Növénytermesztés
Növénytermesztés

Stihl motorfűrész befecskendezéssel

Stihl motorfűrész befecskendezéssel

Agrofórum Online

A Stihl MS 500i az első injektoros motorfűrész. Jelenleg az eszköz gyakorlati tesztje zajlik; az erdészeti dolgozók visszajelzései nagyon pozitívak.

Régóta beszédtéma, vajon mikor érkezik az elektronikusan szabályozott befecskendezésű láncfűrész? A Stihl bemutatta az első prototípusokat. Az MS 500i 79,2 cm³ hengerűrtartalommal, és 5 kW teljesítménnyel rendelkezik. A motoros egység súlya 6,2 kg, ami 1,2 kilogrammal könnyebb, mint a jelenleg legerősebb MS 661 C-M típusú láncfűrész a Stihl háza tájáról

Az újabb elektronikának és az új generátornak köszönhetően a fűrészt akkumulátor nélkül dobják piacra. Az elektronika az indításkor ezredmásodpercek alatt aktiválódik, és előzetes beállítás nélkül elindítja a fűrészt. A fojtás, a félgáz vagy a fűrész beállításai már mind a múlté. A fűrész ugyanolyan jól indul bármilyen körülmények között, ill. minden magasságban, és folyamatosan újra kalibrálja magát. A leállításhoz egyszerűen a Stop gombot kell megnyomni.

0-ról 100 km/h-ra 0,25 másodperc alatt

Tankolni továbbra is keveréket kell, a motor a befecskendezett üzemanyagot ugyanúgy, mint a klasszikus 2-ütemű motoroknál, a főtengely-ház feletti levegővel az égéstérbe szívja. A másodpercenkénti több mint 200 befecskendezés 0,25 másodperc alatt képes a láncot felgyorsítani 0-ról 100 km/h-ra.

(Agrofórum Online)

Kiemelkedő hozam a Water Retainer - VízŐr® használatával a cukorrépa termesztésben

Hazánkban a talajok jellemző módon jóval több víz tárolására lennének képesek, mint jelenlegi állapotukban.

Válasszon az Önhöz legközelebb álló fajtákból!

Sikeres növénytermesztést, és a fajták között jó szemezgetést kíván az Agromag Kft.!

Gyengülő pénzügyi teljesítmény a mezőgazdaságban

Folyamatosan gyengül a hazai mezőgazdaság jövedelem termelése, és középtávon nem is várható, hogy ez a folyamat megforduljon.

Távérzékelés az AgroFIELD programban

A táblákról származó adatsorok értelmezéséhez elengedhetetlen a térinformatika alkalmazása.

Sportfavágók csapnak össze a FeHoVa kiállításon

A FeHoVa kiállítást a látványos standok mellett egy különleges sportfavágó verseny, a STIHL TIMBERSPORTS International Competition teszi majd teljessé.

2018. február 4. 10:12

Könnyű, mégis erős a STIHL új láncfűrésze

Az egyelőre csak néhány helyen, Németország, Ausztria és Svájc mellett Magyarországon kapható gép két régi típust is felvált.

2017. december 1. 17:38