14℃ 7℃
szeptember 30. Jeromos, Honória, Hunor
Agrárközélet

Együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem és az FKF Nonprofit Zrt.

Szent István Egyetem

Az FKF Nonprofit Zrt. és a Szent István Egyetem (SZIE) Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara 2019. június 19-én, ünnepélyes keretek között hosszú távú együttműködési megállapodást kötött.

A megállapodást Nagy László, a Fővárosi Közterület-fenntartó vezérigazgatója, Dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora és Balláné dr. Erdélyi Márta, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar dékánhelyettese látta el kézjegyével.

Az együttműködési megállapodás általános célkitűzése

Az együttműködési megállapodás célja egyfelől a hazai és nemzetközi képzés és kutatás általános jellegű támogatása, másfelől annak elősegítése, hogy – a települési eredetű zöldhulladék és az abból készíthető komposzt mezőgazdasági hasznosításával, ennek növény- és talajvédelmi vonatkozásaival kapcsolatos kutatásokkal – a mezőgazdasági tudományok területén erősödjön az oktatás, az innováció és a gazdasági gyakorlat kapcsolatrendszere.

Az együttműködés tárgya és célja:

  • hallgatók fogadása szakmai gyakorlaton, mérnöki gyakorlaton, tanulmányutakon
  • szakdolgozati, diplomadolgozati és doktori kutatási témák közös meghirdetése
  • hallgatói ösztöndíj programok kidolgozása
  • együttműködés duális képzések kialakítása során
  • gazdaságfejlesztési és kutatási pályázatokban való közös részvétel
  • közös kutatási programok indítása

Az FKF Nonprofit Zrt. a megállapodás keretében a fent említett szakterületen végzett tevékenysége során együttműködőként számít a SZIE magas színvonalú szellemi, szakmai, illetve tudományos hátterére.

A megállapodás lehetővé teszi a Társaság számára, hogy tevékenységét naprakész tudományos ismeretekre, értékelésekre támaszkodva, minőségileg magasabb szinten lássa el, valamint lehetőséget adjon a SZIE szakjain tanuló egyetemi hallgatók ismereteinek bővítésére. A jelen megállapodás fokozhatja az Egyetem különböző szintű képzési és kutatóhálózati tevékenységének hatékonyságát.

Mind az FKF, mind a SZIE kifejezték közös érdekeltségüket abban, hogy a települési eredetű zöldhulladék és az abból készíthető komposzt mezőgazdasági hasznosításával, ennek növény- és talajvédelmi vonatkozásaival kapcsolatos kutatások intézményi háttere megerősödjön.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

KÁN Egyetemi Napok: új irányok a növénytáplálásban

2025. szeptember 30. 11:00

A kaposvári KÁN Egyetemi Napok részeként idén is megrendezték a IV. Alkalmazott Növénytudományi Konferenciát, fókuszban a tápanyagutánpótlással.

Nemzetközi figyelem övezi a MATE új MSc szakját

2025. szeptember 15. 15:10

Elindult a MATE Haltenyésztő mérnöki MSc-je, amely a fenntartható akvakultúrában képez új generációt.

Von der Leyen terve: mi marad a gazdáknak?

2025. szeptember 11. 16:10

A Bizottság 300 milliárdos KAP-keretet ígér, védzáradékokkal. A termelők szerint a kockázat így is jelentős.

OMÉK 2025: agrárinnováció és hagyomány a Hungexpón

2025. szeptember 9. 09:10

Modern gépek, őshonos állatok, kézműves ételek és exportpiacokat nyitó üzleti találkozók – szeptemberben ismét megnyílik az OMÉK.

Több mint 3200 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait a Szent István Egyetemen

2018. szeptember 4. 07:56

Tegnap megnyílt a Szent István Egyetem (SZIE) 2018/2019-es tanéve.

Mérföldkő a hazai agrár-felsőoktatásban

2020. augusztus 3. 09:32

Az átalakítás során hatékony intézményrendszert, modern és nemzetközi szinten is versenyképes, erős gyakorlati lábbal rendelkező képzési programot hoznak létre, amelyben az oktatók hivatásuknak tudnak élni és megbecsülésnek örvendhetnek.

Tízszer több a mikroműanyag a környezetünkben, mint eddig hittük

2020. december 16. 08:57

A Szent István Egyetem és a WESSLING Tudásközpont kutatóinak köszönhetően egyértelműen bizonyítást nyert, hogy legalább háromszorosa, de akár tízszerese is lehet a környezetünkben megtalálható valós mikroműanyagok koncentrációja a szakértők által eddig ismert értékekhez képest. Az egyedülálló áttörésről a világszerte kimagasló tudományos elismertséggel rendelkező Water Research szaklap is beszámolt a közelmúltban.

Hamisított paradicsomsűrítmények kiszűrésén dolgoznak a SZIE kutatói

2020. november 16. 17:10

A paradicsom a hazai és nemzetközi gasztronómia számára kiemelt fontosságú alapanyag, melyből globális szinten mintegy 160 millió tonnát termesztenek évente. Ennek egy részéből sűrítmények, konzervek, szószok és ketchupok készülnek, melyek gyártási folyamatait az élelmiszerlánc szereplőinek védelme érdekében különböző jogszabályok és gyártói specifikációk rögzítik.