag-befektetésének értékét, hogy a táblán belüli potenciálzónáihoz igazítja az adott genetikához tartozó alkalmazott tőszámot. Ugyanez a mechanizmus vonatkozik a tápanyag-utánpótlásra és növényvédelemre is. Csak azt juttassuk ki, amire a növényeknek szükségük van a tábla egy adott területén.

A 2015 óta, a Föld számos országában elérhető Climate FieldView döntéstámogató eszköz segítségével a termelők komplex elemzéseket, megalapozott döntéseket hozhatnak a hozamok optimalizálása, a hatékonyság maximalizálása és a kockázatok csökkentése érdekében. A FieldView-t jelenleg több mint 24 millió hektáron használják az Egyesült Államokban, Kanadában, Brazíliában és Európában.

További felvilágosításért keressen bennünket bizalommal:

• Hajdu Attila (+36 20 413 8393)
Precíziós gazdálkodási menedzser – Magyarország
• Gergácz Ildikó (+36 20 233 7579)
Precíziós gazdálkodási specialista – Dél-Magyarország
• Sebestyén Gergely (+36 70 653 1713)
Precíziós gazdálkodási specialista – Nyugat-Magyarország
• Virág Zsombor (+36 20 519 2752)
Partner elégedettségi specialista – Magyarország

vagy forduljon területileg illetékes Bayer szaktanácsadó kollégánkhoz, illetve látogasson el a ClimateFieldView weboldalára vagy Youtube csatornájára!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Jövedelem-maximalizálás repcében. Mi számít? Olajtartalom, betegségellenállóság, becőstabilitás?

2024. július 11. 16:40

Hibrid oldalról a legfontosabb szempontok közé tartozik a termésstabilitás, a betegségekkel szembeni ellenállóképesség, hatékony tápanyag-felhasználás, becők pergésellenállása és az olajtartalom.

A stresszkezelés a vetőmaggal kezdődik

2024. július 10. 11:40

Válasszon a SAATEN-UNION stressztűrő, az új kihívásokhoz kiválóan alkalmazkodó kalászos fajtái közül!

A Nuseed bemutatja úttörő és interaktív virtuális szántóföldi terepszemléjét

2024. július 10. 10:10

A technológia és a mezőgazdaság között húzódó szakadék áthidalását szolgáló Nuseed virtuális szántóföldi terepszemle élményt nyújt a termelőknek.

Több újdonságot is tartogat az idei DEKALB repce portfólió

2024. július 9. 14:10

Igényeinek megfelelően választhat különböző olajtartalmú, őszi és tavaszi fejlődésű, vetési, virágzási és érés idejű hibridek közül.

Nem volt jó negyedéve a Case és a New Holland tulajdonosának

2019. november 11. 09:03

Az agrártermékekből származó bevételek 36 százaléka származott Észak-Amerikából, 32 százaléka Európából, 17 százaléka Dél-Amerikából és 15 százaléka a világ többi részéről.

Felavatták a CLAAS cég új tesztközpontját

2019. április 25. 04:34

Az új tesztállomás segítségével lerövidíthető és a termelési ciklusoktól függetleníthető a kombájnok, járvaszecskázók és traktorok fejlesztési ideje. A szimuláció lehetővé teszi a mérnökök számára a gép működési és megbízhatósági ellenőrzését még a fejlesztés korai stádiumában.

A kombájn sarkában jár a vetőgép aratáskor, nincs idő a pihenésre Brazíliában 

2023. október 18. 12:10

Kétszer is aratnak a brazil gazdák egy évben, amit nemcsak a kedvező klímának köszönhetnek, de a munkaműveletek rendkívül hatékony és szoros egymásutánjának is.

Erősebb és hatékonyabb New Holland CR kombájnok - a Revelation széria

2018. április 24. 08:39

A legújabb generációs CR Revelation kombájnokkal a legjobb minőségű tisztamag és kiválóan felhasználható szalma egy időben állítható elő a dupla rotoros cséplőrendszer kedvező tulajdonságainak köszönhetően.