32℃ 19℃
június 9. Félix, Előd, Annamária, Annabella
Életmód, gasztronómia

Sárgabarackos muffin rózsahabbal

Agrofórum Online

Beindult nálunk is a sárgabarackszezon! Sokat töprengtem, mi is készüljön a blogra, hiszen ebből a gyümölcsből rengeteg étel alkotható.

Mivel édes muffint régebben készítettem már, ezért most erre esett a választásom. Egy családi összejövetelre, vagy baráti találkára is tökéletes ez a könnyed sütemény.

 

 

 

 

Hozzávalók:

A muffinhoz

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 bögre cukor
  • 250 ml tej
  • 125 ml napraforgó olaj
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 db sárgabarack
  • Csokidarabkák
  • Vanília aroma

Krémhez:

  • 250 g teavaj
  • 120 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Muffin elkészítése:

A lisztet a sütőporral elvegyítjük.

A tojást habosra verjük és hozzáadjuk a cukrot, a tejet, pár csepp vanília aromát és az olajat is.

Az egészet elkeverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott barackokat és egy kevés csokidarabot.

A muffinformákat muffinpapírral béleljük.

A masszát a formákba öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése:

A vajat megolvasztjuk, elkeverjük vele a porcukrot és a vaníliás cukrot.

Hűtőbe tesszük, és 15 percet várunk, amíg megszilárdul.

Kivétel után ételszínezéket keverünk bele, majd jól összekeverjük.

A krémet habzsákba töltjük, majd rózsákat formálunk belőle a kihűlt muffinokra.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ezért jobb a lassan pasztőrözött tej, mint a bolti dobozos

2025. június 8. 14:10

Az alacsony hőmérsékleten és hosszabb ideig pasztőrözött tej újra reflektorfénybe került. De mitől jobb ez a módszer, mint az ipari gyorspasztőrözés? Nézzük a különbségeket!

Ötletek bodzára: így dolgozzuk fel a friss bodzavirágokat!

2025. június 1. 05:40

Végre virágzik a bodza és készülhetnek a bodzás finomságok! Az elkészítési lehetőségekből szemezgetünk most.

Varázsgomba: terápia vagy tudatmódosító kockázat?

2025. május 25. 11:10

A varázsgomba új reményt nyújthat a mentális betegségek kezelésében – de csak tudatos, szabályozott körülmények között.

Matcha-hiány: a kereslet meghaladja a kínálatot

2025. május 22. 08:10

Japánban globális keresletnövekedés okoz matcha-hiányt, miközben a termelés bővítése komoly akadályokba ütközik.

Nem elírás: boza – de mi a csuda ez? 

2024. január 28. 08:10

Bár ma már hazánkban ismeretlen, de egykor nálunk is elterjedt volt ez a gabonafélékből erjesztett, csekély alkoholtartalmú, savanykás ízű, malátázás nélkül készült ital. Azóta azt is tudjuk, hogy ez veszteség számunkra, hiszen a boza nemcsak igen tápláló, de rendkívül egészséges is.

Teljesen rosszul főzzük a spagetti carbonarát

2023. december 26. 14:40

A tészta újonnan felfedezett eredeti receptje szerint a carbonara nem tojásból és guancialéból, azaz érlelt olasz tokaszalonnából készül.

Főzés nélküli leves bogyós gyümölcsökből

2024. március 31. 08:10

A gyerekek, amíg picik, imádnak minden gyümölcsöt. Aztán bekerülnek az iskolába, jön a menza és a többi biggyesztő gyerek, akik elmondják, hogy ezt nem szeretik, és azt meg utálják. A bogyós gyümölcsökből rengeteg finomságot készíthetünk, amit a nagyobb lurkók is imádni fognak.

Bimbóskel: az értékes tápanyagok raktára

2022. május 1. 06:36

Cikkünkből kiderül, hogy a bimbóskelből nagyon jó ételeket lehet készíteni, amit akár még a kelbimbóért túlzottan nem rajongók is el fognak fogyasztani.