Agrárközélet

Uruguayban eszik a legtöbb marhahúst fejenként

Agrofórum Online

Az egy főre jutó marhahús-fogyasztás Uruguayban a legnagyobb, itt nem kevesebb, mint 56,3 kilogrammnyi az egy főre jutó mennyiség. A világon az első háromban Argentína és Hong Kong kapott helyet.

A 3,5 milliós lakosú dél-amerikai Uruguay egy-egy lakójára jut átlagosan a legmagasabb éves marhahús-fogyasztás. Egy uruguayi nem kevesebb, mint 56,3 kilogrammnyit fogyaszt. A lista második helyén a legendásan nagy jelentőségű marhahús-előállító Argentína áll. Csaknem két kilogrammal maradnak el, itt 54,5 kilogramm az átlagos éves fogyasztás. Az ázsiai Hong Kongban 51,8 kilogramm az egy fő által évente elfogyasztott marhahús mennyisége, derült ki a graph.maps Instagram oldal egy infografikájából.

A lista negyedik helyén az Egyesült Államok áll 35,9 kilogrammal, azaz csak a dobogósoknál haladja meg az 50 kilogrammos határt az éves adat. A listán néhány országot vizsgáltak még meg. Törökország például a 11. helyen áll 20,3 kilogrammos, Japán a 28. helyen 9,4 kilogrammos adattal. A listában számba vett országok közül Szaúd-Arábia 36. helyre került 7 kilogrammos, Vietnám az 51. helyre 2,5 kilogrammos, India az 52. helyre 1,8 kilogrammos, a Kongói Demokratikus Köztársaság az 53. helyre 0,2 kilogrammos adattal.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Nemzetközi figyelem övezi a MATE új MSc szakját

2025. szeptember 15. 15:10

Elindult a MATE Haltenyésztő mérnöki MSc-je, amely a fenntartható akvakultúrában képez új generációt.

Von der Leyen terve: mi marad a gazdáknak?

2025. szeptember 11. 16:10

A Bizottság 300 milliárdos KAP-keretet ígér, védzáradékokkal. A termelők szerint a kockázat így is jelentős.

OMÉK 2025: agrárinnováció és hagyomány a Hungexpón

2025. szeptember 9. 09:10

Modern gépek, őshonos állatok, kézműves ételek és exportpiacokat nyitó üzleti találkozók – szeptemberben ismét megnyílik az OMÉK.

Sztereotípiák helyett teljesítmény: női vezetők az állattenyésztésből

2025. szeptember 7. 08:10

A FarmerExpón először ültek egy asztalhoz női vezetők, hogy őszintén beszéljenek pályájukról, kihívásaikról és sikereikről.

Hideg van: jöhet egy klasszikus marhagulyás?

2019. november 23. 05:39

Egy tányér forró gulyás – aki szereti annak egy kis csípős paprikával megbolondítva – még a legborongósabb őszi napokon is képes „feléleszteni” az embert!

Chilis bab ropogós tortilla chipsszel

2019. szeptember 14. 04:38

Ahány konyha annyiféle chilis bab létezik, van aki kaliforniai paprikával, van aki fahéjjal, van aki kukoricával  készíti, ki a sertéshúsra, ki a marhahúsra esküszik, nem is beszélve a hozzáadott paradicsom kérdéséről.

Az élelmiszerboltokra koncentrál a Beyond Meat

2020. május 12. 06:49

Az éttermek bezárása és az Egyesült Államokban bevezetett kijárási korlátozások következtében súlyosan lecsökkent az értékesítés a partnereinknél, amelyek főleg éttermek voltak. Ez ahhoz vezetett, hogy a Beyond Meat-nek gyorsan újra kellett gondolni a stratégiáját.

Negatív tendenciák az EU marhahús-piacán

2020. november 10. 06:03

2020 első felében az EU marhahústermelése 2,4 százalékkal csökkent. A Covid-19 mellett az EU az egyes tagállamok aszályát is okolja a csökkenésért.