Gépészet
Gépészet

NORAC keretmagasság-szabályozás – Ultraszónikus talajművelés

NORAC keretmagasság-szabályozás – Ultraszónikus talajművelés

Agrofórum Online

A Topcon Positioning Group megvásárolta a NORAC Systems International céget, amely az ultraszónikus szenzorálás és keretmagasság-szabályozásban világelsőnek tekinthető.

A NORAC cég már több mint 40 éve foglalkozik olyan innovatív megoldások kifejlesztésével, amelyek segítik a farmok munkájának hatékonyságát, mondta Ray O’Connor (elnök és CEO, Topcon Positioning Group). Nagy várakozással tekintünk a két cég egyesülésére, amelynek eredményeként a Topcon a legjobb technológiával jelenhet meg a piacon. Optimizmusunk másik alapja a Topcon fejlesztési tevékenysége az automatizálási és menedzsment területeken, amellyel az Industrial Internet of Things (IIoT) erejét tudjuk továbbítani a farmokra.

A Topcon bejelentette a NORAC megvásárlását

A NORAC a modern keretmagasság-szabályozási technológia globális szereplője a világpiacon. A jelenlegi gyártmány spektruma tartalmazza azt a megoldást, amellyel a permetezőgépek keretének magasságát lehet szabályozni a talajfelszín, vagy a termény felett, és ezáltal a műtrágya és növényvédő szer kijuttatás optimalizálható.

Bill Strelioff (elnök és CEO, NORAC Systems International) elégedettségét fejezte ki azért, hogy a Topcon család tagjává válhatnak. A NORAC és a Topcon korábban már sikeresen együttműködött számos precíziós fejlesztési projektben és most a szinergikus technológiákkal és az elosztási hálózattal, ez tovább fejleszthető. Vagyis az egyesülés megsokszorozza az előnyös tulajdonságokat.

Az 1974-ben alapított NORAC elsőként foglalkozott az automatikus keretmagasság-szabályozás fejlesztésével, amelynek eredményeként most vezető szerepet tölt be a piacon. A cég központja Saskatoon-ban van (Saskatchewan, Canada), de rendelkezik három külföldi képviselettel is (NORAC, Inc. (Minnesota, U.S); NORAC Europe sarl (Guéreins, France); NORAC Trading (Shanghai, China).

Albert Zahalka, a Topcon Precision Agriculture elnöke nagy várakozással tekint a NORAC cég magasan kvalifikált munkatársainak a Topcon cég precíziós fejlesztéssel foglakozó csapatához történő csatlakozása elé. A keretszabályozás globális vezetőjeként a NORAC jelentősen fogja erősíteni a Topcon saját fejlesztésű gyártmány (OEM) portfólióját az innovatív precíziós mezőgazdasági megoldások területén.

A mostani megállapodás a Topcon harmadik precíziós mezőgazdasággal kapcsolatos vásárlása volt 2014 novembere óta. Ezáltal a cég kiegészült egy kanadai bázissal és a precíziós mezőgazdasági megoldásokkal foglakozó munkatársak száma meghaladta a 700 főt.

A Topcon Agriculture cég 2018 decemberében bejelentette, hogy megkezdte a NORAC Tillage Depth Control (TDC) talajművelőgép mélységszabályozó rendszerének gyártását, amely hasonló elven működik, mint a NORAC Boom Height Control permetezőgép keretmagasság-szabályozó rendszere.

NORAC TDC – Automatikus kultivátor mélységszabályzó

A NORAC TDC rendszerrel a talajművelés is bekerül a high-tech technológiák közé, természetesen megfelelő traktor alkalmazása esetén. A rendszer az „állítsd be és felejtsd el” elven működik, ami azt jelenti, hogy automatikusan tartja a mélységet változó talajállapot és -felszín esetén is. Az automatikus rendszerrel csökkenthető a talaj tömörödése, a traktor kerékcsúszása nedves állapotok esetén, továbbá nő a hajtóanyag-hasznosítás és az időkihasználás mértéke.

