Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

Ökológiai gazdálkodásban is lehet sokat termelni!

Ökológiai gazdálkodásban is lehet sokat termelni!

VulcanAgro Kft.

A nyugati világban felnövő fiatalok egyre inkább a biotermékek vagy a nagyon alacsony növényvédőszer-maradékkal bíró élelmiszerek felé fordulnak. Átalakulóban a támogatási rendszer, aminek hatására növekszik a bioterületek aránya. Lehet-e élelmezni a világot, ha csökken a termés mennyisége? Vannak már olcsó tápanyagok, amelyekkel biogazdálkodásban is többet lehetne termelni!

Javítsuk a talajt!

Nagyon sok esetben ott folyik biotermesztés, ahol a talajok gyengébbek. A gyengébb talajok oka a savanyodás vagy lúgosodás és a szervesanyaghiány. A VulcanAgro Kft. kiemelt figyelmet fordít a talajok javítására, ezért a meszezőanyagai, mint a Vulcan Balance G, Balance GS és Balance 75/25, tiszta természetes hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek ökológiai gazdálkodásban is használhatóak. Akik pedig meszes vagy sós talajon termelnek, bátran használhatják a Vulcan Profi Smax-ot (granulált elemi kén) a talajok savanyítására. Talajjavításra és feltöltésre főleg kertészetekben, gyümölcsösökben pedig kimondottan jó választás az általunk forgalmazott Alginit is.

Szervesanyagpótlás és tápanyag-feltöltés

Az egyik legnagyobb probléma a biotermesztésben, hogy milyen olcsó, de magas hatóanyag-tartalmú tápanyaggal induljunk. A Vulcan Power kimondottan erre alkalmas. Jelentős a nitrogén-, aminosav-, kálium- és szervesanyag-tartalma, de a növény fejlődéséhez szükséges összes tápanyag megtalálható benne. Nagy dózisban (1 500–2 500 liter/ha) kijuttatva a talajra és bedolgozva olyan, mintha több mázsa szilárd műtrágyát használnánk. A Vulcan Power ráadásul javítja a talaj biológiai aktivitását, fokozza a növény fagy és aszály elleni védekező-képességét.

Elemi kén mint növényvédő szer és vadriasztó

A Vulcan Profi S80 – folyékony elemi kén szuszpenzió – kihagyhatatlan a biogazdálkodásból. Használatával nagy mennyiségben tudjuk az egyik leggyakrabban hiányzó tápanyagot, a ként  pótolni. A kénben jól ellátott növény ellenállóbb a betegségekkel, a fertőzésekkel szemben és sokkal ellenállóbb az aszályos vagy a fagyos időszakokban. Az elemi ként már régóta használjuk gombaölőként, de gázosodása révén ma már vadriasztóként és rovarok visszatelepülése ellen is jól alkalmazható.

Mi legyen a bio lombtrágya?

A Vulcan Start6Bio koncentrátumot a biogazdálkodások számára fejlesztettük. Magas a magnézium-szulfát-tartalma, de jelentős mennyiségben tartalmazza a hat legfontosabb mikroelemet. Több alkalommal javasolt használni kis–közepes mennyiségekben (6–12 liter/ha). Ha pedig a lombtrágyázás hatásfokát akarjuk emelni, akkor a Vulcan Power és a Start6Bio keveréket használjuk állományba, nagyobb dózisban (20–40 liter/ha). Ha így teszünk, akkor a magnézium mellett nitrogént, foszfort és káliumot is tudunk pótolni, immár lombon keresztül.

A VulcanAgro-technológia olcsó és bármilyen növény termesztésénél alkalmazható!

Szaktanácsadás: +36 70/905-5000
info@vulcanagro.hu

Akciós ajánlatainkért kérjük keresse fel honlapunkat:

www.vulcanagro.hu

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Az új repcegeneráció minden eddiginél stabilabban áll a lábán

2024. július 16. 10:40

Ismerkedjen meg a RAPOOL teljes repcekínálatával, valamint a legújabb hibriddel, mely ennek a generációnak a képviselője.

Hetekkel korábban virágzott a repce, hamarabb kezdődhet az új vetés

2024. július 14. 08:10

Az időjárási és klimatikus viszonyok felborulása miatt manapság a gazdáknak folyamatosan figyelniük kell az érési fázist a termőterületükön.

Jövedelem-maximalizálás repcében. Mi számít? Olajtartalom, betegségellenállóság, becőstabilitás?

2024. július 11. 16:40

Hibrid oldalról a legfontosabb szempontok közé tartozik a termésstabilitás, a betegségekkel szembeni ellenállóképesség, hatékony tápanyag-felhasználás, becők pergésellenállása és az olajtartalom.

A stresszkezelés a vetőmaggal kezdődik

2024. július 10. 11:40

Válasszon a SAATEN-UNION stressztűrő, az új kihívásokhoz kiválóan alkalmazkodó kalászos fajtái közül!

Mikrobiológiai készítményekkel a tisztább talajért, az egészségesebb növényekért és az egészségesebb környezetért

2023. március 3. 06:34

A gondosan elültetett, elvetett növényeinket számos veszély fenyegeti.

Növényvédő szerek „mozgása” a talajban

2023. június 26. 05:39

A hatóanyag és a talaj adszorpciós/deszorpciós folyamatainak vizsgálata fontos adatokat szolgáltat a vegyület környezeti megoszlásának előrejelzéséhez.

Beporzók Napja: mindannyian tehetünk a beporzók védelméért

2020. március 11. 06:43

Ahogyan arra a március 10-i Beporzók Napja is rávilágít, a hosszú távú megoldást a mezőgazdaság fenntarthatóbbá tétele jelenthetné, mely többek között a méhtartás körülményeinek javítása, illetve vadvirágokkal borított szegélyek létesítése révén valósulhat meg.

AgroApp – egy új növényvédőszer-kereső applikáció

2018. március 26. 17:39

Az AgroApp-ban készítmény, hatóanyag, kultúra és károsító alapján tudunk keresni. Az AgroApp ingyenesen letölthető Appstore-ból és Playstore-ból egyaránt.