Agrárközélet
Agrárközélet

50 éve az agrárium megbízható partnere a KITE Zrt.

50 éve az agrárium megbízható partnere a KITE Zrt.

KITE Zrt.

2023 különleges a KITE számára, hiszen ebben az évben ünnepli alapításának ötvenedik évfordulóját. Az egykoron nonprofit szervezetként alakult Kukorica és Iparinövény Termesztési Együttműködés fő célja a tudomány világszínvonalú eredményeinek megismerése, az új technológiák, korszerű termelési eszközök és üzemszervezési eljárások elsajátítása és elterjesztése a volt taggazdaságok körében és rajtuk keresztül az agrárszektor egészében.

A rendszerváltás éveiben a KITE tevékenysége piaci alapokra helyeződött, de a felhalmozott tapasztalatok továbbadása és a magas színvonalú szakmai tudás továbbra is minden területen elvárás maradt. Ez a háttér tette lehetővé a cég számára, hogy a magyar szántóföldi növénytermesztés és kertészet piacvezető integrátorává váljon, miközben sikerült megőrizni évtizedes hagyományaikat, értékeiket és ambíciókat.

default

„Jelen vagyunk a jövőben”

Az elmúlt évtizedben új korszakba léptek. Nagy ívű, a partnereik ellátási biztonságát és kényelmét növelő beruházások valósultak meg, valamint kiszélesítették termékeik és szolgáltatásaik fejlesztését. A KITE Zrt. a ’80-as években áttörést elérő, legendás elődeik nyomdokain haladva komplex agronómiai és műszaki kereskedelmi kínálattal, innovatív szolgáltatásokkal ma is úttörő szerepet játszik az agrárium modernizálásában. Olyan csatornaként működnek, melynek segítségével a világ mindenkori legkorszerűbb megoldásai alkalmassá válnak az adott gazdaság egyedi igényeinek kiszolgálására: a magyar birtokszerkezet, a gépesítettség és a termelői felkészültség által meghatározott gyakorlati alkalmazásra. Hisznek abban, hogy ezen misszió megvalósítása fenntartható módon tudja biztosítani a KITE jövőbeni sikereit is.

Fejlődés, összhangban a természettel

Sok feladatuk van a következő ötven évre is. Korunk kihívásai új helyzetet teremtettek a világban és nap mint nap emlékeztetnek arra, hogy elkerülhetetlen a szemléletváltás a mezőgazdaságban. A kör-nyezetkímélő gazdálkodás és a hatékonyság növelésének igénye a növénytermesztés területén életre hívta az okszerű, talajkímélő, precíziós gazdálkodás elméletét és gyakorlatát. A KITE Zrt. felkészült a változásra, szakembereik több mint egy évtizede felállított program keretében olyan Precíziós Gaz-dálkodási Rendszer fejlesztésén és üzemeltetésén dolgoznak, amely a talaj, a termesztett növény és a termelő szempontjait harmonizáló, komplex megoldásokkal biztosítja a tevékenység fenntarthatóságát társadalmi, gazdasági és környezeti szempontból egyaránt. Napi gyakorlatukká vált a digitális technológia mezőgazdasági alkalmazása, a precíziós és talajkímélő gazdálkodás széles körű elterjesztése komplex ajánlatok, kibővült szaktanácsadási szolgáltatások és oktatási, képzési programok segítségével.

A KITE partnerei számíthatnak rá, hogy a biztos háttérrel, kiszámítható piaci magatartással és felelős szemlélettel működő, folyamatosan fejlődő vállalat támogatja a versenyképes és hosszú távon fenntartható, hatékony gazdálkodásukat.

A születésnapi ünnepségsorozat második állomásának az AgrárgépShow után a budavári Hilton Hotel szolgált méltó helyszíneként. Az állami szervek, szakmai szervezetek, oktatási intézmények, valamint a vállalat beszállítói, leányvállalatai, a sajtó és a KITE-vel együttműködő pénzintézetek, szolgáltatók képviselőinek társaságában öröm volt sorba venni az elmúlt ötven év vívmányait, eredményeit és együtt, szimbolikusan megtenni a jövő első közös lépéseit.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ukrajna lefoglalt egy teherhajót a Fekete-tengeren

2024. július 15. 10:40

Az ukrán gabona exportálásában segíthetett az a teherszállító hajó, amelyet lefoglaltak, a kapitányát pedig őrizetbe vették.

Az ivóvizek 94%-a „örök vegyi anyaggal” szennyezett az EU-ban

2024. július 12. 16:10

A teljes Európai Unióra kiterjedő ivóvízvizsgálat a minták 94%-ában TFA „örök vegyi anyag” szennyezést mutatott ki.

Ellenőrzések a Tisza-tónál: már rendesen kezet mosnak a vendéglátósok

2024. július 10. 15:40

A vizsgálatok során mindössze 51 kg terméket vontak ki a forgalomból, és 2 esetben indítottak eljárást.

PANNATURA és Biogazdálkodási napok

2024. július 4. 14:50

Az Esterházy Alapítványok 2024-ben ünneplik fennállásuk 30. évfordulóját. Az utolsó herceg, Esterházy V. Pál örököse, Esterházy Melinda 1994-től kezdődően három megszüntethetetlen magánalapítványt hozott létre, megteremtve ezzel a mai vállalkozási sikert döntően meghatározó, erőteljes növekedésre képes gazdasági vállalkozások előfeltételét.

Rátonyi Tamás: precíziós növénytermesztés nélkül nincs továbblépés!

2019. január 18. 10:51

A kutatók - és szerencsére mára már a gazdálkodók többsége is - úgy gondolják, hogy fontos a precíziós növénytermesztés minél szélesebb körű alkalmazása. A kor igényeinek megfelelve szükségszerűvé vált egy olyan képzés létrehozása, ahol az agrár vagy műszaki végzettséggel rendelkező szakemberek piacképes tudáshoz jutnak.

Rhyzo Plus® - gyökerestől oldja meg a problémát

2022. február 28. 16:03

A RHYZO PLUS® egy organikus, gyökeresedést stimuláló készítmény, amely kiváló alternatívája a hormonokra alapozott termékeknek. Fokozza a gyökerek fejlődését, illetve a másodlagos és harmadlagos gyökérszőrök fejlesztésében játszik fontos szerepet minden olyan fenológiai fázisban, amikor erre különösen szükség van.

A precíziós gazdálkodásé a jövő

2020. február 5. 06:38

Egy precíziós technológia olyan műszaki, informatikai, információs- és termesztéstechnológiai alkalmazások kombinációja, melyek hatékonyabbá teszik a szántóföldi növénytermesztést, a gépüzemeltetést és az üzemszervezést.

A 2019-es AGROmashEXPO díjazottjai – 6. rész

2018. december 22. 03:36

A 2019. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow kiállítás termékfejlesztési díj pályázatára rekordszámú, 41 db pályamű érkezett be. Most a Nemzetközi Termékfejlesztési díjazottakat mutatjuk be.