A Topcon által gyártott NORAC keretmagasság-szabályozás egy automatikus mélységbeállítási rendszer, amely minden típusú, hidraulikus mélységszabályozóval rendelkező kultivátor számára alkalmas.

A berendezés a talajfelületet ultrahangos érzékelőkkel „leolvassa”, és menetközben automatikusan beállítja a gépet a kívánt munkamélységre. A rendszer működtetése és beállítása, bármely ISOBUS terminálon keresztül lehetséges.

A szenzorok elhelyezési vázlata egy kétsoros tárcsás boronán

A pontos és automatikus keretmagasság-szabályozással megelőzhető a talajtömörödés, növelhető a terület teljesítmény és csökkenthető a hajtóanyag-fogyasztás.

A TDC Standard készlet egy UC7 vezérlőegységből, hidraulikus szelepből és két NORAC szabadalmaztatott ultrahangos érzékelőből áll.

A TDC Advanced egy UC7 vezérlőegységből, két hidraulikus szelepből és két NORAC szabadalmaztatott ultrahangos érzékelőből épül fel. A TDC Advanced a Standard funkciókon túl a kultivátor elülső vagy hátsó részének munkamélységét is szabályozhatja.

Szenzor elhelyezés egy Sunflower (AGCO) tárcsás borona mellső keretén

Forrás: www.topconagriculture.com

Kerner, ezzel csak nyer! ORSZÁGOS KERNER ROADSHOW

2019. július 17. 09:53

Kedves Magyar Gazdák! Gyertek, tartsatok velünk, találkozzunk az országos körút valamelyik állomásán!

A két Güttler talajművelő eszköz a legtöbbet használt gép a gazdaságban

2019. július 5. 05:47

A Güttler a SuperMaxx-ot mint 4 évszakos kultivátort kínálja, mely alkalmas: talajszellőztetéshez, felületnöveléshez, tarlóhántáshoz, köztes növények vetéséhez és fagyos talajok műveléséhez.

Talajlazító ajánlat hazai referenciákkal és videókkal

2019. július 4. 13:51

A talajlazítás fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni, a megfelelő időben és módon végzett lazítás látványos eredményeket hozhat a termelésben. A talajlazító alkalmazásával javíthatjuk talajaink állapotát, megszüntethetjük a károsan tömörödött eke- és tárcsatalp réteget. A lazított talajrétegben a víz mélyebbre jut, növekszik a talaj levegőtérfogata és felgyorsul a talaj biológiai élete.

Gépészet Videó

A John Deere cég új fejlesztéseket jelentett be az S700 kombájnok 2020. évi modelljeire

2019. július 4. 09:38

A John Deere cég ismertette az S700 kombájnok 2020. évi újdonságait: fejlett automatizálás, adat kezelés, szalmaelhelyezés.

Kedvezhet az édesvízi halgazdálkodásnak az új uniós költségvetési ciklus

2019. március 8. 10:15

Az új uniós halászati politikáról szóló EP-jelentés tervezetéhez benyújtott módosító indítványoknak köszönhetően többek között 10 százalékkal bővült a halászati pénzalap költségvetése.

Vertikális farmok lehetnek az emberiség megmentői

2019. július 17. 08:36

A növényeket termőtalaj nélküli, úgynevezett hidropóniás rendszerek segítségével termesztik, a napfényt pedig ledes világítótestek szimulálják, már-már tökéletesen.

Afrikát is meghódítja a magyar innováció

2019. május 30. 08:17

Megkapta a forgalmazási engedélyt Kenyában a magyar Water&Soil Kft. készítménye, amely öntözés nélküli mezőgazdasági művelésben 6-20 százalékos terméshozam-többletet, öntözéses gazdálkodásban pedig 50 százalékos vízmegtakarítást tesz lehetővé.

Landini innovációk az idei EIMA-n

2018. október 30. 14:52

A Landini REX 4 széria fülkés változata 11 különféle modellben érhető el, az F-verzió 6 modellt, a GT és V kivitel további 5 modellt vonultat fel 70-112 lóerő teljesítmény tartományban.