Agrárközélet
Agrárközélet

Díszvendég volt a NAK Bulgáriában

Díszvendég volt a NAK Bulgáriában

NAK

Bulgária Gabonatermesztése Útelágazáshoz érkezett címmel rendezett konferenciát a Bulgáriai Gabonatermesztők Szövetsége. A plovdivi esemény díszvendége a cseh és a magyar agrárgazdasági kamara volt.

A konferencián mintegy félezren vettek részt a szervezet tagjai közül, a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Bulgária agrárminisztere is. A gabonatermesztők a cseh és a magyar agrárgazdasági kamara működéséről, felépítéséről is hallhattak előadásokat. Kiemelt téma volt a Közös Agrárpolitika, a Visegrádi Négyek együttműködése és a Copa–Cogeca-tagság.

Kocsy Béla ismertette a NAK működését, szervezeti felépítését.

A konferencián előadást tartott Thassos Haniotis az Európai Bizottság részéről, aki ismertette az új KAP tervezetét. Szintén előadást tartott Paulo Gouveia, a Copa alelnöke, aki a COPA–COGECA működését ismertette. A NAK részéről Kocsy Béla és Zsolnai Balázs vett részt a rendezvényen a bolgár fél meghívására. Az előadásokat megelőzően kerekasztal-beszélgetést tartottak, Svetlana Boyanova, a Bolgár Agrárstratégiai és Kutatási Intézet vezetője moderálásával.

Támogatják a hosszú távú élőállat-szállításokra vonatkozó magyar intézkedéseket

2019. július 16. 13:04

Magyarország június 21-től tavalyhoz hasonlóan ismét megtiltotta a hosszú távú, Magyarországról Törökországba tartó kérődzőállat-szállítmányok indítását a megfelelő klímaberendezéssel nem rendelkező járművek esetén.

Támad a fuzárium!

2019. július 16. 11:33

A fuzárium kialakulására fokozottan hajlamosít a gomba számára kedvező időjárás, valamint a stresszes, legyengült növényállomány.

Az önköltséget is alig fedezi a nyerstej ára

2019. július 16. 08:13

A hazai nyerstej felvásárlási átlagára 2017 januárja óta, mintegy 29 hónapja a 91-101 Ft/kg-os sávban mozog.

A falu jövőjéről - hozzászólás

2019. július 15. 14:07

Mindig örömmel és figyelemmel olvasom tartalmas, tanulságos dolgozataidat, de most nem tudok elmenni szó nélkül mellette.

Növelni kellene a szója termőterületét

2018. szeptember 6. 07:05

A szója termesztése leginkább a folyókhoz közeli területeken lehet sikeres Magyarországon, de folynak a nemesítések, és a szakértők abban bíznak, hogy lesznek olyan fajták, amelyek a hazai klimatikus viszonyok között is biztonságosan teremnek.

Kreditpontos konferenciák az Alföldi Állattenyésztési Napokon - Megmutatjuk a részletes programot

2019. április 28. 08:40

A NAK a szaktanácsadókat az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok konferenciáin való részvételért egyenként 2-2 kreditponttal értékeli.

Az agrárkamara az élelmiszerek áfacsökkentésének folytatását szorgalmazza

2018. február 27. 13:06

Folytatni kell az alapvető élelmiszerek áfa-csökkentését, mivel ennek gazdaságfehérítő hatása megkérdőjelezhetetlen, és hatékonyan javítja a legálisan működő piaci szereplők versenyképességét.

A fordított áfa alkalmazásának meghosszabbítását javasolja az agrárkamara

2018. június 15. 09:06

Amennyiben mégsem lehetséges meghosszabbítás, a köztestület javasolja, hogy akkor a jelenleg érintett, valamint az ehhez közvetlenül kapcsolódó termékek, alapvető élelmiszerek áfájának mértéke csökkenjen 5 százalékra.