31℃ 18℃
július 5. Emese, Sarolta, Lotti, Antal
Életmód, gasztronómia

Chilis bab ropogós tortilla chipsszel

Agrofórum Online

Ahány konyha annyiféle chilis bab létezik, van aki kaliforniai paprikával, van aki fahéjjal, van aki kukoricával  készíti, ki a sertéshúsra, ki a marhahúsra esküszik, nem is beszélve a hozzáadott paradicsom kérdéséről.

Én most egy olyan receptet hozok nektek, amit a páromtól lestem el és az egyszerűen elkészíthető verziók közé tartozik. Vigyázat, a fogyasztása kellemes bizsergést okoz az ízlelőbimbókon! 😉 Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 2 konzerv chilis bab
  • 1 konzerv vörös kidney bab
  • 1 konzerv fehér bab
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 250 ml paradicsomlé
  • olívaolaj
  • bors
  • őrölt fűszerpaprika
  • tejföl
  • tortilla chipsz
  • chili paprika

Elkészítés:

A felkockázott hagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és az apróra vágott fokhagymát.

A fehér és vörös bab levét leöntjük – a chilis bab levét nem szükséges -, majd mindhárom babot és a paradicsomlevet is hozzáadjuk az előfőzött húshoz.

Ízlés szerint sóval, borssal, őrölt paprikával ízesítjük és beleszórjuk az apróra vágott chili paprika szeleteket. Ez utóbbit óvatosan adagoljuk, inkább többször tegyünk keveset a lábasba a főzés során, mert könnyen pokolian csípőssé változtathatja az ételünket. 🙂

Mikor teljesen megfőtt a hús és már az ízek is összeértek, akkor öntjük hozzá a leszűrt csemegekukoricát, majd néhány perc főzés után el is készült a chilis babunk.

Egy kanál tejföllel, metélőhagymával és néhány tortilla chipsszel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok ehhez a pikáns fogáshoz!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

5 ok, amiért a levendula nélkülözhetetlen otthon

2025. július 3. 16:10

A levendula nem csak illatos virág: nyugtat, szépít, fűszerez, és molyűzőként is működik – valódi kincs a háztartásban és a kertben is.

Diéta alatt is lehet gyümölcsöt enni – mutatjuk, hogyan

2025. június 30. 16:10

Nem minden gyümölcs emeli meg hirtelen a vércukorszintet – mutatjuk, melyeket és hogyan fogyassza IR vagy diéta mellett is biztonsággal!

A borsmenta, ami megmenti a nyári kánikulától

2025. június 29. 14:10

A borsmenta hűsít, frissít és gyógyít: mutatjuk, hogyan használja italban, borogatásként, vagy akár aromaterápiában a nyári hónapokban!

Ezért issza egyre több ember a kecsketejet!

2025. június 25. 11:10

Egyre több tejtermék készül kecsketej alapanyagból – nem véletlenül: tápanyagokban gazdag, könnyen emészthető és sokoldalú.

Most a kukorica drágult Európában

2024. május 31. 13:10

Európában a malmi búza, a repce és a takarmánybúza kurzusa is mínuszban zárt, a kukorica viszont drágult.

Drágult a kukorica az erős exportértékesítések reményében

2024. október 24. 07:40

Európában mind a malmi búza, mind a kukorica drágult, ám a repce és a takarmánybúza kurzusa is mínuszban zárt.

Milyen talajigénye van a kukoricának?

2022. augusztus 31. 05:37

A kukorica a talaj minőségével szemben igényes, mégis nagyon eltérő típusú talajokon termeszthetjük.

Nyolc százalékkal nőtt az uniós búzaexport

2023. március 22. 12:17

Az EU-adatok szerint Franciaország továbbra is messze a legnagyobb EU-s búzaexportőr ebben a szezonban 8,69 millió tonnával.