Agrárközélet

A jövő héten is borús lesz az idő

Agrofórum Online

A jövő héten nem várható komoly lehűlés, de többnyire borús lesz az idő.

A jövő héten nem várható komoly lehűlés, de többnyire borús lesz az idő. Többször lehet tartós köd, ködszitálás, olykor eső is, de havazás nem várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Időjárás-előrejelzés az Agrofórum Online portálon >>>

Hétfőn az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult, párás idő lesz, de az Alpokalja térségében kis eséllyel helyenként felszakadozhat a felhőzet. Főként keleten és a magasabban fekvő területeken, valamint a Dunántúl délnyugati területein lehet ködfoltokra számítani. Számottevő csapadék nem várható, azonban néhol, elsősorban az Alföldön előfordulhat szitálás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet jellemzően 4-7 fok között alakul, de a felhőzet felszakadozása esetén a Nyugat-Dunántúlon 10 fok közelébe melegedhet fel a levegő.

Kedden és szerdán túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő valószínű, néhol szitálással. Szerda estétől északon esőre is számítani lehet. A minimumhőmérséklet mindkét nap 0 és plusz 5 fok között valószínű. Kedden a nappali maximumok várhatóan 4-9, szerdán 3-8 fok között alakulnak.

Csütörtök reggel keleten néhol még előfordulhat eső, majd megszűnik a csapadék és egyre többfelé kisüt a nap. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 4-9 fok között alakul.

Pénteken az ország nagyobb részén borult, párás idő lesz, nagyobb eséllyel a Dunántúlon szakadozhat fel helyenként a felhőzet. Néhol szitálás előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok között, napközben plusz 2-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap néhol kevésbé, másutt erősebben felhős lesz az ég, több helyen párás, ködös lehet az idő. Szombaton még néhol szitálás, kisebb eső is kialakulhat, vasárnap már nem valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul. Szombaton plusz 3-9, vasárnap 2-8 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Milyen új szakmák vannak a mezőgazdaságban?

2024. október 16. 13:10

Az agrárium átalakulásával óriásivá nőtt az igény a digitális technológiákhoz vagy a fenntarthatósági elvárásokhoz értő szakemberekre.

Bajorország átáll az éghajlatálló vegyes erdőkre

2024. október 15. 12:10

Három százalékponttal 38 százalékra nőtt a lombos fák aránya a bajor erdőkben. A fiatalabb erdőállományokban jelenleg 60 százalék körüli az arány.

A nagy kávés cégek is készülnek a klímaváltozásra

2024. október 11. 11:10

A Starbucks több innovatív gazdaságot vásárol a klímarezisztens kávé létrehozása érdekében. Célja a szén-dioxid-semleges kávétermesztés.

Mik az amerikai elnökjelöltek tervei a mezőgazdaságban?

2024. október 10. 14:40

Kamala Harris és Donald Trump a legtöbb mezőgazdasággal kapcsolatos kérdésben gyökeresen eltérő nézetet képvisel. Íme, a legfontosabb témák.

Jó termésben bíznak a gabonatermesztők

2023. május 5. 11:21

A magyar gazdák mindent megtesznek a kiváló minőségért, remélik, hogy idén nem kell jelentős csapadékhiánnyal szembesülni.

A hőség gyümölcse

2021. június 22. 10:45

A búzatermesztéssel foglalkozó gazdák számára az esetek döntő hányadában már csak a betakarítás embert és gépet próbára tevő feladata van hátra az idei vegetációs időszakban. A növényvédelemre, főképp kórokozók elleni védekezésre ilyenkor már szinte senki sem gondol. Az elmúlt hét és a soron következő hét időjárását elnézve ezen nincs is sok csodálkozni való, hiszen a héten melegrekordok megdőlése várható és a nyílt terepen, napon jóval 40 oC feletti hőmérsékletek nem éppen kedvezőek a kórokozók számára.

Magas terméshozamokat produkált idén az angol mezőgazdaság

2019. december 7. 06:41

A terméshozamok egyértelműen mutatják, mennyivel jobb időjárási körülmények között dolgozhattak idén az angol mezőgazdaságban.

Van, ahol kezd kiszáradni a búza

2019. március 26. 14:40

A terménypiacokon szinte mindenki valamiféle nagy hírre várt, ami meg tudja mozgatni az árakat vagy ami irányt mutatna a következő hetekre, de egyelőre nincs ilyen.