Gépészet
Fizetett tartalom

Lazító, amit már több mint 750 gazdálkodó választott!

KITE Zrt.

A szántás alternatívájaként egyre szélesebb körben találkozhatunk a lazításos alapműveléssel. Az idei súlyos aszályban még inkább előtérbe kerülnek a talajnedvességet megőrző, kímélő talajművelési technológiák. A száraz, tömörödött talajállapot mellett különösen felértékelődik a lazítók munkája.

Gaspardo lazítók: ismertek és elismertek

Hazánkban az új Gaspardo lazítók hivatalos gépforgalmazója a KITE Zrt. A termékcsalád több mint egy évtized alatt igen ismerté és kedvelté vált a magyar piacon, amit az is bizonyít, hogy az elmúlt években több, mint 750 gazdálkodó tette le a voksát mellettük!

Széles portfólió egyedi igényekre szabva

Köszönhetően a széles lazító portfóliónak könnyedén megtalálhatja az Ön igényeinek megfelelő típust. A Gaspardo Pinocchio, Attila, Artiglio és Magnum középmély lazítók alkalmazásával helyreállítható a tömörödött talajok szerkezete, felszámolható a tárcsatalp és az eketalp, megszüntethetők a pangó vizek és csökkenthetők az eróziós hatások.

A Gaspardo Pinocchio és Attila típusok kisebb teljesítményigényű, 30-35 cm maximális munkamélységet biztosító lazítók. A Gaspardo Artiglio a magyarországi viszonyok között kitűnően bevált, és hazánkban a gazdálkodók által legnagyobb darabszámban alkalmazott lazítók új generációja. Robusztusabb vázszerkezet, továbbgondolt művelőszár-felfogatás, megnövelt átömlési keresztmetszet (86 cm vázmagasság) és nagy munkabírású kopórészek jellemzik. Masszív, nagy teljesítményű gép, melynek alkalmazásával a 40-45 cm munkamélység biztonsággal érhető el.

A Gaspardo Magnum, a modellcsalád legnagyobb függesztett gépe. Agresszív szögállású késszárak, 115 cm szabad vázmagasság jellemzi ezt a konstrukciót, amivel érdemben 45 cm-en, vagy annál mélyebben végezhetünk középmély lazítást. A típuscsalád legrobusztusabb tagja a Diablo, ami már vontatott kivitelű. 140 cm-es gerendelymagasság és 45-50 cm művelési mélység jellemzi. 

Tekintse meg a Gaspardo lazítók legfontosabb tulajdonságait, előnyeit bemutató videót is!

Az aktuális Gaspardo akciókért és készletért érdemes felkeresnie KITE gépértékesítőjét!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

John Deere 8R/RT/RX új nyomatékváltó-opcióval: az egyedi EVT/eAutoPowr

2024. szeptember 16. 15:10

Az EVT nyomatékváltó fokozatmentes kategóriájú, ami az 50 m/h – 50 km/h sebességtartományban bármekkora haladási sebesség kiválasztását lehetővé teszi.

Fliegl KDS 140 láncos mélyágyas egytengelyes trágyaszóró nagy lábakon

2024. szeptember 12. 14:10

Tipikusan a depóból szórás eszköze, amikor a holtidőben előre kideponáljuk a kiszórandó szervestrágyát, és onnan gyorsan juttatjuk ki a táblára a megfelelő időpontban.

Optimalizáljuk a termelési költséget és maximalizáljuk a hozamot!

2024. szeptember 10. 17:10

A 4 és 6 méter munkaszélességű LEMKEN Solitair DT vetőgép-kombinációk a 2023. évben kerültek kereskedelmi forgalomba és több országban azonnal sikert arattak sokoldalúságukkal, valamint magas szintű „precíziós tudásukkal”. Az idei évben egy új, 9 méter munkaszélességű változat is forgalomba került.

Kubota M6002 széria – a gazdák elvárásai alapján tervezve

2024. szeptember 7. 12:10

Az M6002 motorháztetője alatt a mezőgazdasági piac legerősebb 4 hengeres, Stage V besorolású motorja rejlik.

Hogyan készítsük fel a letermett veteményeskertet a télre?

2022. szeptember 28. 04:37

Szeretném megtudni, hogy hogyan készítsem fel a konyhakertemet a télre? Milyen teendőim lehetnek még az ősz folyamán?

A talajművelés- talajkímélés dilemmája

2021. október 26. 05:44

A talajművelés jelentősen fokozza annak körfolyamatainak sebességét, melyek a növények számára javuló hő, víz, levegő gazdálkodás mellett a természetes tápanyagtőkéjéből jelentős mennyiségű tápanyagot szabadítanak fel.

Fejlesztés a vegyszermentes gyomirtásért

2021. augusztus 20. 04:42

A munkagép a legmodernebb, mesterséges intelligencia segítségével működtetett vizuális érzékelőrendszer - Stout True Vision - segítségével tesz különbséget a haszonnövények és nem kívánatos növények között.

A nyári talajművelés eljárásai és eszközei (2/1.)

2019. május 25. 07:28

A nyári talajművelés fő feladata a nyár elején, közepén betakarított növények tarlójának művelése, ápolása és a lazításos alapművelés műveleteinek elvégzése. Az összeállításban olvashatnak a tarlóhántás eszközeiről, a hántott tarló ápolásáról és a forgatásnélküli alapművelést megalapozó nyárvégi középmélylazításról.