Gépészet

Kerner Stratos: a sokoldalú “allrounder” talajművelő eszköz

Agrofórum Online

A Stratos könnyű kultivátor, vagy mulcs magágykészítő? Igazán nem is lehet ezt a gépet egyértelmű jellemzővel leírni, mely a fő alkalmazástechnikai potenciált illeti, mivel a gép több alkalmazásban is profi minőségben tud teljesíteni.

Melyek ezekek a fő alkalmazási lehetőségek:
Sekély tarlóhántás késcsúccsal, vagy különböző lúdtalpkapával
Magágykészítés mulcsban
Magágykészítés szántáson
Mélyebb művelés, akár 15 cm-ig

További variációs lehetőség a különböző késtípusok adaptálása a talajfeltételek és művelési igény szerint, mind a merev késes, mind a rugóskéses alkalmazás lehetséges gyors és egyszerű átszereléssel. A gép késkerete (kés vázkeret) független a fő váztól, akár magán a késkereten cserélhető a merev vagy rugós késgarnitúra, de a komplett előszerelt késkeret is könnyen cserélhető, ki hogy kívánja gépét specifikálni. Mindkét változat lehetséges, és rendelhető. A késkeret az úgynevezett „VÁZ A VÁZBAN” konstrukciós koncepció által független, és ez által egy paralelogramma függesztő szerkezet segítségével, mm pontossággal a legprecízebb munkamélység állítást garantálja természetesen alapkivitelben hidraulikus működtetéssel, és a traktorkabinból jól látható mérőskála segítségével.

Amennyiben a késkeret merev késszárakkal és lúdtalpkapákkal szerelt, a gép potenciálja a precíz teljes átmetszéssel történő sekélyművelésnél, a garantált mélységtartásnak köszönhetően nő. A tartóhántást a legcsekélyebb talajmozgatással tudjuk elvégezni, minimalizált hektáronkénti üzemanyag felhasználással mindent úgy, hogy a teljes átmetszéssel tökéletes minőségű lesz tarlóhántásunk.

Jó tudni, hogy:
1 cm talajművelés = ca. 150 to talajmozgatás/ha
1 cm mély talajművelés = ca. 1 liter üzemanyag/ha

 

Amennyiben a késkeret rugós (vibrációs) késszárakkal szerelt, a gép további művelésben is kihasználható, a szántáson magágykészítés hidraulikusan állítható felületegyengetővel. A Crossboard simítónak köszönhetően kiváló minőségű tavaszi magágykészítésre alkalmas.

1. A szenzorvezérelt intelligens vonórúd által garantált mélységtartás, domborzati viszonyoktól függetlenül

2. Hatékony előművelő szerszámok

Az előművelő eszközök könnyen cserélhetők, akár kétfajta is rendelhető és a szántásművelés, vagy tarlóhántás, vagy éppen az őszi mulcs magágykészítés szerint alkalmazhatók.

Melyek az előművelők?
Crossboard hidraulikus simító
X-Cut vágóhenger hullámos vágótárcsa kombináció
Duplasoros hullámos vágótárcsa

3. Eltömődés mentes átömlés növelt keverőhatás a késelrendezésnek köszönhetően

4. Fokozatmentes precíziós mélységállítás, a „váz a vázban” koncepció paralelogramma-kényszervezérléssel

5. Gyorscserélős késcsúcsok

6. Talajegyengető szerszámok választéka

7. Széles hengerválaszték

A Stratos igény szerint adaptálható három különböző hengerrel, merev és rugós késekkel, és az egyik legfontosabb többlet, amit a Stratos nyújt, a könnyen átszerelhető háromféle előművelő eszköz.

