Növénytermesztés
Fizetett tartalom

Szülinapi KINCSKERESÉS a YARA Hungária Kft.-vel!

Yara Hungária Kft.

Idén 10 éves a YARA Hungária Kft. Most az ünnepelt ad ajándékot, ezért egy izgalmas KINCSKERESÉSRE hívjuk! Játsszon velünk és nyerje meg a 15 db 30.000 forintos ajándékcsomag egyikét!

Regisztráljon 2018. március 19. és 22. között a kincskereso.yara.hu oldalon. Amennyiben időben regisztrált, ezt követően 5 napon át napi 1-1 információt küldünk Önnek e-mailen, amely alapján megtalálhatja a 15 elrejtett kincs egyikét.

Részletes információk és Játékszabályzat elérhető a kincskereso.yara.hu oldalon!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Mágikus port terítenek szét a skót földeken: megköti a szén-dioxidot és növeli a terméshozamot

2024. szeptember 19. 11:10

A bazalt a légkörből „szippantja el” a szén-dioxidot, és juttatja vissza a talajba, illetve a kőzetmállásnak nevezett folyamaton keresztül a növényi fejlődésre is jó hatással van.

Okos módszerrel hozzák vissza a talaj termékenységét Afrikában

2024. szeptember 18. 14:40

Az EcoNorCam nevű projekt keretében próbálnak cselekedni, ennek fő gerincét a Zai művelési eljárás jelenti.

Igaz és hamis állítások a vetőmagválasztással kapcsolatban

2024. szeptember 18. 11:10

Vetőmagot mindenki a legjobb tudásának megfelelően választ. Egyes információkról azonban nehéz eldönteni, igazak-e vagy hamisak. Ebben segítünk.

Elképesztően megnő a korábban vetett szója hozama

2024. szeptember 17. 16:10

Tapasztalt szójatermesztők beszélnek a korai vetés előnyeiről és buktatóiról, és osztják meg a tanulságokat.

Meghátrálásra lehet kényszeríteni a Nitrogénművek Zrt.-T

2021. december 7. 06:35

A gazdálkodók és a kormányzat összefogása sikeres, meghátrálásra lehet kényszeríteni a magyar termelőket megkárosító hazai műtrágyagyárat - mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a magyar gazdák védelméről tartott sajtótájékoztatón hétfőn Békéscsabán.

Műtrágyával csaltak el 1,3 milliárd forintot

2020. február 19. 15:02

Az elkövetői kör külföldről vásárolt lengyel, litván és holland eredetű műtrágyát. A beszerzett árut magyarországi székhelyű fiktív vásárlókon, erre a célra létrehozott "bukó cégeken" keresztül értékesítették a tényleges belföldi beszerzőknek, akik így a fizetendő áfájukat csökkenteni tudták.

Növénytáplálás digitális alapokon?

2021. január 13. 09:08

A tápanyag-utánpótlás - különösen a komplex (NPK) műtrágyák szempontjából - nem korlátozódik egyetlen termelési évre. Ráadásul az egyes parcellákon, és a gazdaság egész területén is sokféle növény szerepel a vetésforgóban. Ezen növények tápanyagigénye nagyban különbözik, különösen a K és P esetében azonban több éven át lehet utánpótlást tervezni, hiszen a talaj pufferkapacitása és tápanyag szolgáltató képessége ezen elemek tekintetében számításba vehető.

Műtrágyapiac: kiszámíthatatlan a jövő

2021. október 19. 11:06

A gázáremelkedés következtében számos ágazat, többek között a műtrágyaipar, illetve -piac is érintetté válik, ami magával vonja a jövő termesztéstechnológiai stratégiáinak felülvizsgálatát is. Kérdésünkre, miszerint milyen megoldást lát a gázáremelkedés következtében a műtrágyapiacon kialakult kritikus állapot kezelésére, Vázsonyi László, a VulcanAgro Kft., termésnövelő készítményeket előállító vállalat szakmai vezetője válaszolt.