Agrárközélet

Tudjon meg mindent a zöldítésről! – Letölthető kézikönyv

Agrofórum Online

A Zöldítés Gazdálkodói Kézikönyv célja, hogy a legapróbb részletekig segítse a gazdálkodókat a követelmények betartásában.

Mint arról már bizonyára Ön is értesült, az agrártámogatások igénylése 2015-ben jelentősen változni fog. Nem csupán új támogatási formák jelennek meg, de változnak a támogatások feltételei is. A legfontosabb változást azonban kétségkívül a zöldítés hozza, amelynek teljesítése a várhatóan hektáronként közel 70 ezer forint összegű területalapú támogatásból mintegy 24 ezer forintot jelent majd.

A kézikönyv letöltése IDE kattintva!

Engedje meg, hogy a kiadvánnyal is hozzájáruljunk ebben a változó környezetben történő sikeres gazdálkodáshoz.

A Zöldítés Gazdálkodói Kézikönyv célja, hogy a legapróbb részletekig segítse Önt a követelmények betartásában. A kiadvány digitális változata ide kattintva letölthető, de február végéig minden, legalább 8 hektáron gazdálkodó kamarai tag postán is megkapja a könyvet.

Nem csupán különféle Gazdálkodói Kézikönyvekkel, de nemsokára a www.nak.hu honlapon elérhető átfogó támogatás-kalkulátorral, valamint a zöldítéshez kapcsolódó kalkulátorokkal is szeretnénk hozzájárulni az új rendszerre való eredményes felkészüléshez. Amennyiben kérdése van, forduljon bizalommal személyesen a falugazdászokhoz. Az elmúlt évek gyakorlatához hűen idén is igényelheti a falugazdászok segítségét egységes kérelmének elkészítésében és elektronikus benyújtásában. Amennyiben ezzel a lehetőséggel élni szeretne, kérjük, legyen tekintettel arra, hogy a kérelmek benyújtása 2015-ben a sokrétű változások miatt a megszokottnál több időt vesz majd igénybe, ezért javasoljuk, hogy mielőbb keresse fel falugazdászát.

Eredményes gazdálkodást kívánunk!

Üdvözlettel,
Győrffy Balázs
elnök

(nak.hu)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Nemzetközi figyelem övezi a MATE új MSc szakját

2025. szeptember 15. 15:10

Elindult a MATE Haltenyésztő mérnöki MSc-je, amely a fenntartható akvakultúrában képez új generációt.

Von der Leyen terve: mi marad a gazdáknak?

2025. szeptember 11. 16:10

A Bizottság 300 milliárdos KAP-keretet ígér, védzáradékokkal. A termelők szerint a kockázat így is jelentős.

OMÉK 2025: agrárinnováció és hagyomány a Hungexpón

2025. szeptember 9. 09:10

Modern gépek, őshonos állatok, kézműves ételek és exportpiacokat nyitó üzleti találkozók – szeptemberben ismét megnyílik az OMÉK.

Sztereotípiák helyett teljesítmény: női vezetők az állattenyésztésből

2025. szeptember 7. 08:10

A FarmerExpón először ültek egy asztalhoz női vezetők, hogy őszintén beszéljenek pályájukról, kihívásaikról és sikereikről.

Nyár, dinnye, szeletem

2018. július 20. 07:00

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is útjára indította „Nyár, dinnye, szeletem” elnevezésű dinnye fogyasztásösztönző kampányát az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Agrárminisztérium támogatásával.

NAK: itt az idő megújítani az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazásokat

2023. február 3. 13:08

Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók.

Adókedvezménnyel erősítik a családi gazdaságokat

2020. november 21. 12:21

A mezőgazdaság és az élelmiszeripar hazánkban több mint félmillió embernek ad munkát, egy törvényjavaslatnak köszönhetően pedig jelentős adókedvezményben részesülnek a családi gazdaságok.

Az élelmiszeripar fejlődésének kiemelt területei: minőség, élelmiszer-biztonság, nyomonkövethetőség

2019. január 23. 10:58

A fogyasztói megítélés helyreállításakor a feldolgozókon kívül a termékpálya egyéb szereplőire is ki kell terjeszteni a folyamatban megvalósuló törekvéseket, hiszen a legfontosabb, hogy megfelelő minőségű és élelmiszer-biztonsági szempontból kockázatmentes élelmiszer kerüljön a kosárba.