Életmód, gasztronómia

A Solarelli paprikák újszerű felhasználása

Agrofórum Online, A címlapkép illusztráció!

Az Angelo Solarelli paprika egészséges snack-ként pozicionálva viharosan növeli a paprika fogyasztás mértékét Olaszországban.

Az Euromonitor intézet 2022-ben készített egészségügyi és táplálkozási felmérése szerint az uniós fogyasztók 58%-a szeretne javítani a saját étkezési szokásain, hogy a cukorban és zsírban gazdag termékeket egészségesebb és természetesebb alternatívával váltsa fel. Úgy tűnik, hogy ennek a fogyasztásbéli változásnak a főszereplői mindig az egészséges snackek. Ezt a trendet igazolja, hogy 2022 és 2030 között évi +6,6%-os növekedést prognosztizálnak az egészséges snack-ek jelenlegi piaci adatai alapján egy olyan területen, amelynek értéke már 2021-ben is 85,6 milliárd dollár körül volt.

Az egészséges élelmiszerek közül nem hiányozhat a paprika. C-vitaminban ez az egyik leggazdagabb zöldség. Száz gramm sárga paprika 187 mg C-vitamint is tartalmazhat, ami rekord mennyiségnek számít.

Szerencsére a paprikafogyasztás gátját – amely mindenekelőtt a paprika nehéz emészthetőségével függ össze – az Angello Solarelli-féle snack paprikával sikerült orvosolni. A többszínű mini paprikák kiválóan emészthetőek, mag nélküliek, ropogósak és édesek, és a nap bármely szakában fogyaszthatóak.

Egész évben termesztik őket, de az ideális szezonjuk a tél, így ebben az időszakban a Solarelli mini snackek feldobják a gyümölcs- és zöldségárusok kirakatát és az olasz asztalok kínálatát.

Gianluca Casadio, az Apofruit Italia marketingvezetője – a cégcsoport a kiváló minőségű Solarelli-Angello márka tulajdonosa – úgy véli, hogy a kereslet folyamatosan növekszik. A fogyasztókat vonzza a termék dekoratív külleme és a felhasználási jellege. Emellett nem termelődik vele hulladék, mivel az egész paprikát meg lehet enni, ami napjainkban nagyon fontos szempont.

A paprika dél-amerikai eredetű zöldség, amelynek termesztése Olaszországban optimális környezetben folyik. Tulajdonságai révén alkalmazkodott az olaszországi termőterülethez, és kitűnő ízvilágot produkált a helyi viszonyok mellett. Ennek köszönhetően az Angello Solarelli egy igazi „Made in Italy” agrár-élelmiszeripari termékké vált. Ebbe a kategóriába – amely olyan Olaszországban, mint hazánkban a hungarikumok egyre bővülő csoportja – mára Olaszország húsz régiójának különféle tradíciói, receptjei, termékei és terményei tartoznak.

Az Angello Solarelli-t lehetőség szerint nyersen, finom, sokszínű salátákban kell fogyasztani, hogy érezni lehessen rendkívüli ropogós állagát, és hogy megőrizze tápértékét, különösen a C-vitamin tekintetében, amely, mint ismeretes, hőérzékeny – talán az enyhe serpenyőben történő pirítás kivételt jelenthet. Az Angello Solarelli mini paprika snack továbbfejlesztése a Fruit and Veg Natural Health! projekt célkitűzései közé tartozik, amelyet az Európai Unió és az AOP Vi.Va. finanszíroz, a gyümölcs- és zöldségágazat néhány legfontosabb olasz vállalatával közösen. Céljuk továbbá a gyümölcs- és zöldségfogyasztás, valamint a gyümölcsök és zöldségek társadalmi értékeinek megismertetése a fogyasztókkal Olaszországban, Romániában és Hollandiában.

Forrás: Angello Solarelli marketed as a healthy snack

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A kovász „titkos” feladata: ettől válik egészségessé a kenyér a szervezetünk számára

2025. február 27. 16:10

A kovászban probiotikumok és prebiotikumok is megtalálhatók, amelyek az emésztőszervrendszerünkre fejtik ki előnyös hatásukat.

Miért fogyasszunk csírát?

2025. február 27. 08:10

A csíráztatott magvak olyan fogyasztásra szánt zöldségeket jelentenek, amelyeket a növekedés nagyon korai szakaszában takarítottak be.

Így készítsünk kovászt egy hét alatt!

2025. február 26. 13:10

Számos recepttel találkozhatunk, de a legfontosabb kiemelni, hogy a helyes arányok biztosítása elengedhetetlen.

Természetes otthon: illatosítás aromanövényekkel

2025. február 26. 05:40

Az aromanövények nemcsak kellemes illatot biztosítanak, hanem jótékony hatással lehetnek a közérzetünkre is. Nézzük meg, milyen növények segíthetnek természetes módon felfrissíteni otthonunk levegőjét!

Tovább folytatódik a kukoricamoly rajzása és már a napraforgó szárbetegségei is megjelentek

2018. június 12. 10:46

A mostani időjárási környezetben a kártevők és kórokozók egyaránt megtalálják biológiai igényüket a gyors felszaporodáshoz.

Mely zöldségfajok magjaiból érdemes előzetesen palántát nevelni?

2024. február 8. 04:40

Kezdő kertészkedő vagyok, ezért fordulok Önökhöz egy kérdéssel. Mely zöldségfajok azok, melyek magjából érdemes, szükséges előzetesen palántát nevelni?

Rózsapaprika napot rendeznek Röszkén a hétvégén

2023. október 13. 12:10

A fűszerpaprika termesztésének és feldolgozásának hagyományait is megismerhetik a látogatók a szombati röszkei rózsapaprika napon, melyet a 150 éve született első szegedi paprikamárkára emlékezve rendeznek meg.

Szőlő: van ahol a feketerothadás szüretel

2018. július 12. 05:50

Kertészeti kultúrákban a csapadékosabb vidékeken a hosszú ideig tartó levélnedvesség igen kedvező feltételeket teremt az alma- és körtevarasodás fertőzés terjedéséhez. A betegség egyaránt veszélyezteti a lombozatot és a gyümölcsöket.