Tápanyag-utánpótlás
Fizetett tartalom
Tápanyag-utánpótlás
Fizetett tartalom

Algafix® – A gyengéből erőset, a jóból még jobbat

Algafix® – A gyengéből erőset, a jóból még jobbat

AGRO.bio Hungary Kft.

Idén a kapásnövények vetése nagyon elhúzódott a csapadékhiány miatt. Szükség van a gyors növekedésre, hogy a megfelelő terméshozamnak esélyt tudjunk adni. Támogassa meg hosszú hatású kinetin hormonnal, az Algafix® élőalgás biostimulátorral!

A hajtások stimulálása sebészi pontossággal

Az Algafix® makro- és mikroelemek, aminosavak, zsírsavak mellett nagy mennyiségben tartalmazza az algasejtek által termelt növényi hormont, a citokininek csoportjába tartozó kinetint. E hormon koncentrációjának növelésével a föld feletti részek növekedését indukálhatjuk. Mivel az Algafix® főleg kinetint tartalmaz éppen az a felbecsülhetetlen előnye más algakivonatos termékekkel szemben, hogy célzottan tudunk vele beavatkozni a növény fejlődésébe.

Az Algafix® támogatja a biztonságos termésképzést

az Algafix® lombtrágyával kezelt napraforgó szára majdnem csuklóvastagságnyi, a tányér teljes felületén sikeres a berakódás, a levelek hatalmas felületűek. A kezeletlen napraforgó ehhez képest mindenben elmarad, olyan érzése van az embernek, mintha két különböző fajta napraforgót látna.

Természetes kelátként

Az Algafix® alkalmas a fémes mikroelemek kelátkötésére, ezzel lényegesen hatékonyabbá teszi az ilyen típusú lombtrágyák növénybe való bejutását, hasznosulását.

Kevés talajnedvesség esetén is lelassul a gyökérzet és a növény növekedése, így a citokinin szintézis is. Ezt pótoltuk levélen keresztül Algafix®-szel. Az eredmény magáért beszél!

 

A sokoldalú kalcium: érdemes-e kukoricának adni?

2019. október 13. 08:57

Mivel a kalcium mozgása korlátozott a növényben, a kalciumtáplálás kritikus jelentőségű lehet dinamikus fejlődési szakaszokban, de fontos a megfelelő növényegészségi állapot fenntartásában a növény egész élete folyamán. A kalciumion a talaj legmeghatározóbb kationja, számos pozitív hatást gyakorol szerkezetére, minőségére.

Tervezés-beszerzés-kijuttatás, avagy indul a következő műtrágyázási szezon

2019. július 12. 11:29

Jelenleg mindenki a repce és a kalászosok betakarításra készül, de ezzel párhuzamosan már el kell kezdeni tervezni a következő időszakra szükséges műtrágyák beszerzését, tervezését.

A kiváló repcetermés receptje: minőségi tápanyagok

2019. július 2. 10:15

Ha a kezdeti fejlődés során a növény minden tápanyagot megkap, egy megerősödött és jól begyökerezett állomány megy a télbe, ami már egy mérföldkő a jó terméshez vezető úton.

Precíziós nitrogénkijuttatás az amerikai kukoricaövezetben

2019. május 16. 10:17

A rossz minőségű területeken a műtrágyázást el kell kerülni, amelyeket gazdasági szempontból is inkább megéri természetvédelmi gyepekként hasznosítani, vagy évelő bioenergia növények termesztésére fordítani.

Egy más megoldás a fenyércirok ellen!

2019. szeptember 10. 13:58

K. Margit kérdése: Környékünkön rengeteg a fenyércirok az utóbbi időben. Miért szaporodott és szaporodik el a fenyércirok, mit lehet ellene tenni?

Az aszály miatt leállt a folyami szállítmányozás

2018. november 20. 10:35

Elsősorban a raktárkapacitás végessége miatt jelent problémát, mára ugyanis a Duna mellett található összes raktárat kibérelték, a termény jelentős része pedig még mindig a gazdáknál van.

Az időjárás igen kedvező a levéltetű-kolóniák gyors kialakulásához a kelő állományokban

2019. október 15. 11:13

A kedvező időjárásban egyre több őszi árpa és búza bújik elő. A kelő állományok most még a kevés csapadék miatt meglehetősen egyenetlenek. Az 1-2 leveles növényeken máris megjelentek a szárnyas gabona-levéltetű egyedek.

A kukorica az éghajlatváltozás tükrében

2018. december 31. 05:36

Az éghajlatváltozás már hazánkban is érezhető jelenség. A kukorica termesztése szempontjából a hőmérséklet emelkedését akár pozitív hatásnak is elkönyvelhetnénk, ugyanakkor a csapadék szélsőséges eloszlása, a hőhullámok és aszályos időszakok gyakoribb megjelenése már árnyalja ezt a képet.