Agrárközélet

Megbízhatóság és minőség: a legmagasabb szintű minőségtanúsítványt kapta a SPAR

SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

A vállalat 2019-ben is sikeresen tett eleget a Nemzetközi Élelmiszeripari Szabvány logisztikai része magas fokú elvárásainak. A tanúsítvány megszerzése azt mutatja, hogy a SPAR áru beérkezésétől az üzletekig történő kiszállításig garantálja vásárlói számára a megbízhatóságot és a minőséget több mint ötszáz magyarországi üzletében.

„A SPAR Magyarország minden tekintetben nagy hangsúlyt fektet szolgáltatásai és az áruházakban megtalálható termékek magas minőségére. Ez a törekvés egyaránt érvényes a logisztikai folyamatokra is. Minden nap több mint 550 SPAR-logóval ellátott üzlet biztonságos és minőségi termékekkel való kiszolgálásáról gondoskodunk” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. magas színvonalú tárolási és szállítási folyamatait auditálta a Quality Austria független minősítő szervezet: az üzletlánc mindkét logisztikai köz-pontját, a bicskei és az üllői egységet idén is a High Level – az emelt szintű – IFS Logisztikai minőségtanúsítványra tartotta érdemesnek. A vállalat a rendszer legmagasabb fokán teljesítette az elvárásokat. A Nemzetközi Élelmiszeripari Szabvány Logisztikai része – IFS Logistics Standard – legfrissebb, 2.2-es verziójának követelményei az áru beérkezésétől az üzletekig történő kiszállításig garantálják a megbízhatóságot és a nívót a SPAR és INTERSPAR szuper- és hipermarketek, valamint franchise áruházak vásárlói számára.

Az önkéntesen vállalt IFS Logisztika kiépítését az üzlethálózat 2013-ban az országban elsőként kezdte el az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül a logisztikai folyamataiban, a tanúsítványt évről évre, immár hatodik alkalommal szerzi meg nagy biztonsággal. A szigorú minőségirányítási és élelmiszerbiztonsági rendszer folyamatos megújításának célja, hogy a SPAR több mint ötszáz üzletébe országszerte kizárólag megbízható forrásból származó, kifogástalan minőségű termék kerüljön. A logisztikai rendszerre vonatkozó IFS Logisztika minőségirányítási és élelmiszerbiztonsági szabvány hidat képez a gyártói minőségbiztosítási rendszerek és a vevők között. A szabvány részletes követelményei kiterjednek az áru beérkeztetéstől a kiszállítás legutolsó mozzanatáig, ezzel teljesen felölelve az áru kezelését végző két logisztikai központ feladatait.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A precíziós nemesítésé a jövő? + videó

2025. május 16. 10:10

A klímaváltozás és következményei kapcsán olyan növénynemesítési eljárások bevezetésén dolgoznak, mint a precíziós nemesítés.

Megalakult a Nemzeti Éghajlat- és Tájkutatási Központ Karcagon

2025. május 14. 11:10

Megalakult a Nemzeti Éghajlat- és Tájkutatási Központ, amely a hazai mezőgazdaság klímaváltozáshoz való alkalmazkodását támogatja.

Crister Stark kiemelkedő munkájáért érdemrendet kapott

2025. május 6. 14:10

Crister Starkot, a svéd ipar és a mezőgazdaság érdekében tett kiemelkedő munkájáért, Svédország egyik legrangosabb kitüntetésével díjazták.

Új szintre lép az agrárszakmai tudásátadás

2025. április 26. 16:10

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az Agrárminisztérium támogatásával új, digitális alapú tananyagokat jelentetett meg az agrárszakoktatás korszerűsítésére.

Csökkentek a világpiaci élelmiszerárak márciusban

2020. április 2. 16:33

Márciusban a szemes termények ára februárhoz képest 1,9 százalékkal, 3,2 ponttal tavaly márciusi szintre, 164,6 pontra esett.

Élelmiszerfogyasztási felmérést végez a Nébih

2019. július 29. 14:10

A kutatás célja, hogy képet kapjunk arról, a magyar emberek jellemzően milyen és mennyi élelmiszert fogyasztanak.

Új szabályokkal szeretné hatékonyabban csökkenteni az élelmiszer-pazarlást az EU

2023. július 23. 08:10

Az EU-ban évente csaknem 59 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik – fejenként körülbelül 130 kilogramm.

A vendéglátók is válasszanak helyi termelőktől!

2020. április 1. 08:53

A kiszállítást végző vendéglátás és a közétkeztetés szereplői a helyi alapanyagok, termékek választásával hathatós segítséget nyújthatnak a helyi termelők számára.