Agrárközélet

Uruguayban eszik a legtöbb marhahúst fejenként

Agrofórum Online

Az egy főre jutó marhahús-fogyasztás Uruguayban a legnagyobb, itt nem kevesebb, mint 56,3 kilogrammnyi az egy főre jutó mennyiség. A világon az első háromban Argentína és Hong Kong kapott helyet.

A 3,5 milliós lakosú dél-amerikai Uruguay egy-egy lakójára jut átlagosan a legmagasabb éves marhahús-fogyasztás. Egy uruguayi nem kevesebb, mint 56,3 kilogrammnyit fogyaszt. A lista második helyén a legendásan nagy jelentőségű marhahús-előállító Argentína áll. Csaknem két kilogrammal maradnak el, itt 54,5 kilogramm az átlagos éves fogyasztás. Az ázsiai Hong Kongban 51,8 kilogramm az egy fő által évente elfogyasztott marhahús mennyisége, derült ki a graph.maps Instagram oldal egy infografikájából.

A lista negyedik helyén az Egyesült Államok áll 35,9 kilogrammal, azaz csak a dobogósoknál haladja meg az 50 kilogrammos határt az éves adat. A listán néhány országot vizsgáltak még meg. Törökország például a 11. helyen áll 20,3 kilogrammos, Japán a 28. helyen 9,4 kilogrammos adattal. A listában számba vett országok közül Szaúd-Arábia 36. helyre került 7 kilogrammos, Vietnám az 51. helyre 2,5 kilogrammos, India az 52. helyre 1,8 kilogrammos, a Kongói Demokratikus Köztársaság az 53. helyre 0,2 kilogrammos adattal.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Indul az egyéni gazdaságok mezőgazdasági összeírása

2025. november 17. 17:20

Több mint 21 ezer egyéni gazdaság adatait gyűjti a KSH november 14. és december 15. között, a válaszadás minden érintettnek kötelező.

Földvásárlás előtt áll? Ezt a hibát ne kövesse el!

2025. október 8. 10:10

Magyarországon földet csak földműves vásárolhat – ehhez pedig szinte kötelező az aranykalászos gazda végzettség.

KÁN Egyetemi Napok: új irányok a növénytáplálásban

2025. szeptember 30. 11:00

A kaposvári KÁN Egyetemi Napok részeként idén is megrendezték a IV. Alkalmazott Növénytudományi Konferenciát, fókuszban a tápanyagutánpótlással.

Nemzetközi figyelem övezi a MATE új MSc szakját

2025. szeptember 15. 15:10

Elindult a MATE Haltenyésztő mérnöki MSc-je, amely a fenntartható akvakultúrában képez új generációt.

Hideg van: jöhet egy klasszikus marhagulyás?

2019. november 23. 05:39

Egy tányér forró gulyás – aki szereti annak egy kis csípős paprikával megbolondítva – még a legborongósabb őszi napokon is képes „feléleszteni” az embert!

Chilis bab ropogós tortilla chipsszel

2019. szeptember 14. 04:38

Ahány konyha annyiféle chilis bab létezik, van aki kaliforniai paprikával, van aki fahéjjal, van aki kukoricával  készíti, ki a sertéshúsra, ki a marhahúsra esküszik, nem is beszélve a hozzáadott paradicsom kérdéséről.

Több tejet termelünk, de kevesebb lesz a marhahús

2024. október 22. 11:10

Az Európai Bizottság arra számít, hogy 2025-ben enyhén emelkedik majd a tejtermelés a közösségben.

Kiélezett a verseny a japán wagyu marhahúsért

2021. április 16. 05:33

Az intenzív márványos szerkezet és az abszolút gyengédség jellemzi a japán wagyu marhahúst, amelynek különleges változatát hóban érlelik.