18℃ 12℃
április 24. György, Fidél, Debóra
Életmód, gasztronómia

Fenntarthatósági fordulaton dolgozik a Moet Hennessy

Agrofórum Online

A Moet Hennessy pezsgőgyártó a talaj regenerálására és a biológiai sokféleség csökkenésének megállítására törekszik, hogy kivegye a részét az éghajlatváltozás elleni küzdelemből, és el akarja érni, hogy meggyőzze a beszállítókat az új gyakorlatok elfogadásáról – közölte a bor- és szeszesital-csoport fenntarthatósági igazgatója.

A világ legnagyobb luxuscikkeket gyártó LVMH-csoportjának egységeként működő vállalat célja, hogy 2025-ig valamennyi beszállítója számára környezetvédelmi tanúsítványt szerezzen, 2030-ig pedig regeneratív mezőgazdasági tanúsítványt szerezzen, mindezt Sandrine Sommer, a Moet Hennessy CSR- és fenntarthatósági igazgatója mondta a Reuters egyik konferenciáján. „A fő üzenet, amikor a fenntarthatóságról, a kollektív intelligenciáról és a gyorsabb munkavégzésről beszélünk, az az, hogy ez egy kollektív munka” – tette hozzá Sommer. „Rögzítettük ezeket a célokat, de ezt egyedül nem tudjuk elérni.”

A Dom Perignon pezsgőt és a Belvedere vodkát gyártó vállalat eddigi erőfeszítései közé tartozik fák ültetése, hogy ökológiai folyosókat hozzanak létre a szőlőültetvényeken, valamint az üveggyártókkal együttműködve csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást és a palackok súlyát. A Champagne régióban betiltották a növényvédő szerek használatát a szőlőültetvényekben, és új kutatási és fejlesztési központot hozott létre a borkészítési gyakorlatok fenntarthatóságának javítása érdekében. Októberben a luxus termékeket gyártó cégcsoport bor- és szeszesital-részlege kiadott egy ígéretet, mely szerint csökkentik az ökológiai lábnyomukat és elfogadják 1,5°C-os felmelegedési célkitűzést a 2015-ös párizsi klímamegállapodásról. Céljuk, hogy 2030-ra 50%-kal csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását a 2019-es szinthez képest. „Mindenki tekintélyt akar elérni, de először fenntarthatóbbnak kell lenni” – mondta Sommer.

Az LVMH-csoport 2020-as bevételeinek közel 11%-át adó részleg várhatóan mintegy 6 milliárd eurós árbevételt generál ebben az évben, mivel az Egyesült Államok és Európa kereslete segít kompenzálni a koronavírus-járvány miatti délkelet-ázsiai leállásokat.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Húsvéti termelői piacok és kézműves vásárok

2025. április 19. 13:10

Húsvét előtt országszerte rendezett termelői piacok és kézműves vásárok élénkítik a helyi gazdaságot, és ápolják a húsvéti hagyományokat.

Praktikus tanácsok gombaszedőknek + videó

2025. április 7. 16:40

A tavasz első gombáit vadásztuk Vass Éva gombaszakellenőrrel a pilisi erdőkben. Megismerkedhetünk a cseh kucsmagombával, az osztrák csészegombával, de mutatunk videónkban még egy gyönyörű, ám mérgező gombát, az óriás papsapkát is.

A kovász „titkos” feladata: ettől válik egészségessé a kenyér a szervezetünk számára

2025. február 27. 16:10

A kovászban probiotikumok és prebiotikumok is megtalálhatók, amelyek az emésztőszervrendszerünkre fejtik ki előnyös hatásukat.

Miért fogyasszunk csírát?

2025. február 27. 08:10

A csíráztatott magvak olyan fogyasztásra szánt zöldségeket jelentenek, amelyeket a növekedés nagyon korai szakaszában takarítottak be.

Magyar pezsgő a világ élvonalában!

2020. november 26. 14:02

Aranyéremmel ismerték el a somlóvásárhelyi Kreinbacher Birtok Brut Classic 2016 Magnum pezsgőjét a Champagne and Sparkling Wine World Championships (CSWWC), a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon, ahol minden eddiginél több nevezéssel, mintegy 30 ország részvételével szervezték meg a világ legrangosabb pezsgőversenyét a közelmúltban. A birtok további két pezsgője ezüstérmet is elnyert, közölték a szervezők.

A magyar pezsgő fogyasztását népszerűsítik

2021. május 11. 07:33

A magyar pezsgő tudatos, mértékletes fogyasztását népszerűsíti a világhálón a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT).

Lesz-e újra Párizsban magyar pezsgőlerakat?

2019. március 19. 04:48

Reneszánszát éli Magyarországon a pezsgőkultúra, s talán nem túlzás azt állítani: ennek Etyek a motorja – már ami az ital készítését illeti. Egyre több borász kapcsolódik a folyamatba, egyre jobb a minőség, minden adott ahhoz, hogy a bortérképen Etyek újrapozicionálja magát.

2,2 milliárd forint értékű támogatási kérelmet nyújtottak be a borászok

2020. szeptember 4. 08:16

Sikeres a tízmilliárdos szőlő-bor ágazati válságkezelő program, amit jól mutat, hogy egyensúlyközeli állapot alakult ki a kínálati és keresleti oldalon.