Gépinfo
Gépinfo

Munka közben is optimalizálható a traktor működése

Munka közben is optimalizálható a traktor működése

Agrofórum Online

A Trelleborg először a SIMA 2022 kiállításon mutatta be az adaptív gumiabroncs-felügyeleti rendszerét (ATMS – Adaptive Tire Management System), amely elnyerte a SIMA Innovációs Díj bronzérmét.

Az ATMS növeli a termelékenységet, a hatékonyabb munkavégzést, elősegítve a gumiabroncs paramétereinek minél jobb kihasználását.

A Trelleborg ATMS többfunkciós érzékelőkön keresztül valós idejű adatokat gyűjt, érzékeli a traktor gumiabroncsainak munkakörülményeit, beleértve a dinamikus terhelést, az aktuális abroncsnyomást és hőmérsékletet is.

Munka közben a gazdálkodó folyamatosan tájékoztatást kap arról, hogyan optimalizálhatja teljes mértékben a traktor konfigurációját az egyes műveleteknél, az optimális felfekvő felület elérése és a talajtömörödés csökkentése érdekében, az ideális gumiabroncsnyomás, valamint a traktor megfelelő ballasztozása által.

Trelleborg érzékelőegység
Az érzékelőegység

Továbbá, közúti vonulásnál vagy terményszállításnál az erőgép finomhangolása komfortosabb futást, nagyobb tapadást és alacsonyabb gördülési ellenállást eredményez.

A Trelleborg Wheel Systems szintén azon munkálkodik, hogy a gazdálkodók kevesebb erőforrás felhasználásával többet termelhessenek. A precíziós gazdálkodásnak és a fenntartható mezőgazdaságnak pontos, valós idejű adatokra kell támaszkodnia és elősegíteni a gépek, eszközök kihasználtságának maximalizálását, a munkaidő és az üzemanyag-fogyasztás csökkentésével.

A teljes rendszer mindig az erőgép és az aktuális csatolt eszköz, vontatmány kombinációjához igazítható
A teljes rendszer mindig az erőgép és az aktuális csatolt eszköz, vontatmány kombinációjához igazítható

A CTIS (Central Tyre Inflation System – központi abroncsnyomás-szabályozó) rendszerrel kombinálva az ATMS lehetővé teszi a traktorvezetők számára a hatékonyabb adaptív abroncsnyomás beállítását.

A rendszer infrastruktúrája testre szabható különböző mezőgazdasági gépekhez, beleértve a traktorokat, betakarítógépeket és pótkocsikat. Az abroncsokba épített érzékelők által gyűjtött adatokat a traktor központi kijelzőjén, kezelő felületén jeleníti meg.

Kiss Bertalan

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Sárga festést kapott az MTZ traktor, így is észbontóan néz ki

2024. szeptember 3. 07:10

Maga a 2022.3-as modell nem újdonság, a szokatlan fényezést pedig az indokolja, hogy a Belarus/MTZ ezt a verziót reptéri használatra szánja.

Elkészült az alighanem eddigi legszebb John Deere traktor

2024. szeptember 2. 09:40

Elég volt feketére festeniük egy 8R 340 erőgépet, némi diszkrét aranysárga csíkkal, és máris gyönyörködhetünk a végeredményben.

Nyugati hódítók érkeztek az indiai traktorpiacra, és egyre nagyobb szeletet hasítanak ki belőle

2024. szeptember 1. 16:10

Az első nagy nyugati márka, a John Deere jelenleg csupán az ötödik helyen áll Indiában, 83 ezer darab éves értékesítéssel.

6 mázsával növekedett a szójahozam hektáronként robotok bevetésével

2024. augusztus 30. 11:40

A célzott vegyszerkijuttatás csökkenti a kultúrnövényeket érő stresszt, ugyanakkor jelentős inputanyag-megtakarítást is eredményez.

Lépéstartás a gépfejlesztéssel - Gumiabroncs körkép 2018 (2. rész)

2018. november 26. 08:48

Az új fejlesztésű mezőgazdasági gumiabroncsok egyre nagyobb méretben (átmérő, szélesség) készülnek annak érdekében, hogy a nagy motorteljesítményű traktorok vonóerő kifejtését, illetve az önjáró betakarítógépek nagy tömegének hordozását alacsony talajtömörítéssel legyenek képesek megvalósítani.

Kétféle abroncs a traktor két tengelyén? Van benne ráció

2023. szeptember 14. 15:40

Fenntartható, környezetkímélő gazdálkodást folytat az a francia gazda, aki a traktorának az első és hátsó tengelyeire eltérő abroncsokat szereltetett, mert más-más feladatokat szán nekik.

Az izraeliek újra kezdik! - Új Galileo AgriCup gumiabroncs

2019. április 17. 13:42

A Galileo AgriCup kifejlesztésénél a talajra gyakorolt hatás volt az elsődleges szempont. A nagyobb felfekvő felület eredményeként az AgriCup jobb vonóképességgel és kisebb talajnyomással dolgozik.

Gumihevederként viselkedő konvencionális abroncs készült

2024. március 7. 13:10

Gumihevederként viselkedő abroncsot fejlesztett ki egy izraeli cég. Az akár 17 százalékkal nagyobb felfekvőfelület sokkal kíméletesebben bánik a talajjal, és az üzemanyag-fogyasztást is csökkenti.