Agrárközélet

Május 31. az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje

Agrofórum Online

Már elérhető a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapján a 2015. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj megújult bevallási felülete.

Már elérhető a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapján a 2015. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj megújult bevallási felülete. Az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjét érintő kötelezettségnek 2015. május 31-ig kell eleget tenni.

A hivatal megújult bevallási rendszere könnyebb és átláthatóbb ügyintézést biztosít az ügyfelek számára, valamint a díjfizetésre – az átutalásos teljesítés mellett – a házi bankos fizetési mód választása is elérhető lesz. Fontos változás, hogy az idei évtől a felügyeleti díj alapja egységesen (természetes- és jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet esetében egyaránt) a díjköteles tevékenységből származó előző évi értékesítés nettó árbevétele.

A napi fogyasztási cikket értékesítő üzletek esetében a felügyeleti díj mértéke is változott a díjköteles tevékenységből származó előző évi nettó árbevétel függvényében sávos díjszabás alapján állapítják meg. A felügyeleti díj megfizetése két egyenlő részletben történik. Az első részletet – azaz a díj 50%-át – 2015. július 31-ig, míg a másodikat 2016. január 31-ig kell átutalni a NÉBIH 10032000-00289782-30006016 célszámlájára.

A bevallás elkészítéséhez szükséges regisztrációról, meghatalmazásról, illetve magáról a bevallás elkészítéséről részletes tájékoztatók olvashatók a NÉBIH honlapján. A korábbi évek tapasztalatai alapján a hivatal arra kéri ügyfeleit, hogy bevallásuk megtételét ne halasszák az utolsó pillanatra. A bevallással kapcsolatos kérdésekben a NÉBIH Felügyeleti-díj Ügyfélszolgálata a 06-1/336-9024-es telefonszámon, vagy a felugyeletidij@nebih.gov.hu elektronikus levélcímen áll az ügyfelek rendelkezésére.

(NÉBIH Felügyeleti Díj és Forgalmazói Ellenőrzési Igazgatóság)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Nemzetstratégiai kérdés a méhészet támogatása

2025. május 21. 11:10

Több tízmilliárd forintnyi támogatás segíti a hazai méhészeket 2027-ig. A cél: a méhtartás fenntartása és a beporzók védelme.

Bánki H. Dezső kapta idén a Vetőmag Szövetség-díjat

2025. május 19. 16:08

A Vetőmag Szövetség-díjat idén Bánki H. Dezső kapta, aki évtizedeken át meghatározó szereplője volt a hazai vetőmagágazatnak.

Jótékonysági futás Szarvason a cukorbeteg gyermekekért

2025. május 18. 13:10

A Corteva futóversennyel támogatta a Diaboló Alapítványt, segítve a cukorbeteg gyermekek sportolását és életminőségének javítását.

Megalakult a Nemzeti Éghajlat- és Tájkutatási Központ Karcagon

2025. május 14. 11:10

Megalakult a Nemzeti Éghajlat- és Tájkutatási Központ, amely a hazai mezőgazdaság klímaváltozáshoz való alkalmazkodását támogatja.

Rendben vannak a VinAgora érmes borai

2019. szeptember 24. 08:16

Az ellenőrzött minták minden esetben pontosan megegyeztek a nevezésnél megjelölt, illetve forgalomba kerülő borokkal, így visszaélés nem történt.

Kampány indult a zöldség-gyümölcs pazarlás ellen

2019. július 3. 10:47

Magyarországon évente fejenként csaknem 6 kilogramm zöldséget és gyümölcsöt dobnak ki, ennek egy részét pusztán azért, mert alakjuk vagy esztétikai megjelenésük nem annyira tetszetős.

Szabálytalanul permetezett repcét tárcsáztattak be a méhek érdekében

2021. április 20. 11:44

A beporzó rovarok védelme mindannyiunk közös érdeke, az előírásokat szándékosan megszegő termelők a jövőben is maximális hatósági szigorra számíthatnak.

Őszi témák, 1.: innovatív és rezisztens borszőlő fajták

2023. október 17. 16:40

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (továbbiakban Nébih) Helvécia állomásán egy rendezvény szervezésének keretein belül került bemutatásra egy új ültetvény, ahol innovatív és rezisztens borszőlő fajtákat vizsgálnak a szakemberek.