Életmód, gasztronómia

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

Agrofórum Online

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Én most egy nagyon egyszerű, mégis látványos és érdekes ízkombinációt hoztam Nektek. Az enyhén sós kesudió és a lazac tökéletes harmóniában van a krumplival, a paradicsomos-borsos hús pedig enyhén pikánssá teszi az egészet. Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók:

  • 6 db közepes méretű krumpli
  • 6 szelet pecsenyehús
  • olívaolaj
  • bors
  • szárított paradicsom
  • oregánó
  • kakukkfű
  • 1 marék kesudió
  • 200g lazac

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük.

A húsokat sóval, borssal, apróra vágott szárított paradicsommal, és oregánóval bedörzsöljük, majd 15 percre állni hagyjuk.

A krumplikat kockákra vágjuk, hozzáadjuk az apróra szelt lazacot, és az összetört kesudiót.

Megsózzuk, borsozzuk. Aki szeretné, még egy kis kakukkfűvel megszórhatja.

A pecsenyehúst olívaolajban kisütjük.

A krumplit pedig az előmelegített sütőbe tesszük 35-40 percre.

Grapefruittal és kesudióval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Az állati zsíroktól nem kell félni? Ezt mondják a kutatók

2025. szeptember 15. 14:10

Az állati zsírok évtizedekig száműzöttek voltak az egészséges táplálkozásból. Ma azonban újra terítéken vannak – szó szerint is.

4 zseniális nyers cukkini recept pillanatok alatt

2025. szeptember 11. 11:10

Egészséges nassolás és könnyű saláták – mutatjuk, hogyan készíthet nyers cukkiniből gyors, ízletes fogásokat.

A csipkebogyó így őrzi meg erejét: szüret és feldolgozás szabályai

2025. szeptember 6. 14:10

A csipkebogyó gazdag C-vitamin-tartalma miatt értékes gyógynövény. A megfelelő időben szedve és feldolgozva egész télen kincset ér.

Házias ízek, illatok, hagyományok – ilyen a Nyitott Porták varázsa

2025. szeptember 1. 08:10

Egy nap alatt bejárni Szatmár-Bereget? A Nyitott Porták rendezvényen szarvasmarhától a kötött tésztáig, lekvárfőzéstől a házi süteményekig mindent átéltem.

Csak a korai burgonyának van jövője Magyarországon?

2019. augusztus 21. 10:35

A burgonya magyarországi vetésterülete folyamatosan csökken, az Agrofórum egyik legfrissebb videójában ennek okait próbálta megtudni.

Zöldség Videó

Sárban fuldoklik a krumpli, kétségbeejtő helyzet alakult ki Nyugat-Európában

2024. január 18. 13:10

Sárban dagonyázva próbálják betakarítani a burgonyát Nyugat-Európában, de a termés egy jelentős része így is benne marad a földben, óriási károkat okozva a gazdáknak.

Már megjelent az áprilisi Agrofórum!

2019. április 15. 17:04

Vajon mi áll a hazai burgonya termőterület drasztikus csökkenésének hátterében, melyek az ágazat fejlesztési lehetőségei, fellendülhet-e ismét a burgonyatermesztésünk?

Burgonyakrémleves és kolbászchips

2018. január 5. 13:07

Télen sokszor az is elég, ha van egy kis forró leves otthon, és már kész is a vacsora.