Agrárközélet

Uruguayban eszik a legtöbb marhahúst fejenként

Agrofórum Online

Az egy főre jutó marhahús-fogyasztás Uruguayban a legnagyobb, itt nem kevesebb, mint 56,3 kilogrammnyi az egy főre jutó mennyiség. A világon az első háromban Argentína és Hong Kong kapott helyet.

A 3,5 milliós lakosú dél-amerikai Uruguay egy-egy lakójára jut átlagosan a legmagasabb éves marhahús-fogyasztás. Egy uruguayi nem kevesebb, mint 56,3 kilogrammnyit fogyaszt. A lista második helyén a legendásan nagy jelentőségű marhahús-előállító Argentína áll. Csaknem két kilogrammal maradnak el, itt 54,5 kilogramm az átlagos éves fogyasztás. Az ázsiai Hong Kongban 51,8 kilogramm az egy fő által évente elfogyasztott marhahús mennyisége, derült ki a graph.maps Instagram oldal egy infografikájából.

A lista negyedik helyén az Egyesült Államok áll 35,9 kilogrammal, azaz csak a dobogósoknál haladja meg az 50 kilogrammos határt az éves adat. A listán néhány országot vizsgáltak még meg. Törökország például a 11. helyen áll 20,3 kilogrammos, Japán a 28. helyen 9,4 kilogrammos adattal. A listában számba vett országok közül Szaúd-Arábia 36. helyre került 7 kilogrammos, Vietnám az 51. helyre 2,5 kilogrammos, India az 52. helyre 1,8 kilogrammos, a Kongói Demokratikus Köztársaság az 53. helyre 0,2 kilogrammos adattal.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Indul az egyéni gazdaságok mezőgazdasági összeírása

2025. november 17. 17:20

Több mint 21 ezer egyéni gazdaság adatait gyűjti a KSH november 14. és december 15. között, a válaszadás minden érintettnek kötelező.

Földvásárlás előtt áll? Ezt a hibát ne kövesse el!

2025. október 8. 10:10

Magyarországon földet csak földműves vásárolhat – ehhez pedig szinte kötelező az aranykalászos gazda végzettség.

KÁN Egyetemi Napok: új irányok a növénytáplálásban

2025. szeptember 30. 11:00

A kaposvári KÁN Egyetemi Napok részeként idén is megrendezték a IV. Alkalmazott Növénytudományi Konferenciát, fókuszban a tápanyagutánpótlással.

Nemzetközi figyelem övezi a MATE új MSc szakját

2025. szeptember 15. 15:10

Elindult a MATE Haltenyésztő mérnöki MSc-je, amely a fenntartható akvakultúrában képez új generációt.

A koronavírus a húsipart sem kíméli

2020. augusztus 5. 08:59

Profit soron pozitív meglepetést hozott a Tyson Foods gyorsjelentése. Nem jó hír viszont, hogy a marha- és sertéshúsok értékesítése látványosan visszaesett.

A „marhahúsrizst” tekintik a jövő fehérjeforrásának dél-koreai tudósok

2024. március 19. 09:10

Dél-koreai kutatók marhahússejteket szaporítanak rizsszemekben. Ez szerintük fenntartható, megfizethető és környezetbarát húspótló fehérjeforrás lehet, és helyettesítheti a hústermelés céljából tenyésztett szarvasmarhákat.

Olcsóbb lesz a marhahús Amerikában

2020. május 19. 04:36

Húsz-harminc százalékkal csökkenti a marhahús árát az Egyesült Államok egyik legnagyobb húsfeldolgozó cége, a Tyson Foods.

Megállapodott az unió az USA-val a hormonmentes marhahús behozataláról

2019. június 28. 10:33

Az Európai Unió megállapodást kötött az Egyesült Államokkal, amely garantálja, hogy az amerikai mezőgazdasági termelők nagyobb részesedést kapjanak az EU piacára belépő hormonmentes marhahús nemzetközi behozatali kvótájából (45000 tonna).