Pályázatok

Elindultak az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) program kifizetései

Agrofórum Online

A beérkezett 12783 kifizetési kérelemből eddig 9712 kérelem jóváhagyását követően összesen több mint 28,33 milliárd forintot fizettek ki.

2014. december 17-én indította el az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott 5. éves AKG támogatások kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.

A beérkezett 12783 kifizetési kérelemből eddig 9712 kérelem jóváhagyását követően összesen több mint 28,33 milliárd forintot fizettek ki. A kifizetéskor elsőbbséget élveznek a korábban beadott, hibátlan kérelmek, melyhez a gazdálkodási naplót is benyújtották az ügyfelek.

Az EMVA-AKG előírásai a mezőgazdaság által érintett fizikai és természeti környezet állapotának megőrzését és javítását szolgálják , ezzel is elősegítve a minőségi termékek előállítását, a fenntartható mezőgazdasági gyakorlat kialakítását.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Kertészeti ültetvénytelepítés: szeptemberben érkeznek a pályázatok!

2024. augusztus 12. 14:10

Szeptember 10. és szeptember 23. között nyílik meg a támogatási kérelmek benyújtásának lehetősége.

Fejlessze ültetvényét pályázati forrásból!

2024. július 8. 14:40

A 25 milliárd forint keretösszegű pályázati forrás elnyerésével komplex kertészeti beruházások megvalósítására lesz lehetőség.

50 millió forint összdíjazású pályázat sertéstenyésztőknek

2024. június 13. 17:10

A díjjal olyan sertéstenyésztőket – cégeket, magánszemélyeket, startupokat vagy szervezeteket – jutalmaznak, akik a sertéságazat innovációjának és technológiájának előmozdításán dolgoznak.

Gép- és technológia-beszerzési támogatás nyílik a borászok számára

2024. április 8. 16:10

Több mint 10,8 milliárd forint áll rendelkezésre 2027-ig a borászati üzemek technológiai fejlesztésére a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból finanszírozott ágazati támogatásai között.

Közeleg a határidő!

2020. december 12. 08:45

Az Agrárminisztérium nyomatékosan felhívja az érintett gazdálkodók figyelmét, hogy a fenti határidők jogvesztőek, hiánypótlásra nincs lehetőség!

Agrártámogatások: akár több évre is előfinanszírozást nyújtanak

2024. április 19. 16:10

Az MBH Banknál már nemcsak az aktuális évre, hanem akár egyszerre három évre is igényelhetik a gazdák az Egységes Kérelmek keretében járó támogatások előfinanszírozását.

Végre: megkezdődött az AKG és ÖKO támogatások előlegfizetése

2023. november 24. 12:10

Megkezdődött a 2023. évi agrár-környezetgazdálkodási (AKG) és ökológiai gazdálkodási (ÖKO) támogatások előlegfizetése – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

AKG-ÖKO adminisztráció, Web-GN, Nitrát, Gazdálkodási napló vezetése – az ARASZ a megoldás!

2022. október 3. 06:34

Az adminisztrációs terhek most fognak igazán jelentkezni mindenkinél. Gazdálkodási napló vezetésére szinte mindenki kötelezett, a WEB-GN és Nitrát adatszolgáltatás is nagyon sok gazdálkodót érint. Miért dolgozna ugyanazokkal az adatokkal háromszor négyszer? Miért ne használna egy profi több ezer gazdálkodási napló esetében már bizonyított rendszert? Az adatok gyors, egyszerű rögzítésére, kezelésére az ARASZ a megoldás!