Életmód, gasztronómia

A Solarelli paprikák újszerű felhasználása

Agrofórum Online, A címlapkép illusztráció!

Az Angelo Solarelli paprika egészséges snack-ként pozicionálva viharosan növeli a paprika fogyasztás mértékét Olaszországban.

Az Euromonitor intézet 2022-ben készített egészségügyi és táplálkozási felmérése szerint az uniós fogyasztók 58%-a szeretne javítani a saját étkezési szokásain, hogy a cukorban és zsírban gazdag termékeket egészségesebb és természetesebb alternatívával váltsa fel. Úgy tűnik, hogy ennek a fogyasztásbéli változásnak a főszereplői mindig az egészséges snackek. Ezt a trendet igazolja, hogy 2022 és 2030 között évi +6,6%-os növekedést prognosztizálnak az egészséges snack-ek jelenlegi piaci adatai alapján egy olyan területen, amelynek értéke már 2021-ben is 85,6 milliárd dollár körül volt.

Az egészséges élelmiszerek közül nem hiányozhat a paprika. C-vitaminban ez az egyik leggazdagabb zöldség. Száz gramm sárga paprika 187 mg C-vitamint is tartalmazhat, ami rekord mennyiségnek számít.

Szerencsére a paprikafogyasztás gátját – amely mindenekelőtt a paprika nehéz emészthetőségével függ össze – az Angello Solarelli-féle snack paprikával sikerült orvosolni. A többszínű mini paprikák kiválóan emészthetőek, mag nélküliek, ropogósak és édesek, és a nap bármely szakában fogyaszthatóak.

Egész évben termesztik őket, de az ideális szezonjuk a tél, így ebben az időszakban a Solarelli mini snackek feldobják a gyümölcs- és zöldségárusok kirakatát és az olasz asztalok kínálatát.

Gianluca Casadio, az Apofruit Italia marketingvezetője – a cégcsoport a kiváló minőségű Solarelli-Angello márka tulajdonosa – úgy véli, hogy a kereslet folyamatosan növekszik. A fogyasztókat vonzza a termék dekoratív külleme és a felhasználási jellege. Emellett nem termelődik vele hulladék, mivel az egész paprikát meg lehet enni, ami napjainkban nagyon fontos szempont.

A paprika dél-amerikai eredetű zöldség, amelynek termesztése Olaszországban optimális környezetben folyik. Tulajdonságai révén alkalmazkodott az olaszországi termőterülethez, és kitűnő ízvilágot produkált a helyi viszonyok mellett. Ennek köszönhetően az Angello Solarelli egy igazi „Made in Italy” agrár-élelmiszeripari termékké vált. Ebbe a kategóriába – amely olyan Olaszországban, mint hazánkban a hungarikumok egyre bővülő csoportja – mára Olaszország húsz régiójának különféle tradíciói, receptjei, termékei és terményei tartoznak.

Az Angello Solarelli-t lehetőség szerint nyersen, finom, sokszínű salátákban kell fogyasztani, hogy érezni lehessen rendkívüli ropogós állagát, és hogy megőrizze tápértékét, különösen a C-vitamin tekintetében, amely, mint ismeretes, hőérzékeny – talán az enyhe serpenyőben történő pirítás kivételt jelenthet. Az Angello Solarelli mini paprika snack továbbfejlesztése a Fruit and Veg Natural Health! projekt célkitűzései közé tartozik, amelyet az Európai Unió és az AOP Vi.Va. finanszíroz, a gyümölcs- és zöldségágazat néhány legfontosabb olasz vállalatával közösen. Céljuk továbbá a gyümölcs- és zöldségfogyasztás, valamint a gyümölcsök és zöldségek társadalmi értékeinek megismertetése a fogyasztókkal Olaszországban, Romániában és Hollandiában.

Forrás: Angello Solarelli marketed as a healthy snack

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Használható trükkök a megfelelő tűzifa kiválasztásához

2025. november 2. 16:10

Ha tudjuk, mi teszi igazán jóvá a tűzifát, akkor már nem választhatunk rosszul. Egy kulcsszó van: a fűtőérték.

Melyik tök héja ehető? Itt a válasz!

2025. november 2. 11:10

Nem minden tök héja rágós: van, amit bátran megehetünk héjastul is. Megmutatjuk, mely fajtákkal érdemes próbálkozni!

Megtilthatjuk a szomszédnak, hogy akkor zajongjon a ház körüli munkákkal, amikor akar?

2025. november 1. 09:10

Nyilvánvalóan senki sem végezhet akármikor nagy zajkeltéssel járó tevékenységet, bizonyos esetekben a szomszédoknak is van beleszólásuk ebbe a dologba.

5 filléres őszi dekorációs trükk a teraszra

2025. október 31. 08:10

Ha szereti az őszi színeket és illatokat, ne csak a kertben élvezze őket – öltöztesse a teraszt is évszakhoz!

Mik lehetnek a fekete színű, világos pöttyös rovarok a paprikán?

2024. augusztus 23. 04:38

Mik lehetnek az egy-két cm-es nagyságú fekete színű, világos pöttyökkel rendelkező rovarok a paprikán?

Elsárgul a chili-ültetvény - mi történik a paprikákkal?

K. Tamás kérdése: A fóliasátor alatt termelt növényfajtákban, a Habanero, Carolina Reaper, Douglah Trinidad chili fajták levelei felülről induló valamilyen betegségben szenvednek. A környező kertekben a szabadföldi paprikát, paradicsomot, burgonyát és babot is érinti, viszont a kukoricának nincs baja.

Mennyi vizet igényel a kertbe ültetett paprika?

2023. június 18. 04:38

Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a házikertbe ültetett paprika mennyi vizet igényel? Segítségüket köszönöm!

A páratartalom és szabályozása

2019. augusztus 5. 04:36

Míg a késő őszi, téli és kora tavaszi hónapokban, tehát a hajtatásban a magas, a nyári hónapokban, elsősorban szabadföldön az alacsony páratartalom jelent a zöldségtermesztésben gondot.