Agrárközélet

Elhunyt Szabó István, a KITE Zrt. tiszteletbeli örökös elnöke

Agrofórum Online

A KITE Zrt. mély fájdalommal tudatja, hogy Szabó István, a cég tiszteletbeli örökös elnöke, Nádudvar első díszpolgára, mindenki szeretve tisztelt Pista bácsija életének 93. évében, 2017. június 17-én örök nyugalomra tért.

Szabó István 1924. október 20-án született Nádudvaron.  A mezőgazdasághoz fűződő viszonyát kisparaszti származása határozta meg, melyre egész életében büszkén tekintett vissza. 1951-ben lépett be a nádudvari Vörös Csillag Termelőszövetkezetbe, melynek tagjai egy év múlva elnökükké választották. 38 éven át töltötte be ezt a tisztséget.

A kemény munka és a tapasztalat meghozta a gyümölcsét, ugyanis a hatvanas évek már komoly politikai pályafutást hoztak az életébe. Több mint húsz évig vezette a Termelőszövetkezetek Országos Tanácsát (TOT), és kilenc évig volt a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának tagja. Országunk politikai vezetése kétszer jutalmazta Kossuth-díjjal.

A KITE Zrt. elődje, a Kukorica és Iparnövény Termelési Együttműködés 1973-as megalapításával Magyarország akkori mezőgazdasági vezetői mellett az ő érdeme is a szocialista blokkban egyedülálló mezőgazdasági fejlődés, innovatív gondolkodás meghonosítása. A társaság közgyűlése 2014-ben választotta meg tiszteletbeli örökös elnökévé, melyet egészen az elmúlt időszakig azzal köszönt meg, hogy nyugdíjas kora ellenére mindennapos vendég volt a KITE Zrt. nádudvari központi irodaházában.

A tanácsai, a történetei, a jelenléte mindannyiunknak hiányozni fog.

Nyugodjon békében Pista bácsi!

(KITE Zrt.)

Ötszörösére növelnék a gazdák az öntözhető terület nagyságát

A jelenlegi 80 ezer hektár helyett 377 ezer hektáron öntöznének a jövőben a gazdálkodók a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) öntözési vízigény-felmérésének eredményei szerint.

Őstermelői igazolvány: március 20. a határidő

Az őstermelők 2018. március 20-ig érvényesíthetik igazolványukat annak érdekében, hogy őstermelői jogviszonyuk folyamatos legyen és az őstermelőként történő értékesítési tevékenységüket idén is jogszerűen folytathassák.

Az Európai Bizottság pontosítja a növényvédőszer-használati tilalom részletszabályait

A zöldítésben elszámolni kívánt évelő nitrogénmegkötő növénykultúrákban január 1-jétől december 31-ig (kivéve a telepítés és a feltörés évét) tilos a növényvédőszer-használat abban az évben, amikor a területet ökológiai jelentőségű területként elszámolják.

Nemere István - Földbarát könyvbemutató

A Phylazonit Technológia egy csodálatos eszköz arra, hogy óvjuk a környezetünket, hozzájáruljunk egy fenntartható mezőgazdasághoz és hosszú távon megőrizzük, javítsuk a termőföldek állapotát.

A KITE is elindította duális képzését a szervizeiben

2017-ben indult el a program hat diákkal, akik ma már örömmel töltik a gyakorlati idejüket a KITE Zrt.-nél.

2018. január 25. 04:07

Így épülnek és szépülnek a standok az AGROmashEXPO nyitása előtt (KÉPEK)

Megmutatjuk, hogyan készülnek a kiállítók az AGROmashEXPO és AgrárgépShow megnyitására.

2018. január 22. 08:03

Újabb típusokkal bővül a John Deere GATOR terepjárók választéka

A John Deere további GATOR típusok kialakítását és a meglévők frissítését végezte el, de a tartozékok választékát is szélesítette.

2018. január 10. 10:08

Gyorsan megtérülő beruházás a precíziós szárítás - Különdíjas a DryerDoctor szolgáltatás

Két konkrét esetről is beszámolunk, ahol komoly költségmegtakarítást értek el a DryerDoctor szolgáltatás segítségével.

2018. január 5. 17:17