Gépinfo
Gépinfo

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

Agrofórum Online

Magyágykészítésre vagy – gépkombinációban – akár egy menetben történő vetésre is alkalmas a japán Kubota új forgóboronája.

A Kubota termékkínálatából a legtöbben a traktorokat ismerik, pedig a japán gyártó a munkagépek terén is széles portfólióval rendelkezik. Ezekre ugyanaz a jellemző, mint az erőgépeikre: egyszerű beállítási lehetőségek, könnyű használati mód és átgondolt, strapabíró felépítés.

A közelmúltban bemutatott PH3001F jelzésű forgóboronára szintén igazak mindezek, a Kubota alap- és ISOBUS-os változatot egyaránt készített belőle. Négy modellje (PH3401F, PH3451F, PH3501F és PH3601F) négyféle, 4/4,5/5/6 méteres munkaszélességet jelent. Mindegyik összecsukható változat, a szállítási szélesség 3 méter.

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson. Az alapváltozatnál a munkamélység a traktor hidraulikája révén módosítható, míg a fejlettebb verzió a traktor ISOBUS-án vagy a Kubota Tellus Pro/Tellus GO+ terminálokon keresztül, közvetlenül a fülkéből.

A szabadalmaztatott munkamélység-állítási koncepció lehetővé teszi, hogy szükség esetén megváltoztassák a beállított paramétereket, mégpedig a traktor hárompont-hidraulikájának, illetve a tömörítőhenger pozíciójának módosítása nélkül.

Paralelogramma-felfüggesztés garantálja, hogy a gép mindig párhuzamosan fog haladni a talajjal. A beállításokat folyamatosan monitorozza egy speciális elektronikus szenzorrendszer, amely védelmet nyújt a túlterhelés és a nem megfelelő működés ellen.

A PH3001F forgóborona szólóban és vetőkombinációban egyaránt használható. A vetésmélység és a CB2001F csoroszlyák nyomása ilyenkor hidraulikusan állítható a traktorfülkéből. A jobb súlyeloszlás és stabilitás, valamint a biztonságosabb közúti közlekedés érdekében egy támkerék is elérhető a munkagép-kombinációhoz.

A Kubota új forgóboronáját a gyártó akár 400 LE-s traktorokhoz kínálja. A rotorok sebessége 344 és 455 1/min, a kések száma 32-től 48 darabig terjed. Utóbbiak mérete 15×330 mm. A legkisebb forgóborona tömege (mindennel felszerelve) 2800 kg, a legnagyobbé 3800 kg.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Sárga festést kapott az MTZ traktor, így is észbontóan néz ki

2024. szeptember 3. 07:10

Maga a 2022.3-as modell nem újdonság, a szokatlan fényezést pedig az indokolja, hogy a Belarus/MTZ ezt a verziót reptéri használatra szánja.

Elkészült az alighanem eddigi legszebb John Deere traktor

2024. szeptember 2. 09:40

Elég volt feketére festeniük egy 8R 340 erőgépet, némi diszkrét aranysárga csíkkal, és máris gyönyörködhetünk a végeredményben.

Nyugati hódítók érkeztek az indiai traktorpiacra, és egyre nagyobb szeletet hasítanak ki belőle

2024. szeptember 1. 16:10

Az első nagy nyugati márka, a John Deere jelenleg csupán az ötödik helyen áll Indiában, 83 ezer darab éves értékesítéssel.

6 mázsával növekedett a szójahozam hektáronként robotok bevetésével

2024. augusztus 30. 11:40

A célzott vegyszerkijuttatás csökkenti a kultúrnövényeket érő stresszt, ugyanakkor jelentős inputanyag-megtakarítást is eredményez.

CombiDisc függesztet kompakt tárcsás borona magágykészítés céljára

2018. május 31. 07:30

A Cataya mechanikus ráépített vetőgéppel és a Centaya pneumatikus ráépített vetőgéppel történő kombinációhoz az Amazone most az új, 3 m munkaszélességű, függesztett CombiDisc kompakt tárcsás boronát kínálja.

Gépinfo Képgaléria

„A Väderstad gépekkel szemléletet is kellett váltanunk”

2022. február 5. 16:38

Néhány nappal karácsony előtt egy ködös, zúzmarás délelőttön fordultam be az öregcsertői Vadas-Agro Kft. telephelyére, ahol már fotózásra készen várt rám az agrárvállalat gépparkjának néhány Väderstad eszköze. Csend volt és nyugalom, hiszen a telepen szinte mindenki a téli pihenőre készült. Nem véletlen, hiszen ilyenkor a földekre menni, és a nagy vasakkal munkát végezni szó szerint bűn. A Bács-Kiskun megyei, 750 hektáros gazdaságban ez különösen így van, hiszen interjúalanyom, Vadasné Velker Magdolna és férje, Vadas Ferenc szerint a talaj a sikeres termelés legfontosabb tényezője.

Agritechnica 2022 kiállítási előzetes a Väderstad csoporttól

2021. november 5. 04:36

A Mattias Hovnert által vezetett sajtótájékoztatón ismertették azokat az új fejlesztéseket, amelyek a nagyközönség számára, a hannoveri Agritechnica kiállításon (2022. február 27., Hall 13) kerülnek bemutatásra.

FARM MACHINE 2022 - Az év mezőgépe 6.

2022. április 5. 05:36

Terveink szerint a győztesekről az olvasóink számára folyamatos tájékoztatást adunk. A sorozat hatodik fejezetében a vetőgép kategória döntőseit (Lemken Solitair DT, Pöttinger Aerosem VT, Väderstad Proceed), de elsősorban a győztesét mutatjuk be.