A kávétermesztés egyre inkább összefonódik a méhészkedéssel, a kávé íze pedig a mézével. Az üzleti lehetőségek és az új mezőgazdasági módszerek, akárcsak a finom ízek, illatok és aromák, egyre inkább egymásra találnak.
A Nespresso USA bemutatta a Nespresso Bloomot, a márka első olyan mézet tartalmazó termékcsaládját, amelyet a Nespresso kávéhoz való kávécserjékből nyernek. Az új mézes termékeket a megújuló mezőgazdasági technológiákra való áttérés iránti elkötelezettség jegyében fejlesztette ki a Nespresso.
„A kávétermesztés során alkalmazott felelősségteljes módszerek támogatása mindig is a Nespresso DNS-ének szerves részét képezte, és ez a kísérlet gyönyörűen rávilágít, hogy a fenntarthatóság miként támogatja innovációs stratégiánkat – jelentette ki Alfonso Gonzalez Loeschen, a Nespresso Észak-Amerika vezérigazgatója. – Az a feladatunk, hogy megvédjük a kávéipar jövőjét, miközben különleges és kimagasló kávézási élményt nyújtunk, hiszen tudjuk, hogy a vásárlóinknak ez a legfontosabb. Számunkra a Nespresso Bloom pontosan ezt képviseli.”
Süteményekhez, reggeli falatokhoz is
Miközben a méz továbbra is egyre gyakrabban tűnik fel a kávézókban világszerte, a Nespresso Bloom termékcsalád a kávéfogyasztók számára egy új megoldást kínál. A Nespresso Master Origins Colombia kapszulás kávéjával megegyező virágok terméséből szüretelt Nespresso Bloom termékcsalád első két terméke kiválóan illik a kávéhoz, süteményekhez, reggeli falatokhoz és még sok más ételhez – közölte a vállalat.
A Coffee Blossom Honey egy olyan finom virágillatú, bársonyos, lágy, karamellás és vaníliás jegyekkel rendelkező friss méz, amely tökéletesen kiegészíti a Nespresso kávé ízvilágát. A különféle italokon túl a Coffee Blossom Honey tökéletesen illik egy csésze kávéhoz, egy pohár joghurthoz, de akár egy tányérnyi friss ricottához és még sok más ételhez is.
A Coffee Blossom Honey szirup az exkluzív Coffee Blossom Honey Nespresso kávéval átitatott aranyszínű keveréke, amelyet úgy terveztek, hogy könnyedén fel lehessen vele dobni a vásárlók kedvenc receptjeit. Kifinomult kávéízzel, bársonyos, lágy, karamellás és vaníliás jegyekkel gazdagítja a macchiatót, az eszpresszó martinit.
A Nespresso 20 éve dolgozik együtt a kávétermesztőkkel a kávé minőségének javítása érdekében, és azért, hogy a fenntartható gazdálkodási módszerekkel megvédjék a termőföldjüket a jövőben. Így biztosítva azt, hogy még hosszú ideig tisztességes jövedelemhez jussanak.
A méhekkel együtt a kávétermesztés is veszélyeztetett
Mivel a méhek nélkülözhetetlen szerepet játszanak a kávé termesztésében, az éghajlatváltozás és a növényvédő szerek használata veszélyeztetik a méheket – és a kávé termesztését. Az éghajlatváltozás a biológiai sokféleséget és a kávétermelők megélhetését fenyegeti, ezért a Nespresso arra törekszik, hogy a minőségi kávétermesztés a jövő generációi számára is fennmaradhasson.
Mivel a Nespresso régóta együttműködik az Andokban élő kávétermesztőkkel, a régió kiválóan alkalmas az új módszerek tesztelésére. Itt van a legtöbb „Rainforest Alliance” tanúsítvánnyal rendelkező AAA-farm, és a gazdák kifejezetten érdekeltek a regeneratív mezőgazdasági módszerek, így például a méhészkedés megismerésében.
A Nespresso 2020 óta együtt dolgozik az UBEES-szel, hogy méhcsaládokat és monitoring technológiát építsen be a Nespresso AAA farmjaira. A Nespresso segít a gazdáknak kitanulni a méhészkedés csínját-bínját, hogy elősegítse a kávéültetvények természetes beporzását és növelje a gazdák jövedelemszerzési lehetőségeit.
Az első kóstolók
A termékek első ízben kizárólag a New York-i és a San Francisco-i Nespresso boltokban lesznek kaphatók. Augusztus 21-től kezdve a Coffee Blossom Honey és a Coffee Blossom Honey Syrup már országszerte elérhető lesz a nespresso.com oldalon is. A Honey Bloom mézes termékek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre az első termés méretéből adódóan.
Az új termékek a Nespresso hivatalos honlapján itt érhetők el: https://www.nespresso.com/us/en/bloom-honey