Életmód, gasztronómia

A Solarelli paprikák újszerű felhasználása

Agrofórum Online, A címlapkép illusztráció!

Az Angelo Solarelli paprika egészséges snack-ként pozicionálva viharosan növeli a paprika fogyasztás mértékét Olaszországban.

Az Euromonitor intézet 2022-ben készített egészségügyi és táplálkozási felmérése szerint az uniós fogyasztók 58%-a szeretne javítani a saját étkezési szokásain, hogy a cukorban és zsírban gazdag termékeket egészségesebb és természetesebb alternatívával váltsa fel. Úgy tűnik, hogy ennek a fogyasztásbéli változásnak a főszereplői mindig az egészséges snackek. Ezt a trendet igazolja, hogy 2022 és 2030 között évi +6,6%-os növekedést prognosztizálnak az egészséges snack-ek jelenlegi piaci adatai alapján egy olyan területen, amelynek értéke már 2021-ben is 85,6 milliárd dollár körül volt.

Az egészséges élelmiszerek közül nem hiányozhat a paprika. C-vitaminban ez az egyik leggazdagabb zöldség. Száz gramm sárga paprika 187 mg C-vitamint is tartalmazhat, ami rekord mennyiségnek számít.

Szerencsére a paprikafogyasztás gátját – amely mindenekelőtt a paprika nehéz emészthetőségével függ össze – az Angello Solarelli-féle snack paprikával sikerült orvosolni. A többszínű mini paprikák kiválóan emészthetőek, mag nélküliek, ropogósak és édesek, és a nap bármely szakában fogyaszthatóak.

Egész évben termesztik őket, de az ideális szezonjuk a tél, így ebben az időszakban a Solarelli mini snackek feldobják a gyümölcs- és zöldségárusok kirakatát és az olasz asztalok kínálatát.

Gianluca Casadio, az Apofruit Italia marketingvezetője – a cégcsoport a kiváló minőségű Solarelli-Angello márka tulajdonosa – úgy véli, hogy a kereslet folyamatosan növekszik. A fogyasztókat vonzza a termék dekoratív külleme és a felhasználási jellege. Emellett nem termelődik vele hulladék, mivel az egész paprikát meg lehet enni, ami napjainkban nagyon fontos szempont.

A paprika dél-amerikai eredetű zöldség, amelynek termesztése Olaszországban optimális környezetben folyik. Tulajdonságai révén alkalmazkodott az olaszországi termőterülethez, és kitűnő ízvilágot produkált a helyi viszonyok mellett. Ennek köszönhetően az Angello Solarelli egy igazi „Made in Italy” agrár-élelmiszeripari termékké vált. Ebbe a kategóriába – amely olyan Olaszországban, mint hazánkban a hungarikumok egyre bővülő csoportja – mára Olaszország húsz régiójának különféle tradíciói, receptjei, termékei és terményei tartoznak.

Az Angello Solarelli-t lehetőség szerint nyersen, finom, sokszínű salátákban kell fogyasztani, hogy érezni lehessen rendkívüli ropogós állagát, és hogy megőrizze tápértékét, különösen a C-vitamin tekintetében, amely, mint ismeretes, hőérzékeny – talán az enyhe serpenyőben történő pirítás kivételt jelenthet. Az Angello Solarelli mini paprika snack továbbfejlesztése a Fruit and Veg Natural Health! projekt célkitűzései közé tartozik, amelyet az Európai Unió és az AOP Vi.Va. finanszíroz, a gyümölcs- és zöldségágazat néhány legfontosabb olasz vállalatával közösen. Céljuk továbbá a gyümölcs- és zöldségfogyasztás, valamint a gyümölcsök és zöldségek társadalmi értékeinek megismertetése a fogyasztókkal Olaszországban, Romániában és Hollandiában.

Forrás: Angello Solarelli marketed as a healthy snack

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Tihanyban virágzik a levendula – Szedje saját kezűleg!

2025. június 12. 13:10

A tihanyi levendulásban most Ön is arathat. Gyűjtse be az illatos virágokat, és tudja meg, mi mindenre használható a lila csoda!

Ezért jobb a lassan pasztőrözött tej, mint a bolti dobozos

2025. június 8. 14:10

Az alacsony hőmérsékleten és hosszabb ideig pasztőrözött tej újra reflektorfénybe került. De mitől jobb ez a módszer, mint az ipari gyorspasztőrözés? Nézzük a különbségeket!

Ötletek bodzára: így dolgozzuk fel a friss bodzavirágokat!

2025. június 1. 05:40

Végre virágzik a bodza és készülhetnek a bodzás finomságok! Az elkészítési lehetőségekből szemezgetünk most.

Varázsgomba: terápia vagy tudatmódosító kockázat?

2025. május 25. 11:10

A varázsgomba új reményt nyújthat a mentális betegségek kezelésében – de csak tudatos, szabályozott körülmények között.

Fűtetlen és enyhén fűtött fóliák hasznosítása, XVI. – Étkezési paprika hajtatása, II. rész

2024. március 27. 11:10

A paprika igénye szerinti táplálásával, illetve öntözésével, valamint a környezeti tényezők összehangolt irányításával olyan kondíciót lehet kialakítani, amely növeli a paprika termésmennyiségét, javítja a minőségét és a termésbiztonságát.

Mi okozza a paprika levelén megjelenő foltokat?

2021. július 23. 08:57

Tartsuk be a vetésforgót és a beteg növénymaradványok összegyűjtését és megsemmisítését is végezzük el.

Óriásberuházás valósulhat meg Mosonmagyaróvár térségében

2019. május 20. 08:17

Ha a beruházás a tervek szerint elkészül, s jelentősen megnő a paprika-, paradicsom- és az uborkatermelés, az nemcsak a magyar piacot látja el egész évben, de magas hozzáadott értékű áruként jóval jövedelmezőbb, mint a gabonanövények értékesítése.

Az étkezési paprika ökológiai igényei

2025. június 6. 08:10

A paprika sikeres termesztése a fény, a hőmérséklet, a víz és a tápanyagok pontos összehangolásán múlik – különösen hajtatásban.