Szőlő-Bor

Testes francia borüzlet a láthatáron

Agrofórum Online

Az InVivo Wine exkluzív tárgyalásokba kezdett a Vinadeis részvényeseivel a dél-franciaországi székhelyű borászati cégcsoport irányításának átvételéről annak érdekében, hogy növeljék a nemzetközi jelenlétüket.

Az átvétel új lépés lehet az InVivo francia mezőgazdasági szövetkezeti csoport borpiaci terjeszkedésében, amely 2015-ben kezdődött. Az InVivo Wine, a francia InVivo szövetkezeti csoport részét képezi, amely jelentős piaci szereplő a gabonafélék piacán, és már 10 százalékos részesedéssel rendelkezik a Vinadeisban.

„A többségi részesedés megszerzése vezető borászati szolgáltatót hozna létre Franciaországban és külföldön, lehetővé téve a termelési eszközök és a kereskedelmi forgalmazási csatornák egyesítését, és tovább növelve a két cégcsoport márkáinak erejét” – írta az InVivo Wine közleményében.

A Vinadeis jelenlegi tulajdonosai a Les Vignobles de Vendéole és a Val d’Orbieu szövetkezetek.

Az InVivonak tavaly 225 millió euró, nagyjából 79,5 milliárd forintnyi árbevétele volt, 25 ezer hektár szőlőültetvényen dolgoznak. Ezek a területek Franciaország délnyugati részén találhatók, termékeiket Nyugat-Európában, Észak-Amerikában, Ázsiában és Dél-Afrikában értékesítik.

A Vinadeisnek Franciaország déli részén 15 ezer hektárnyi szőlőültetvénye van, főbb bormárkáik a Les Cuvée Mythique, a Bonne Nouvelle, a Brise de France és a Le Val.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Szőlőmoly ellen szárnyakkal – kutatás igazolja a hatékonyságot

2025. augusztus 14. 14:10

Magyar és olasz kutatók szerint a madarak és denevérek hatékony természetes védelmet nyújtanak a szőlőültetvényeknek, csökkentve a kártevők számát és a terméskiesést.

A szőlőtőkétől a pohárig – a szőlő útja

2025. augusztus 10. 16:10

A bor születése a szőlőben kezdődik. Bemutatjuk a szőlőtermesztés alapjait, a tőke igényeitől a szüret pillanatáig.

A világ legjobb Shiraz borai – ezeket érdemes megkóstolni!

2025. július 27. 13:10

A Decanter-verseny friss toplistáján ausztrál, francia és dél-afrikai különlegességek is helyet kaptak. Ezeket tényleg érdemes megkóstolni!

Terjed a szőlő aranyszínű sárgaság, Villány is érintett

2025. július 3. 12:10

Megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság betegsége Villány térségében – a Nébih védekezésre figyelmeztet a szőlőkabóca ellen.

Jóváhagyták a Soltvadkerti borok oltalom alatt álló eredetmegjelölését

2020. november 14. 10:17

A soltvadkerti bor aranysárga színű, komplex illatú, magas természetes cukortartalmú, telt olajos textúrával rendelkező, összetett, méz, érett vagy aszalt gyümölcsökre jellemző illatú és ízű.

A franciák elvből nem isznak amerikai bort

2018. december 2. 06:49

Az olasz, francia, spanyol, és portugál emberek büszkék a boraikra, és nem óhajtanak kaliforniait inni, bármilyen jó szőlő is terem odaát. Ennek tehát semmi köze a vámtarifákhoz.

31 millió euróért árvereztek el bort Franciaországban

2022. november 24. 07:37

A Sotheby's aukciósház bejelentette Párizsban, hogy megdőlt a jótékonysági borárverés világrekordja.

A valódi ízek az érdekesek, - avagy borok enzimek, élesztők és kén nélkül

2019. március 1. 10:47

A Garam-menti dombság, a Duna közelsége, a szőlőhegy lábánál elterülő halastavak és a mocsaras Párizsi patak sajátos mikroklímát teremt. A különleges környezeti adottságok között termett szőlőből Sütő Zsolt kürti borász egyedi módszerek alkalmazásával készít bort – nem használ élesztőt, enzimet, ként; borait hordóban, illetve nyíltkádas erjesztéssel készíti seprőn tartással és élesztő-hártya alatti érleléssel.