Agrárközélet

Olcsóbb lesz a marhahús Amerikában

Agrofórum Online

Húsz-harminc százalékkal csökkenti a marhahús árát az Egyesült Államok egyik legnagyobb húsfeldolgozó cége, a Tyson Foods.

A szupermarketek és éttermek számára eladott termékek ára az utóbbi időszakban drasztikusan megemelkedett, miután az új típusú koronavírus terjedése miatt fennakadások voltak a Tyson Foods ellátási láncában – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt. Az általános kijárásai korlátozás számos területen a fogyasztói szokások megváltozását hozta magával, amihez a logisztikai folyamatok akadozása is hozzájárult. Egyre több olyan vevő is kereste a hústermékeket a felvásárlási lázban, akik korábban akár húshelyettesítő, növényi alapú készítményeket vásároltak.

A Tyson Foods csirke, marha- és sertéshús és kész ételek forgalmazásával foglalkozik. Számos friss, fagyasztott és hűtött élelmiszeripari terméket gyártanak. Egyes szegmensekben vertikálisan integrált folyamatokat működtetnek. Ebben a tenyészállatok tartásától, a szerződéses termelőktől való felvásárláson, a takarmány előállításán, feldolgozásán, további feldolgozásokon, forgalmazáson és a kapcsolódó termékek előállításáig minden részfolyamat a cég irányítása alatt áll. Háziállatok számára állateledeleket is készítenek a Tyson Foods-nál.

A cég árfolyama az elmúlt héten 3,6, idén pedig 36,1 százalékkal zuhant a New York-i Értéktőzsdén.

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Földvásárlás előtt áll? Ezt a hibát ne kövesse el!

2025. október 8. 10:10

Magyarországon földet csak földműves vásárolhat – ehhez pedig szinte kötelező az aranykalászos gazda végzettség.

KÁN Egyetemi Napok: új irányok a növénytáplálásban

2025. szeptember 30. 11:00

A kaposvári KÁN Egyetemi Napok részeként idén is megrendezték a IV. Alkalmazott Növénytudományi Konferenciát, fókuszban a tápanyagutánpótlással.

Nemzetközi figyelem övezi a MATE új MSc szakját

2025. szeptember 15. 15:10

Elindult a MATE Haltenyésztő mérnöki MSc-je, amely a fenntartható akvakultúrában képez új generációt.

Von der Leyen terve: mi marad a gazdáknak?

2025. szeptember 11. 16:10

A Bizottság 300 milliárdos KAP-keretet ígér, védzáradékokkal. A termelők szerint a kockázat így is jelentős.

Az akvapónikus gazdálkodás lehet a megoldás a globális felmelegedés idején?

2023. május 5. 10:01

Míg a világ az éghajlatváltozás és az időjárási viszonyok egyre romló hatásai ellen küzd, amelyek súlyos károkat okoznak a mezőgazdasági ágazatban is, az akvapónikus gazdálkodás lehet a kulcs az emberiség megmentéséhez.

Kampány indult a minőségi sertéshúsfogyasztás népszerűsítéséért

2022. november 23. 09:27

Az „Ünnepeljünk malaccal” szlogen és az „Egy kiváló minőségű sertéshús minden ízében különleges” jelmondat alatt megvalósuló kampány elsődleges célja a sertéshús fogyasztásának növelése és az abból előállított termékek vásárlásának ösztönzése.

"Klímaváltozást-tűrő" növények létrehozása

2023. április 18. 11:44

A vadon élő rokonoktól származó egzotikus DNS beépítése a búzába figyelemre méltó, akár 50%-os termésnövekedést is eredményez, még forró időjárás esetén is, ami felülmúlja az ezeket a géneket nem tartalmazó etalonokat.

Egészségvédő tejtermékeket fejlesztettek ki

2023. január 21. 06:34

Egészségvédő sajtot, sajtkrémet és joghurtot is kifejlesztettek a MATE Kaposvári Campusa és a Fino Food Kft. közös projektje keretében.