Agrárközélet
Agrárközélet

Hamarosan nyílik az egyik legrangosabb hazai állattenyésztési kiállítás

Hamarosan nyílik az egyik legrangosabb hazai állattenyésztési kiállítás

AXIÁL Kft.

Kevesebb, mint egy hónap múlva, 2018. május 10-11-12. napokon immáron 25. alkalommal nyitja meg kapuit az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, melynek a Hód-Mezőgazda Zrt. ad otthont.  A rendezvényen az AXIÁL Kft. is megjelenik kiállítóként.

Elkezdődött a visszaszámlálás a magyar mezőgazdaság egyik legrangosabb állattenyésztési kiállítására, melyet a Hód-Mezőgazda Zrt. a Magyar Állattenyésztők Szövetségének (MÁSZ) és tagszervezeteinek közreműködésével rendez meg. A negyedévszázados eseményen az állatok és a hozzájuk kapcsolódó termékek és szolgáltatások vannak főszerepben, de évről-évre egyre nagyobb számban jelennek meg kiállítók a növénytermesztési ágazat és a technológia területéről is.

Magyarország egyik legmeghatározóbb mezőgazdaságigép-forgalmazója, az AXIÁL Kft. a hagyományokhoz hűen szintén ott lesz a rendezvényen, két standdal is. A kisebb stand, a Játékvásár a fősoron lesz megtalálható, ahol olyan maketteket és méretarányos mezőgazdaságigép-modelleket állít ki a bajai központú vállalat, melyeket meg is vásárolhatnak az érdeklődők. A gépkiállítói téren, a G/912-es számon 1500 négyzetméteren foglalnak helyet a cég legnépszerűbb és legújabb típusai, melyek illeszkednek a kiállítás tematikájába.

Megjelenik a Fendt 200 Vario erőgép, a Manitou új, 9 méteres MLT típusa, a CLAAS TORION 1511 rakodógép, vagy a termékversenyen elismerést kapott RMH Vulcan 14 típusú önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsi. Természetesen még jó néhány ugyancsak figyelemre méltó műszaki megoldást a helyszínre hoz a forgalmazó.

Április 18-án hirdették ki a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok termékdíj pályázatának eredményeit, melyre összesen 46 pályamunka érkezett be több kategóriában. A Magyar Állattenyésztésért Termékdíjért 31-en szálltak ringbe, ebben a kategóriában indult az RMH Vulcan 14 etetőkocsi pályázati anyaga is, melyet végül elismerésben részesített a zsűri.

Az RMH Vulcan 14 tavaly került bevezetésre hazánkban, megjelenése hiánypótló volt, mivel korábban 1-keverőcsigás kivitelben csak első vagy hátsókerék-kormányzású modellek álltak rendelkezésre az RMH palettáján. Ez a négykerék-kormányzású, 14-20 köbméter kapacitású etetőgép mindössze 8 méter hosszú. Kerekenkénti hidraulikus rugózás, kizárólag rozsdamentes és kopásálló anyagok, valamint univerzális és újszerű kitároló rendszer jellemzi. Szintén új elődeihez képest az ECM rendszer, amely a gép energiafogyasztásáért felelős. Itt olyan funkciók jelennek meg, mint a silómaró teljesítmény-határolása 80 LE-ig, motorfordulatszám-szabályozás, energia-prioritás vezérlés, illetve 2-es fokozatú keverés legfeljebb 2 percig.

A szakkiállítás a 2017-es év mintájára csütörtök-péntek-szombat tart nyitva. Május 10-én 09:00 órakor lesz a megnyitó, de a rendezvény a három nap alatt egészen 18:00 óráig kínál színes, változatos programokat. Számtalan bemutató, verseny, előadás, árverés és egyéb kiállítói esemény várja a Hódmezővásárhelyre látogatókat, ahol az AXIÁL Kft. munkatársai örömmel állnak meglévő és leendő partnerei rendelkezésére.

Megnyitotta kapuit a berlini Nemzetközi Zöld Hét

2020. január 18. 13:02

A vásár 94 éves történetében most mutatkozik be a legtöbb kiállító, 72 országból 1800-an. Önálló nemzeti standdal 36 ország jelentkezik.

Egy hónapon belül jöhet a Bayer megállapodás

2020. január 18. 10:37

Már a jövő hónapban megszülethet a felek közti megállapodás, így egy több éve húzódó kockázat szűnhetne meg a Bayernél.

Elérhető a 2019-es téli élelmiszerlánc-ellenőrzés záró eredménye

2020. január 17. 14:33

Az ellenőrök országosan összesen 13.849 hazai és külföldi élelmiszertételt vizsgáltak, melyek közül 491-et kellett kivonni a forgalomból, 2,8 tonna összmennyiségben.

Újraindulnak az USA és az EU kereskedelmi kapcsolatai?

2020. január 17. 09:47

A Trump-kormányzat és az Európai Unió közötti kereskedelmi vita egyik sarkalatos kérdése az, hogy az unió nem kívánja megnyitni piacát a nagy arányú amerikai agrárimport előtt.

Nemzetközi bírói csapattal a hódmezővásárhelyi kiállítás függetlenségéért

2019. május 8. 04:21

Idén hat külföldi show-bíró bírál négy szarvasmarha fajtában a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon.

Bemutatkozik a 10 méteres Caterpillar teleszkópos rakodó (+VIDEÓ)

2018. június 14. 11:16

A 10 méteres Caterpillar 3510D teleszkópos rakodó a gyártó egy régebbi hiányosságát pótolta, 7 és 14 méter között ugyanis eddig nem tudtak gépet ajánlani.

Gépészet Videó

Kolosztrumtárolás felsőfokon

2018. június 19. 07:59

ColoQuick kolosztrumkezelő feladata, hogy a borjak születésekor rendkívül fontos föcstej tárolása hatékonyan, biztonságosan megtörténhessen, és azt szinte bármikor fel lehessen használni.

Robot fejőgép, agrárvilágítás, biztonsági nyakfogó... - Állattenyésztési innovációk Hódmezővásárhelyről

2019. május 22. 16:46

Az agrárinformatika és tartástechnológia kapcsán a megosztott helyezéseknek köszönhetően a szakmai zsűri összesen hat fejlesztést emelt ki.