Életmód, gasztronómia

A bio fűszernövények iránti kereslet csúcsokat dönget az ünnepi szezonban 

Agrofórum Online

Ki gondolta volna, hogy az év végén, az ünnepi szezonban épp a bio fűszernövények lesznek azok, amelyek minden más zöldség és gyümölcs előtt átveszik a vezetést az USA-ban?

A Jacobs Farm del Cabo bejelentette, hogy a vállalat friss bio fűszernövény kínálatának értékesítése nagy sikereket ért el a Hálaadás szezonjának kezdete óta. Az ünnepek idején nagy a kereslet a friss fűszernövények iránt, mivel ezek frissességet, finom illatokat és izgalmas ízeket adnak az év végi ünnepi ételekhez. A fűszernövények iránti hatalmas kereslet éppen ezért idén messze meghaladta a kínálatot. 

Mindent eladtunk, amit termesztettünk – árulta el Christine Miele, a Jacobs Farm del Cabo értékesítési vezetője.

A Jacobs Farm bio rozmaringja, zsályája és kakukkfűje iránt óriási volt a kereslet, csakúgy, mint a termelő által forgalmazott „Poultry Mix” iránt, amely e három fűszernövényt egy 4 unciás (120 ml) kagylóban egyesíti. A pikáns fűszernövényeken kívül a szezonon kívüli fűszernövények, például a bio kapor, koriander és menta iránti kereslet is felülmúlta az évnek ebben az időszakában vártakat.

A friss fűszernövények ígéretes kategóriának számítanak, mivel egyre könnyebben hozzáférhetővé és népszerűbbé válnak a fogyasztók körében, így a kategória bővülése folyamatosan nő. Az eladások minden idők legmagasabb szintjén vannak, mivel a fogyasztók szeretik a friss fűszernövények ízét és illatát, amelyek jó hatással vannak az immunrendszerre, a kedélyállapotra és az energiaszintre is. 

A friss gyógynövények ígéretes piaci résnek számítanak, mivel egyre elérhetőbbé és népszerűbbé válnak a fogyasztók körében, így a kategória növekedése tovább erősödik.

Továbbra is erős a kínálatunk a jelenlegi, karácsonyig tartó időszakban, ugyanakkor 2024-ben tovább bővítjük a különleges bio fűszernövény kínálatunk elérhetőségét – árulta el Miele. A vállalat a sikerét a minőség, a fenntarthatóság és a vásárlói elégedettség iránti elkötelezettségének tulajdonítja. 

Semmi sem helyettesítheti azt az ízélményt, amelyet a napsütés, a friss levegő és az egészséges, organikus talaj nyújt a fűszernövények számára – folytatta Miele. – Kalifornia termékeny talaja és enyhe éghajlata, valamint az optimális napsütés kedvező feltételeket biztosít az egész éves ellátáshoz. A Jacobs Farm fűszernövényeinek nagyjából 75 százalékát Észak-Kaliforniában termesztik, a fennmaradó mennyiséget pedig Baja California Norte-ból szerzik be.

A termesztő-szállító már a jövő évi ünnepi szezonra készül, és azt tervezi, hogy tovább optimalizálja a teljes fűszernövény-keverék-család marketingjét és az iránta mutatkozó növekvő érdeklődést, beleértve a bio babérlevelet, petrezselymet és kakukkfüvet tartalmazó Hearty Herb Mixet is. A fűszerkeverék-család tartalmaz továbbá tengeri ételekhez és tésztaételekhez használható fűszerkeverékeket is.

(Fotó: tookapic/Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Lefagyaszthatjuk a kenyeret vagy sem? A válasz mindenkit meg fog lepni

2025. november 9. 11:10

A hűtőbe, fagyasztóba téve hosszabb időn keresztül megőrizhetjük ételeink minőségét. De vajon érdemes a kenyerekkel és más pékárukkal is így bánni?

Három módszer: így készül a tökéletes házi birsalmalé

2025. november 8. 14:10

Illatos, aranyló és egészséges – a házi birsalmalé a legjobb őszi ital, amit bárki könnyen elkészíthet otthon.

Fagyasztott gesztenye: a házi tartósítás titkai

2025. november 4. 11:10

Ne hagyja, hogy megromoljon az őszi termés! Így fagyassza le a gesztenyét, hogy télen is élvezhesse az ízét.

Használható trükkök a megfelelő tűzifa kiválasztásához

2025. november 2. 16:10

Ha tudjuk, mi teszi igazán jóvá a tűzifát, akkor már nem választhatunk rosszul. Egy kulcsszó van: a fűtőérték.

Pécsről érkezik a gluténérzékenyek "folyékony kenyere"

2019. november 29. 06:38

Két-három év fejlesztés áll a Pécsi Prémium Lager gluténmentes változata mögött, ennyi idő kellett ahhoz, hogy eleget tegyen a rendkívül szigorú ellenőrzési követelményeknek.

Lendületben vannak a bioélelmiszerek

2020. május 20. 14:07

A kereslet rohamos növekedése azonban kínálati problémákat vet fel. Az ellátási láncok zavara az ágazatban is érzékelhető.

Biogabona: nagyobb arányú feldolgozás lenne szükséges

2019. március 24. 10:38

Mára az a helyzet alakult ki, hogy hiába vannak remek biotermékeink, vannak jó malmaink, megfelelő számú kézműves pékségünk és jó minőségű gabonánk is, az mégis elhagyja az országot, és legfeljebb feldolgozott formában érkezik vissza hozzánk.

Fotoszintetizáló és használat után lebomló bioruhákat állítottak elő

2024. július 24. 11:40

Élő és fotoszintetizáló zöldalgákat tartalmazó anyagot készített egy tervező. Ez megköti a szén-dixidot, használat után pedig lebomlik.