Tápanyag-utánpótlás
Fizetett tartalom
Tápanyag-utánpótlás
Fizetett tartalom

Algafix® – A gyengéből erőset, a jóból még jobbat

Algafix® – A gyengéből erőset, a jóból még jobbat

AGRO.bio Hungary Kft.

Idén a kapásnövények vetése nagyon elhúzódott a csapadékhiány miatt. Szükség van a gyors növekedésre, hogy a megfelelő terméshozamnak esélyt tudjunk adni. Támogassa meg hosszú hatású kinetin hormonnal, az Algafix® élőalgás biostimulátorral!

A hajtások stimulálása sebészi pontossággal

Az Algafix® makro- és mikroelemek, aminosavak, zsírsavak mellett nagy mennyiségben tartalmazza az algasejtek által termelt növényi hormont, a citokininek csoportjába tartozó kinetint. E hormon koncentrációjának növelésével a föld feletti részek növekedését indukálhatjuk. Mivel az Algafix® főleg kinetint tartalmaz éppen az a felbecsülhetetlen előnye más algakivonatos termékekkel szemben, hogy célzottan tudunk vele beavatkozni a növény fejlődésébe.

Az Algafix® támogatja a biztonságos termésképzést

az Algafix® lombtrágyával kezelt napraforgó szára majdnem csuklóvastagságnyi, a tányér teljes felületén sikeres a berakódás, a levelek hatalmas felületűek. A kezeletlen napraforgó ehhez képest mindenben elmarad, olyan érzése van az embernek, mintha két különböző fajta napraforgót látna.

Természetes kelátként

Az Algafix® alkalmas a fémes mikroelemek kelátkötésére, ezzel lényegesen hatékonyabbá teszi az ilyen típusú lombtrágyák növénybe való bejutását, hasznosulását.

Kevés talajnedvesség esetén is lelassul a gyökérzet és a növény növekedése, így a citokinin szintézis is. Ezt pótoltuk levélen keresztül Algafix®-szel. Az eredmény magáért beszél!

 

Tervezés-beszerzés-kijuttatás, avagy indul a következő műtrágyázási szezon

2019. július 12. 11:29

Jelenleg mindenki a repce és a kalászosok betakarításra készül, de ezzel párhuzamosan már el kell kezdeni tervezni a következő időszakra szükséges műtrágyák beszerzését, tervezését.

A kiváló repcetermés receptje: minőségi tápanyagok

2019. július 2. 10:15

Ha a kezdeti fejlődés során a növény minden tápanyagot megkap, egy megerősödött és jól begyökerezett állomány megy a télbe, ami már egy mérföldkő a jó terméshez vezető úton.

Precíziós nitrogénkijuttatás az amerikai kukoricaövezetben

2019. május 16. 10:17

A rossz minőségű területeken a műtrágyázást el kell kerülni, amelyeket gazdasági szempontból is inkább megéri természetvédelmi gyepekként hasznosítani, vagy évelő bioenergia növények termesztésére fordítani.

Zöldségfélék kénigénye és kéntrágyázása

2019. április 24. 04:37

A kénhiányban szenvedő növény fejletlenebb, mivel gátolt a sejtosztódása és a fehérje szintézise. A ként a növények főleg szulfát formában veszik fel a talajból, de a levegő kéndioxid-tartalmát is képesek hasznosítani. Magában ként trágya formájában nem szoktunk adni, más tápelemek kísérőanyagaként visszük a tápoldatba (talajba).

Monszun: a csapadékos meleg már károkat okoz a mezőgazdaságban

2018. június 11. 14:42

Az előttünk álló héten csütörtök-pénteken egy átmeneti kisebb lehűlés után visszatér a nyári meleg, egyébként pedig maradnak a majdnem mindennapos zivatarok, területi átlagban pedig újabb jelentős mennyiségű csapadék várható.

Az aszály miatt leállt a folyami szállítmányozás

2018. november 20. 10:35

Elsősorban a raktárkapacitás végessége miatt jelent problémát, mára ugyanis a Duna mellett található összes raktárat kibérelték, a termény jelentős része pedig még mindig a gazdáknál van.

Kukoricamalom épül Karcagon

2018. április 3. 14:31

A malom építése a kukoricatermelésben is többletfoglalkoztatást jelent, fontos a gazdáknak, akik helyben tudják majd értékesíteni terméküket, megtakarítva a szállítási költségeket.

Hamisított kukorica gyomirtó szer került a piacra

2018. június 21. 14:45

Termékhamisítás történt, amelynek feltárása érdekében a Bayer mind Romániában, mind Magyarországon szorosan együttműködik a hatóságokkal - derül ki a cég közleményéből, amelyet most változatlan formában közlünk.