Életmód

Felvásárlásokkal növekedne a Nestlé

Agrofórum Online

A Nestlé tavalyi nettó eredménye 24 százalékkal 12,6 milliárd svájci frankra, mintegy 12,89 milliárd amerikai dollárnyira nőtt. Ezzel felülmúlta a 12,36 milliárd svájci frankos elemzői konszenzust a cég.

A társaság menedzsmentje részvényenként 2,7 svájci frankos, megemelt osztalékot javasol majd a közgyűlésnek. A cégcsoport árbevétele tavaly 2,9 százalékkal 92,57 milliárd svájci frankra bővült – derült ki a társaság negyedik negyedéves gyorsjelentéséből.

A többek között a Nescafé kávét és a KitKat csokoládét gyártó cég a portfóliója átalakításán dolgozik. A fogyasztói igények változásával összhangban egészségesebb termékeket akarnak környezetbarátabb csomagolásokban értékesíteni. Lassan vissza akarnak vonulni a feldolgozott húsok és a csokoládé piacáról, ehelyett a kávéra és a növényi alapú élelmiszerekre akarnak koncentrálni – hívta fel a figyelmet a Thomson Reuters hírügynökség.

Mark Schneider vezérigazgató irányításával már 50 tranzakciót hajtottak végre 2017 óta. A jövővel kapcsolatban a korábbiaknál óvatosabb növekedési célokról beszélt Mark Schneider, szerinte idén 4 százalékkal bővülhet a Nestlé. Úgy véli, hogy a pav 2030-ban is növekedni fog, ezt további akvizíciókkal akarják segíteni. A Starbucks kávécsaládhoz tartozó termékek eladásából, és a növényi alapú hamburgerek és kolbászok népszerűségének emelkedéséből várnak komoly bővülést.

Kínából származik a cégcsoport bevételeinek 8 százaléka, így a koronavírus hatásait sem tudják még pontosan megbecsülni a cégnél az elemzők szerint.

A Nestlé árfolyam az elmúlt héten 0,6 százalékkal 107,8 svájci frankra csökkent a zürichi értéktőzsdén. Idén 2,8, ám az elmúlt egy évben 20,4 százalékkal emelkedett a cég papírjainak az árfolyama.

A Nestlé Magyarországon 27 éve működik, jelenleg a legnagyobb svájci befektetőként és munkáltatóként. Hazánkban összesen több mint 2400 embert foglalkoztatnak három gyárukban, Bükön, Diósgyőrben és Szerencsen –, budapesti központi irodájukban és az értékesítési csapatukban. Szerencsi gyáruk a Nestlé európai italporgyártó és töltőüzeme, és itt működik Nestlé közép-kelet-európai régiójának érzékszervi vizsgáló központja is. Diósgyőri gyáruk a Nestlé egyetlen, kizárólag üreges csokoládéfigurákra specializálódott gyártóegysége. Büki gyáruk pedig a Nestlé állateledel-gyártásának kelet-közép-európai központja.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ezért csodaszer az Aloe vera

2024. szeptember 18. 08:10

Az Aloe vera jól ismert szobanövény – és gyógynövény, ezt talán a legtöbben tudják. Most sok egyéb érdekes információt is elárulunk róla.

A tyúkhúr finom és tápláló, kóstolja meg Ön is!

2024. szeptember 15. 14:10

Bár rendkívül rossz hírnévnek örvend és a világ nagy része gyomnak tekinti, a tyúkhúr egészségesebb és hasznosabb növény, mint gondolnánk.

Veszélyben vannak a fecskék – apró segítség is életeket menthet!

2024. szeptember 15. 10:10

A hidegre és esősre fordult időjárás miatt a költözőben lévő fecskék kihűlnek, ráadásul nem találnak maguknak élelmet. Így segíthetünk nekik.

A tojást sütve vagy főzve egészségesebb elfogyasztani?

2024. szeptember 12. 09:10

A sütéssel pluszzsiradékot viszünk be a szervezetünkbe, és ha például egy rántotta elkészítéséhez sertészsírt használunk, azzal éppen nem teszünk jót magunknak.

A svájci csokoládégyártók véget akartnak vetni a gyermekmunkának

2022. január 2. 09:36

Jó, hogy minden iparági szereplőnek fizetnie kell ennek leküzdése érdekében, mert így senkinek nincs versenyelőnye.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2020. november 30. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Indul az ország első, diplomás Csokoládé-, kávé-, teakészítő mesterképzése

2019. július 12. 11:15

Professzionális szinten sajátíthatók el a csokoládé, kávé és tea gyártásával kapcsolatos ismeretek a Szent István Egyetem budapesti Élelmiszertudományi Karán, a szeptemberben induló Csokoládé-, kávé-, teakészítő mesterképzésen. Az ország első, diplomával elismert szakirányú továbbképzésére augusztus 15-ig még lehet jelentkezni.

Tudja mi az a csokoládé artisztika? Oktatják is!

2021. március 30. 09:42

Csupa csoki, mennyei ízek és formák – a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Csokoládé-, kávé-, teakészítő mester képzésének hallgatói bepillantást nyerhetnek a cukrászok körében is unikálisnak számító csokoládé artisztika kulisszatitkaiba. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének együttműködésével megvalósuló képzést többek között az erősödő piaci igények hívták életre, melyhez a résztvevők szakmai tudása mellett elengedhetetlen a kézügyességük, a kitartás és a megfelelő koncentráció.