14℃ 7℃
október 6. Brúnó, Renáta, Renátó
Agrárközélet

Olcsóbb lesz a marhahús Amerikában

Agrofórum Online

Húsz-harminc százalékkal csökkenti a marhahús árát az Egyesült Államok egyik legnagyobb húsfeldolgozó cége, a Tyson Foods.

A szupermarketek és éttermek számára eladott termékek ára az utóbbi időszakban drasztikusan megemelkedett, miután az új típusú koronavírus terjedése miatt fennakadások voltak a Tyson Foods ellátási láncában – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt. Az általános kijárásai korlátozás számos területen a fogyasztói szokások megváltozását hozta magával, amihez a logisztikai folyamatok akadozása is hozzájárult. Egyre több olyan vevő is kereste a hústermékeket a felvásárlási lázban, akik korábban akár húshelyettesítő, növényi alapú készítményeket vásároltak.

A Tyson Foods csirke, marha- és sertéshús és kész ételek forgalmazásával foglalkozik. Számos friss, fagyasztott és hűtött élelmiszeripari terméket gyártanak. Egyes szegmensekben vertikálisan integrált folyamatokat működtetnek. Ebben a tenyészállatok tartásától, a szerződéses termelőktől való felvásárláson, a takarmány előállításán, feldolgozásán, további feldolgozásokon, forgalmazáson és a kapcsolódó termékek előállításáig minden részfolyamat a cég irányítása alatt áll. Háziállatok számára állateledeleket is készítenek a Tyson Foods-nál.

A cég árfolyama az elmúlt héten 3,6, idén pedig 36,1 százalékkal zuhant a New York-i Értéktőzsdén.

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

KÁN Egyetemi Napok: új irányok a növénytáplálásban

2025. szeptember 30. 11:00

A kaposvári KÁN Egyetemi Napok részeként idén is megrendezték a IV. Alkalmazott Növénytudományi Konferenciát, fókuszban a tápanyagutánpótlással.

Nemzetközi figyelem övezi a MATE új MSc szakját

2025. szeptember 15. 15:10

Elindult a MATE Haltenyésztő mérnöki MSc-je, amely a fenntartható akvakultúrában képez új generációt.

Von der Leyen terve: mi marad a gazdáknak?

2025. szeptember 11. 16:10

A Bizottság 300 milliárdos KAP-keretet ígér, védzáradékokkal. A termelők szerint a kockázat így is jelentős.

OMÉK 2025: agrárinnováció és hagyomány a Hungexpón

2025. szeptember 9. 09:10

Modern gépek, őshonos állatok, kézműves ételek és exportpiacokat nyitó üzleti találkozók – szeptemberben ismét megnyílik az OMÉK.

Nincs ok az aggodalomra, az uniós élelmiszerek döntően szermaradvány-mentesek

2019. július 18. 09:33

Az európai fogyasztók negatív egészségügyi hatást okozó szermaradvány-kitettsége alacsony.

Mintegy 200 kockázatos termék miatt kellett hazánkban intézkedni

2023. január 24. 12:47

A hazánkat érintő ügyek elsősorban baromfihúshoz és abból készült termékekhez, zöldségekhez és gyümölcsökhöz, fűszerekhez, valamint étrend-kiegészítőkhöz kapcsolódtak.Az esetek 86%-a külföldi előállítású terméket érintett.

Az akvapónikus gazdálkodás lehet a megoldás a globális felmelegedés idején?

2023. május 5. 10:01

Míg a világ az éghajlatváltozás és az időjárási viszonyok egyre romló hatásai ellen küzd, amelyek súlyos károkat okoznak a mezőgazdasági ágazatban is, az akvapónikus gazdálkodás lehet a kulcs az emberiség megmentéséhez.

Hüvelyes zöldségek: szuperfoodnak számítanak, mégis keveset fogyasztunk belőlük

2021. február 11. 06:35

A hüvelyes zöldségek igazi szuperfoodnak számítanak: magas a rosttartalmuk, amely többek között segít a vércukorszint egyenletes szinten tartásában és hozzájárul az egészséges emésztéshez és a normál koleszterinszint fenntartásához is.