Foglaljuk össze a Stratos előnyeit:

A teljesen új „INTELLIGENS” szenzorvezérelt vonórúd egy forradalmi újdonság, a Crossboard használata mellett garantálja a szántáson történő magágykészítésben, ill. a tarlóhántásban a művelőszerszámok garantált és egyenletes mélységtartását! A hatékony előművelő szeszámok: Crossboard simító, kiváló simító és aprító hatások, X-Cut vágóhenger organikus maradványok agresszív aprítása, a tarlóhántásban és a kukorica mulchban. Speciális KERNER késelrendezés, precíz párhuzamos magasságállítás, exact mélységállítás a „váz a vázban” koncepciónak köszönhetően, magas 630 mm-es gerendelymagasság, keskeny késcsúccsal akár 16 cm mély művelés, merev késszárral tarlóhántás és sekélykultivátorozás ősszel, rugós „HERKULES” késszárral szántáselmunkálás tavasszal. A széles hengerválaszték lehetővé teszi a gép konkrét talajviszonyokra történő sikeres adaptálását, nem beszélve arról, hogy a gépen kivétel nélkül minden a kabinból hidraulikusan állítható, szabályozható.

Végeredményben megállapíthatjuk, hogy a KERNER Stratos egy olyan eszköz, mely több feladatot egyszerű gépelem átszerelésekkel tökéletesen és kompromisszum mentesen hajt végre, így gyakorlatilag 2-3 eszközt tud helyettesíteni. A gép többcélú alkalmazása komoly beruházási költségmegtakarítást jelent, illetve precíz mélységállítási képességével a műveleti költségreket is csökkenti úgy, hogy az elvárt agrotechnikai igényt is maradéktalanul kielégíti.

További információ a Vektor-Holding Kft. honlapján >>>

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Kubota® M6-111 Utility, egy igazi okos, mindenes traktor

2024. október 16. 14:40

Ha nagyon nehéz munkaeszközök emeléséről van szó, a Kubota M6-111 Utility megmutatja, valóban mire is képes.

Változás a Kverneland és Vicon termékek magyarországi forgalmazásában

2024. október 16. 12:40

2024 októberétől/novemberétől három új importőr fogja értékesíteni a Kverneland és Vicon termékeket hazánkban.

Az állattartónak biztonságérzet, hogy egy New Holland traktor a középkategóriában sem veszi félvállról a teljesítményt és a felszereltséget – gazdariport

2024. október 15. 14:40

A New Holland traktorok teljesítménykategóriától függetlenül követik a trendeket, anélkül, hogy túlbonyolítanák a dolgokat.

Fliegl Aranytermés Akció: most érdemes beruházni a jövőbe!

2024. október 11. 13:10

A Fliegl Aranytermés Akció keretében 2024. december 1-ig vagy a készlet erejéig kedvezményesen vásárolhatók meg a legnépszerűbb pótkocsik és adapterek.

Aratás után talajművelés - Kerner kultivátorok a Vektor gépbemutatóján

2019. július 29. 06:26

Július 22-én a Győr-Moson Sopron megyei Bogyoszlón vette kezdetét a Vektor-Holding Kft. országos Kerner roadshow-ja, ami során a gazdálkodók négy innovatív talajművelő eszközt ismerhettek meg.

Gépészet Videó

Nagy készletkisöprés - Kivételes gabonakombájnok, egyedülálló ár és finanszírozás

2018. október 17. 11:54

A 175 lóerős Nova, a 220 lóerős Vector, a 340 lóerős Acros és az 520 lóerős RT490 gabonabetakarító gép megvásárlásához ráadásul most egy bónusz is jár: a kombájnvásárlóknak KERNER HYBRID kultivátort biztosítanak kipróbálásra az őszi szezonban.

A megoldás, ami működik... - Kerner mulcs magágykészítő sekélykultivátor

2018. március 14. 11:38

Olyan megoldást keres, mely költségtakarékos? Javítani szeretné talajai fizikai állapotát, ésszerű technológia alkalmazására törekszik?

Aratás - Nemesgörzsönyben is ellepték a határt a kombájnok

2018. július 6. 15:50

Országszerte nagy erőkkel folyik a kalászosok betakarítása. Nincs ez másképp a Pápához közeli Nemesgörzsöny határában sem, ahova pénteken az Agrofórum is ellátogatott.

Gépinfo Videó