Gépészet
Gépészet

NORAC keretmagasság-szabályozás – Ultraszónikus talajművelés

NORAC keretmagasság-szabályozás – Ultraszónikus talajművelés

Agrofórum Online

A Topcon Positioning Group megvásárolta a NORAC Systems International céget, amely az ultraszónikus szenzorálás és keretmagasság-szabályozásban világelsőnek tekinthető.

A NORAC cég már több mint 40 éve foglalkozik olyan innovatív megoldások kifejlesztésével, amelyek segítik a farmok munkájának hatékonyságát, mondta Ray O’Connor (elnök és CEO, Topcon Positioning Group). Nagy várakozással tekintünk a két cég egyesülésére, amelynek eredményeként a Topcon a legjobb technológiával jelenhet meg a piacon. Optimizmusunk másik alapja a Topcon fejlesztési tevékenysége az automatizálási és menedzsment területeken, amellyel az Industrial Internet of Things (IIoT) erejét tudjuk továbbítani a farmokra.

A Topcon bejelentette a NORAC megvásárlását

A NORAC a modern keretmagasság-szabályozási technológia globális szereplője a világpiacon. A jelenlegi gyártmány spektruma tartalmazza azt a megoldást, amellyel a permetezőgépek keretének magasságát lehet szabályozni a talajfelszín, vagy a termény felett, és ezáltal a műtrágya és növényvédő szer kijuttatás optimalizálható.

Bill Strelioff (elnök és CEO, NORAC Systems International) elégedettségét fejezte ki azért, hogy a Topcon család tagjává válhatnak. A NORAC és a Topcon korábban már sikeresen együttműködött számos precíziós fejlesztési projektben és most a szinergikus technológiákkal és az elosztási hálózattal, ez tovább fejleszthető. Vagyis az egyesülés megsokszorozza az előnyös tulajdonságokat.

Az 1974-ben alapított NORAC elsőként foglalkozott az automatikus keretmagasság-szabályozás fejlesztésével, amelynek eredményeként most vezető szerepet tölt be a piacon. A cég központja Saskatoon-ban van (Saskatchewan, Canada), de rendelkezik három külföldi képviselettel is (NORAC, Inc. (Minnesota, U.S); NORAC Europe sarl (Guéreins, France); NORAC Trading (Shanghai, China).

Albert Zahalka, a Topcon Precision Agriculture elnöke nagy várakozással tekint a NORAC cég magasan kvalifikált munkatársainak a Topcon cég precíziós fejlesztéssel foglakozó csapatához történő csatlakozása elé. A keretszabályozás globális vezetőjeként a NORAC jelentősen fogja erősíteni a Topcon saját fejlesztésű gyártmány (OEM) portfólióját az innovatív precíziós mezőgazdasági megoldások területén.

A mostani megállapodás a Topcon harmadik precíziós mezőgazdasággal kapcsolatos vásárlása volt 2014 novembere óta. Ezáltal a cég kiegészült egy kanadai bázissal és a precíziós mezőgazdasági megoldásokkal foglakozó munkatársak száma meghaladta a 700 főt.

A Topcon Agriculture cég 2018 decemberében bejelentette, hogy megkezdte a NORAC Tillage Depth Control (TDC) talajművelőgép mélységszabályozó rendszerének gyártását, amely hasonló elven működik, mint a NORAC Boom Height Control permetezőgép keretmagasság-szabályozó rendszere.

NORAC TDC – Automatikus kultivátor mélységszabályzó

A NORAC TDC rendszerrel a talajművelés is bekerül a high-tech technológiák közé, természetesen megfelelő traktor alkalmazása esetén. A rendszer az „állítsd be és felejtsd el” elven működik, ami azt jelenti, hogy automatikusan tartja a mélységet változó talajállapot és -felszín esetén is. Az automatikus rendszerrel csökkenthető a talaj tömörödése, a traktor kerékcsúszása nedves állapotok esetén, továbbá nő a hajtóanyag-hasznosítás és az időkihasználás mértéke.

