Gépinfo
Gépinfo

Aratás – Nemesgörzsönyben is ellepték a határt a kombájnok

Aratás – Nemesgörzsönyben is ellepték a határt a kombájnok

Agrofórum Online

Országszerte nagy erőkkel folyik a kalászosok betakarítása. Nincs ez másképp a Pápához közeli Nemesgörzsöny határában sem, ahova pénteken az Agrofórum is ellátogatott. Pethő Kálmán 160 hektáros gazdaságában ezen a héten kezdték meg az őszi búza aratását, amivel hamarosan végeznek is.

A területen dolgozó Versatile Vector 425 kombájn fülkéjében Kálmán Endre gépkezelő válaszolt kérdéseinkre élő adásunkban, amely során többek között azt is elárulta nekünk, hogy mindössze négy napja ült először arató-cséplőgépben, ám hamar beletanult a kezelésébe. Mint azt megtudtam, az aratás végére nagyjából 6-6,5 tonna/hektár termésátlagot várnak.

További információk élő Facebook bejelentkezésünkből:

Hamarosan képgalériával és újabb videókkal jelentkezünk Nemesgörzsönyből!

„A rövid utak gyára” – Az Amazone új üzemet avatott fel Bramschében

Az Amazone csoport felavatta új üzemét a Bramsche közelében lévő Schleptrup ipari területen. Az új üzemet a rövid utak fémjelzik, és úgy tervezték, hogy változatos nagyméretű gépgyártás folyhasson benne.

Güttler Black Friday: NÁLUNK EGÉSZ HÉTEN FEKETE PÉNTEK VAN!

Regisztráljon most a kedvezményre jogosító kupon igénybevételéhez!

Újdonság a piacon: Dacia Dokker Pickup

Ugyan a Dacia Dokker Pickup nem kifejezetten szépség, hasznosságban nincsen párja: terhelhetősége 675 kilogramm, az alumínium lemezekből összeillesztett, 179 centiméter hosszú platót kopásálló műanyag oldalfalak szegélyezik.

Együttműködés a Pöttinger és a Magtár Kft. között

A Magtár Kft., a Pöttinger prémium kategóriás szálastakarmány betakarító gépeinek forgalmazásán túl, a szerviz és alkatrészellátás hátterét is biztosítja.

CASE IH traktorok lepték el a békéscsabai repülőteret

2018-ban is nagy érdeklődés kísérte az Agro-Békés Kft. nyílt napját a békéscsabai repülőtéren. A munkagépek mellett természetesen a CASE IH traktorok és kombájnok álltak a középpontban.

2018. június 25. 12:03

Gépészet Képgaléria Videó

Már csak a cukorrépa betakarítása maradt

A cukorrépa kivételével befejeződött az őszi szántóföldi növények betakarítása, kukorica, napraforgó és szója termésekből megfelelő árualap áll rendelkezésre, biztonságos az ország ellátása, és jelentős mennyiség marad exportra is.

2018. november 9. 07:47

A sárgarozsda és a kabócák is megjelentek a Tolna megyei táblákon

Ha nem változik az időjárás februárban, a gazdálkodók komoly növényvédelmi kihívások elé nézhetnek az idei szezonban.

2018. január 29. 07:45

Változnak a GOSZ-VSZT fajtakísérletek

Az őszi búza és a kukorica fajtakísérletek idei módszertani változtatásaival a VSZT, valamint a GOSZ célja, hogy a gazdálkodók a termelés kiinduló pontját képező fajtaválasztásban pontosabb és részletesebb adatokat kaphassanak az egyes fajtákról.

2018. április 10. 07:53