25℃ 18℃
szeptember 10. Nikolett, Hunor, Miklós
Agrárközélet

Együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem és az FKF Nonprofit Zrt.

Szent István Egyetem

Az FKF Nonprofit Zrt. és a Szent István Egyetem (SZIE) Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara 2019. június 19-én, ünnepélyes keretek között hosszú távú együttműködési megállapodást kötött.

A megállapodást Nagy László, a Fővárosi Közterület-fenntartó vezérigazgatója, Dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora és Balláné dr. Erdélyi Márta, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar dékánhelyettese látta el kézjegyével.

Az együttműködési megállapodás általános célkitűzése

Az együttműködési megállapodás célja egyfelől a hazai és nemzetközi képzés és kutatás általános jellegű támogatása, másfelől annak elősegítése, hogy – a települési eredetű zöldhulladék és az abból készíthető komposzt mezőgazdasági hasznosításával, ennek növény- és talajvédelmi vonatkozásaival kapcsolatos kutatásokkal – a mezőgazdasági tudományok területén erősödjön az oktatás, az innováció és a gazdasági gyakorlat kapcsolatrendszere.

Az együttműködés tárgya és célja:

  • hallgatók fogadása szakmai gyakorlaton, mérnöki gyakorlaton, tanulmányutakon
  • szakdolgozati, diplomadolgozati és doktori kutatási témák közös meghirdetése
  • hallgatói ösztöndíj programok kidolgozása
  • együttműködés duális képzések kialakítása során
  • gazdaságfejlesztési és kutatási pályázatokban való közös részvétel
  • közös kutatási programok indítása

Az FKF Nonprofit Zrt. a megállapodás keretében a fent említett szakterületen végzett tevékenysége során együttműködőként számít a SZIE magas színvonalú szellemi, szakmai, illetve tudományos hátterére.

A megállapodás lehetővé teszi a Társaság számára, hogy tevékenységét naprakész tudományos ismeretekre, értékelésekre támaszkodva, minőségileg magasabb szinten lássa el, valamint lehetőséget adjon a SZIE szakjain tanuló egyetemi hallgatók ismereteinek bővítésére. A jelen megállapodás fokozhatja az Egyetem különböző szintű képzési és kutatóhálózati tevékenységének hatékonyságát.

Mind az FKF, mind a SZIE kifejezték közös érdekeltségüket abban, hogy a települési eredetű zöldhulladék és az abból készíthető komposzt mezőgazdasági hasznosításával, ennek növény- és talajvédelmi vonatkozásaival kapcsolatos kutatások intézményi háttere megerősödjön.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

OMÉK 2025: agrárinnováció és hagyomány a Hungexpón

2025. szeptember 9. 09:10

Modern gépek, őshonos állatok, kézműves ételek és exportpiacokat nyitó üzleti találkozók – szeptemberben ismét megnyílik az OMÉK.

Sztereotípiák helyett teljesítmény: női vezetők az állattenyésztésből

2025. szeptember 7. 08:10

A FarmerExpón először ültek egy asztalhoz női vezetők, hogy őszintén beszéljenek pályájukról, kihívásaikról és sikereikről.

Fiatalok nélkül elapad a vidéki élet – mit léphet az EU?

2025. augusztus 21. 16:10

Az EU agráriuma munkaerőhiánnyal küzd: sürgősen vonzóbbá kell tenni a gazdálkodást a fiatalok számára a jövő élelmiszerbiztonságáért.

Mit hozhat az új KAP ciklus? + podcast

2025. július 15. 16:10

A KAP átalakítása számos kérdést vet fel, ugyanakkor nehéz konkrétumokról beszélni. A BASF és NAK olyan platformot hoztak létre, ahol a témával kapcsolatos kérdéseket vitatták meg a meghívottak.

Újdonságok, aktualitások a növényvédelem területén – XIII. Növényorvos Nap Gödöllőn

2018. november 27. 10:02

A Szent István Egyetem Gödöllői Campusának aulája adott otthont november 14-én a XIII. Növényorvos Napnak. A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara (NMNK) és a SZIE Gödöllői Campusának meghívására a rendezvényre érkezők száma meghaladta a nyolcszázat.

Tudjunk meg többet a rozéról!

2020. június 10. 16:19

Abban talán mindenki egyetért, hogy a forró nyári esték elviselhetőbbek egy jól behűtött friss, gyümölcsös jellegű, élénk savakkal rendelkező rozébor társaságában. Bár rengetegen kedvelik, hogy miként készül, arról kevés információval rendelkezünk.

Mérföldkő a hazai agrár-felsőoktatásban

2020. augusztus 3. 09:32

Az átalakítás során hatékony intézményrendszert, modern és nemzetközi szinten is versenyképes, erős gyakorlati lábbal rendelkező képzési programot hoznak létre, amelyben az oktatók hivatásuknak tudnak élni és megbecsülésnek örvendhetnek.

Tejhelyettesítő termékeket állítanak elő tojásból hazai kutatók

2020. október 13. 11:45

A tojásban fejlődő embrió számára minden feltétel biztosított egy egészséges madár kikeléséhez, az emberi táplálkozásban pedig a tojás kiegyensúlyozott forrása a létfontosságú tápanyagok legnagyobb részének. Sokrétű mivoltára a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának kutatói is felfigyeltek, így jelenleg is számos kutatás foglalkozik például a tejtermék-helyettesítő termékek tojás felhasználásával történő előállításával.