Növényvédelem
Fizetett tartalom
Növényvédelem
Fizetett tartalom

LumiGEN™ technológia: erősebb növényállomány, bőséges termés

LumiGEN™ technológia: erősebb növényállomány, bőséges termés

Corteva Agriscience

A Corteva Agriscience által a saját, Pioneer® és Brevant™ vetőmagmárkáira kifejlesztett LumiGEN™ technológia egy prémium vetőmagokra alkalmazott csávázási technológia (SAT, Seed Applied Technology), amely integrált, holisztikus megközelítést kínál annak érdekében, hogy a gazdálkodók maximalizálják termésüket.

A termékcsalád magába foglalja a Lumisena™ és Lumiflex™ gombaölő csávázószereket valamint a Lumiposa® rovarölő csávázószert.

Az innovatív precíziós technológiának több változata van, amelyek megóvják a nagy teljesítményű vetőmagtermékek genetikai állományát a rovar- és a gombakártevők ellen, és madárriasztóként is működnek. Továbbá segítenek a magvaknak a környezeti hatásokból adódó stressz, például az időjárási viszonyok változása és az aszály kezelésében is.

Az olajrepce, a kukorica és a napraforgó állományokra elérhető LumiGEN technológiák csökkentik a termesztési kockázatokat, és elősegítik a növények kezdetektől való erőteljes fejlődését, támogatva a talaj és a növény közötti kapcsolatot az erősebb gyökérhálózat révén. A kezelt vetőmagok esetében javul a stressztűrés és gyorsabb az állománynövekedés, elősegítve a jövedelmezőbb hozamot.

 

Mivel a vetőmag-csávázási technológia magában foglalja a vetőmag közvetlen kezelését, nem pedig a szántóföldön történik az alkalmazás, így a technológia hozzájárulhat a mezőgazdaság ökológiai lábnyomának csökkentéséhez, miközben figyelembe veszi a fogyasztók elvárásait is.

A Corteva Agriscience belső vetőmag-márkáinak vetőmag-csávázási technológiáiért felelős európai igazgatója, Nicolas Perraud elmondta: „A Corteva Agriscience elkötelezett amellett, hogy a gazdálkodók számára a megoldások széles eszköztárát kínálja a különféle kihívások kezelésére. A vetőmagcsávázás ezen etalonja elősegíti az európai mezőgazdasági termelők számára a termesztés kockázatainak kezelését a vetés és a növekedés korai szakaszai között. A LumiGEN technológiák biztosítják a növények számára a szükséges védelmet vetéskor, így segítik a termelőket a bőséges termés eléréséhez.”

Fotó: Corteva Agriscience

Nicolas Perraud hozzátette: „Reméljük, hogy a vetőmagjaink csávázásának új, innovatív szabványa elősegíti a gazdálkodók számára a hozam és a jövedelmezőség maximalizálását, és lehetővé teszi számukra, hogy jobban megfeleljenek a társadalmi igényeknek, és folyamatosan azt termesszék, ami számít – most és az elkövetkező generációk számára.”

Kiemelt kép forrása: Corteva Agriscience

Veszélyes kártevők: Repcedarázs

2019. szeptember 20. 04:36

A repcedarázs elleni sikeres védekezés kulcsa a kártevő helyes, több szempontot mérlegelő előrejelzése, a gyakori táblabejárás és az időben elvégzett kezelés.

A csávázás és a Bayer neve elválaszthatatlan

2019. szeptember 16. 11:36

Elérkezett az őszi vetésű gabona vetőmagok csávázásának ideje. A munka megkezdése előtt nem árt felfrissíteni a tudásunkat, feleleveníteni az elmúlt évek tapasztalatát.

Veszélyes kártevők: a keresztesvirágúak földibolhái

2019. szeptember 16. 04:36

A káposztabolhák legjelentősebb kártételét a kora tavasszal előjövő imágók okozzák, ami akár a csíranövények pusztulását is okozhatja. Kártételük az úgynevezett „lyuggató hámozás”.

Inváziós kártevők: Földközi-tengeri gyümölcslégy

2019. szeptember 12. 13:26

A földközi-tengeri gyümölcslégy 1928 óta kisebb-nagyobb szünetekkel került be ismételten Magyarországra elsősorban citrusfélék szállítmányaival. 2010 decemberében először budapesti lakás ablakán tűnt fel egy nőstény példánya.

SAATEN-UNION – új távlatok a szójatermesztésben

2018. március 5. 10:06

A SAATEN-UNION szójafajtái gombaölő szerrel és oltóanyaggal csávázva, 3 millió magot tartalmazó MaxiPack kiszerelésben kerülnek forgalomba.

SAATEN-UNION őszibúza-fajták. Minőség és mennyiség zseniális kombinációban.

2018. július 27. 14:21

A szélsőségesen változó időjárási és piaci körülmények olyan búzafajtákat igényelnek, amelyek nagyobb termőképesség, jobb stressztűrés és magasabb szintű betegség-ellenállóság mellett tudják biztosítani az élelmiszer- és a takarmánycélú alapanyagot.

A fűszerpaprika-termelők ismét igényelhetik a csekély összegű támogatást

2019. május 3. 10:50

A támogatás összegét a kérelmező rendelkezésére álló szabad mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) keret figyelembevételével határozza meg a Kincstár.

Őszi árpa. A csúcsok csúcsai

2019. július 27. 07:17

A SAATEN-UNION hagyományosan erős ősziárpa-portfóliója mind a kétsoros, mind a többsoros szegmensben rendszeresen bővül.