A Topcon által gyártott NORAC keretmagasság-szabályozás egy automatikus mélységbeállítási rendszer, amely minden típusú, hidraulikus mélységszabályozóval rendelkező kultivátor számára alkalmas.

A berendezés a talajfelületet ultrahangos érzékelőkkel „leolvassa”, és menetközben automatikusan beállítja a gépet a kívánt munkamélységre. A rendszer működtetése és beállítása, bármely ISOBUS terminálon keresztül lehetséges.

A szenzorok elhelyezési vázlata egy kétsoros tárcsás boronán

A pontos és automatikus keretmagasság-szabályozással megelőzhető a talajtömörödés, növelhető a terület teljesítmény és csökkenthető a hajtóanyag-fogyasztás.

A TDC Standard készlet egy UC7 vezérlőegységből, hidraulikus szelepből és két NORAC szabadalmaztatott ultrahangos érzékelőből áll.

A TDC Advanced egy UC7 vezérlőegységből, két hidraulikus szelepből és két NORAC szabadalmaztatott ultrahangos érzékelőből épül fel. A TDC Advanced a Standard funkciókon túl a kultivátor elülső vagy hátsó részének munkamélységét is szabályozhatja.

Szenzor elhelyezés egy Sunflower (AGCO) tárcsás borona mellső keretén

Forrás: www.topconagriculture.com

Irány Brazília - Az AGCO megkezdte a Fendt márka bevezetését Braziliába

2019. május 20. 11:17

Az AGCO cég igen jelentős beruházást hajtott végre annak érdekében, hogy segítse a brazíliai farmerek tevékenységének eredményességét.

A Versatile traktorok viszontagságos története

2019. május 20. 03:33

Az új traktorok 2019 második felében kerülnek az USA és Kanada piacára. Ekkor kapunk pontos információt az új széria tagjainak teljesítményéről és főbb jellemzőiről.

Idén már Arbos gépekkel dolgoznak a Ménesmajor Manufaktúránál - VIDEÓK

2019. május 17. 05:12

A Ménesmajor Manufaktúránál tavaly próbálták ki az Arbos gépeket, az idei szezonban pedig már az új eszközökkel kezdhették el a kukorica vetését és a tápanyag-utánpótlást.

Gépészet Képgaléria Videó

Vörös jövő kérdőjelekkel

Elsődleges célunk mindig is a vevői igények magas színvonalú kiszolgálása volt, melyet a CASE IH márka képviseletével és ügyfeleink számára a termelés biztonságát garantáló műszaki háttér és egyéb szolgáltatások segítségével biztosítottunk.

A fenntartható mezőgazdaság záloga a digitalizáció, az innováció és a megfelelő szabályozó környezet

2018. november 20. 11:47

Az innováció fontos a fenntartható mezőgazdaság eléréséhez, a gazdaság új életre keltéséhez és a fenntarthatósághoz.

Itt az AMAZONE új dobása: önjáró Pantera 4503

2019. április 26. 06:39

A Pantera 4503 központi része egy Deutz 6-hengeres motor 218 lőerős motorteljesítménnyel. A kipufogógáz-utókezelés terén az AMAZONE a dízel-oxidációs katalizátorral és dízelrészecske-szűrővel felszerelt, környezetkímélő kipufogógáz-visszavezetésre helyezi a hangsúlyt.

Palántatípusok a szamócatermesztésben

2018. augusztus 19. 15:58

A gyümölcsminőségi elvárások egyre magasabbak, a munkaerő drágul, a környezeti tényezők pedig egyre kiszámíthatatlanabbak. Csak folyamatos innovációval lehet versenyképesnek maradni, és a fejlődés a szamócatermesztés teljes vertikumát kell, hogy érintse. A sikeres termesztés egyik alapja a kifogástalan minőségű szaporítóanyag.

A folyamatos innováció a jövő záloga az agráriumban

2018. szeptember 28. 06:58

A magyar agrárexport további növekedéséhez nélkülözhetetlen a technológiai fejlesztés, a digitalizáció, a tudásátadás és a folyamatos innováció.