24℃ 12℃
április 30. Katalin, Kitti, Zsófia, Piusz
Agrárközélet

Együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem és az FKF Nonprofit Zrt.

Szent István Egyetem

Az FKF Nonprofit Zrt. és a Szent István Egyetem (SZIE) Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara 2019. június 19-én, ünnepélyes keretek között hosszú távú együttműködési megállapodást kötött.

A megállapodást Nagy László, a Fővárosi Közterület-fenntartó vezérigazgatója, Dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora és Balláné dr. Erdélyi Márta, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar dékánhelyettese látta el kézjegyével.

Az együttműködési megállapodás általános célkitűzése

Az együttműködési megállapodás célja egyfelől a hazai és nemzetközi képzés és kutatás általános jellegű támogatása, másfelől annak elősegítése, hogy – a települési eredetű zöldhulladék és az abból készíthető komposzt mezőgazdasági hasznosításával, ennek növény- és talajvédelmi vonatkozásaival kapcsolatos kutatásokkal – a mezőgazdasági tudományok területén erősödjön az oktatás, az innováció és a gazdasági gyakorlat kapcsolatrendszere.

Az együttműködés tárgya és célja:

  • hallgatók fogadása szakmai gyakorlaton, mérnöki gyakorlaton, tanulmányutakon
  • szakdolgozati, diplomadolgozati és doktori kutatási témák közös meghirdetése
  • hallgatói ösztöndíj programok kidolgozása
  • együttműködés duális képzések kialakítása során
  • gazdaságfejlesztési és kutatási pályázatokban való közös részvétel
  • közös kutatási programok indítása

Az FKF Nonprofit Zrt. a megállapodás keretében a fent említett szakterületen végzett tevékenysége során együttműködőként számít a SZIE magas színvonalú szellemi, szakmai, illetve tudományos hátterére.

A megállapodás lehetővé teszi a Társaság számára, hogy tevékenységét naprakész tudományos ismeretekre, értékelésekre támaszkodva, minőségileg magasabb szinten lássa el, valamint lehetőséget adjon a SZIE szakjain tanuló egyetemi hallgatók ismereteinek bővítésére. A jelen megállapodás fokozhatja az Egyetem különböző szintű képzési és kutatóhálózati tevékenységének hatékonyságát.

Mind az FKF, mind a SZIE kifejezték közös érdekeltségüket abban, hogy a települési eredetű zöldhulladék és az abból készíthető komposzt mezőgazdasági hasznosításával, ennek növény- és talajvédelmi vonatkozásaival kapcsolatos kutatások intézményi háttere megerősödjön.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Új szintre lép az agrárszakmai tudásátadás

2025. április 26. 16:10

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az Agrárminisztérium támogatásával új, digitális alapú tananyagokat jelentetett meg az agrárszakoktatás korszerűsítésére.

Emlékmorzsák Farády Lászlóról: búcsú egy kivételes embertől

2025. március 24. 17:10

A megemlékezést március 23-án, vasárnap délelőtt tartották a Turisztikai Központban, ahol több tucatnyi résztvevő idézte fel közös emlékeit.

Géntechnológia: EU-megállapodás a küszöbön

2025. március 9. 08:10

Az Európai Unió egyre közelebb kerül ahhoz, hogy közös álláspontot alakítson ki az új növénynemesítési technológiák (NZT) szabályozásáról.

Különleges magyar megoldásokat díjaztak, amelyek versenyképesebbé tehetik a mezőgazdaságot

2025. február 18. 14:40

Kihirdették a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyerteseit. A pályázók az agráriumhoz köthető problémákra keresik a választ.

Hamisított paradicsomsűrítmények kiszűrésén dolgoznak a SZIE kutatói

2020. november 16. 17:10

A paradicsom a hazai és nemzetközi gasztronómia számára kiemelt fontosságú alapanyag, melyből globális szinten mintegy 160 millió tonnát termesztenek évente. Ennek egy részéből sűrítmények, konzervek, szószok és ketchupok készülnek, melyek gyártási folyamatait az élelmiszerlánc szereplőinek védelme érdekében különböző jogszabályok és gyártói specifikációk rögzítik.

Sok volt a hús? Jön a hazai zöldségszalámi!

2021. január 7. 10:43

Rohanó világunkban sokan nem szánnak kellő időt arra, hogy friss zöldségeket vásároljanak a piacokon, majd azokat alaposan megmosva és felszeletelve egészséges szendvicseket készítsenek családjuknak vagy saját maguknak. Az állandó időhiány mellett ráadásul további kellemetlenséget jelenthet, ha mégis készül egy-egy szendvics, a bele kerülő zöldség miatt átázik a pékáru, vagy, ha a maradék zöldség idő előtt megfonnyad és kárba vész.

Öntözési és vízgazdálkodási intézetként működik tovább a szarvasi agrárkar

2019. november 22. 09:02

Az intézet elsődleges feladata az agronómiai, biológiai, ökológiai, talajtani és környezettudományi diszciplínákhoz kapcsolódó szakirányú továbbképzések szervezése, tudományos kutatásokban való részvétel, továbbá kutatás-fejlesztés a mezőgazdasági vízgazdálkodás és öntözés területén.

Koronavírus: szigorít a Szent István Egyetem is - előadások teljes távoktatásban

2020. szeptember 3. 09:38

A Szent István Egyetem intézkedéseinek részét képezi a további gólyatáborok, illetve a tanévnyitó ünnepségek teljes elmaradása, az előadások tekintetében a teljes távoktatásra történő átállás, illetve a külföldről érkező hallgatók beköltözés előtti – 72 órán belül, Magyarországon elkészített – kötelezően felmutatandó, kettő darab negatív COVID-19 tesztjének bemutatása.