Gépinfo
Gépinfo

Aratás – Nemesgörzsönyben is ellepték a határt a kombájnok

Aratás – Nemesgörzsönyben is ellepték a határt a kombájnok

Agrofórum Online

Országszerte nagy erőkkel folyik a kalászosok betakarítása. Nincs ez másképp a Pápához közeli Nemesgörzsöny határában sem, ahova pénteken az Agrofórum is ellátogatott. Pethő Kálmán 160 hektáros gazdaságában ezen a héten kezdték meg az őszi búza aratását, amivel hamarosan végeznek is.

A területen dolgozó Versatile Vector 425 kombájn fülkéjében Kálmán Endre gépkezelő válaszolt kérdéseinkre élő adásunkban, amely során többek között azt is elárulta nekünk, hogy mindössze négy napja ült először arató-cséplőgépben, ám hamar beletanult a kezelésébe. Mint azt megtudtam, az aratás végére nagyjából 6-6,5 tonna/hektár termésátlagot várnak.

További információk élő Facebook bejelentkezésünkből:

Hamarosan képgalériával és újabb videókkal jelentkezünk Nemesgörzsönyből!

Először Magyarországon a szakmák Európabajnoksága

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen Európa legfelkészültebb fiatal szakemberei mérik össze tehetségüket: 28 ország közel 600 versenyzője, előreláthatóan 40 szakmában bizonyítja naprakész és professzionális tudását. A régióból elsőként Magyarország rendezi meg a rangos nemzetközi szakmai versenyt 2018. szeptember 26-28-án, Budapesten a Hungexpo területén. A program a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával valósul meg, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. Fő támogatói között a KITE Zrt. is helyet kapott.

Hatalmas erdészeti gépek lepték el Sopront

Hazánk legjelentősebb szakai rendezvényén ezúttal is számos érdekes és hasznos erdészeti gépet, technológiát láthattak a látogatók.

Gépinfo Videó

Ideje váltani! Steyr tesztvezetés az Agro-Tipp-nél

Próbálja ki az új S-Control 8 sebességváltó egyedülálló vezetési élményét az Agro-Tipp Kft.-nél!

A Case IH a Potato Europe 2018 kizárólagos technológiai partnere

Exkluzív technológiai partnereként a Case IH a PotatoEurope 2018 egyik legfontosabb támogatója.

Komoly megtakarítást hozott, miközben nőtt a teljesítmény

Az interjú elkészítésének időpontjában május utolsó napjait írjuk, a hőmérséklet már hetek óta a nyári kánikulára emlékeztet, így nem csoda, hogy az árpatáblák is elkezdtek szőkülni, és várhatóan bő két hét múlva megkezdődik az aratás, legalább is az ország déli, délkeleti szegletében, ahova a Deutz-Fahr C7206 TS kombájnnal szerzett tapasztalatokról jöttünk érdeklődni.

2018. július 10. 12:17

Erősebb és hatékonyabb New Holland CR kombájnok - a Revelation széria

A legújabb generációs CR Revelation kombájnokkal a legjobb minőségű tisztamag és kiválóan felhasználható szalma egy időben állítható elő a dupla rotoros cséplőrendszer kedvező tulajdonságainak köszönhetően.

2018. április 24. 08:39

A megoldás, ami működik... - Kerner mulcs magágykészítő sekélykultivátor

Olyan megoldást keres, mely költségtakarékos? Javítani szeretné talajai fizikai állapotát, ésszerű technológia alkalmazására törekszik?

2018. március 14. 11:38

Ami késik, nem múlik - Tudósítás az állami növényfajta elismerést tanúsító oklevelek átadásáról

Megkésett, de ma is aktuális beszámoló az állami növényfajta elismerést tanúsító oklevelek átadásáról.

2018. március 2. 17:00