Életmód, gasztronómia

Ha péntek, akkor halas recept: Harcsapörkölt

Agrofórum Online

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Nagyböjtben a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) kampányt indít a halfogyasztás népszerűsítésére.

Harcsapörkölt

5 személyre, elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

1 kg afrikai, vagy szürke harcsa, 2 fej vöröshagyma, 2 dkg fűszerpaprika, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma, só és erős paprika, 3 tojás, 25 dkg liszt, 1,5 dl olaj

A finomra vágott hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal pörköltalapot készítünk, melyet
köménymaggal, fokhagymával, sóval és erős paprikával ízesítünk. A harcsát 3-4 cm-es kockákra
vágjuk, sózzuk, állni hagyjuk, majd tálalás előtt 10 perccel, a pörköltalapba főzzük. Főzés közben
óvatosan rázogatva, nem összetörve kevergetjük.

Tálalhatjuk fokhagymás olajon átforgatott galuskával, rizzsel vagy tésztával, kínáljunk hozzá tejfölös-
kapros uborkasalátát!

(Fotó: Aranyponty Halászati Zrt.)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Hatósági áras tűzifát keres? Ezt kell tudnia róla – nem lesz kellemes az igazság

2025. október 15. 09:10

Köbméterenként akár 19 ezer forintért lehetett tűzifához jutni 2022 végén. Vajon most mi a helyzet a nagy sikerű programmal?

A házi fermentálás legfontosabb szabályai: amit a Nébih javasol

2025. október 13. 08:10

Savanyú, mégis biztonságos: a Nébih szakértői szerint a házi erjesztéshez elég néhány alapszabály, hogy a végeredmény finom és kockázatmentes legyen.

Hihetetlen újítás a magyarországi boltláncnál, vége a trükközésnek a vásárlók részéről

2025. október 12. 09:10

A mesterséges intelligenciát hívta segítségül, így győzte le az emberi „fifikát” az egyik nagy élelmiszer-üzletlánc – az új eszközei már egy év alatt megtérülnek.

Mítosz vagy tudomány: a méhpempő valóban teljesítményfokozó?

2025. október 10. 11:10

A méhpempő hatásait számos legenda övezi. De vajon valóban javítja az immunrendszer működését és a fizikai teljesítményt, vagy csupán mítosz?

Húsvéti sonka

2019. április 19. 06:37

Ha rajtam múlna, minden héten főznénk sonkát. Jó, hát lehet, hogy a tormát és a retket időnként lecserélném valami másra, de magát a sonkát szerintem nagyon nehezen tudnám megunni.

Szilvás-fahéjas pite manduladarabokkal

2019. szeptember 15. 12:30

Pite minden mennyiségben! - szoktam mondani, hiszen teljesen odavagyok értük. Legyen sós vagy édes, zöldséges vagy lekváros, kerek vagy szögletes.

Rusztikus vöröshagyma leves

2019. augusztus 15. 11:52

A vöröshagyma véleményem szerint még nem rontott el semmilyen ételt. Én szinte minden főzést hagymapirítással kezdek. Az utóbbi időben rengeteg vöröshagyma termett a kertünkben, ezért is alkottam meg ezt a krémes, lélekmelengető levest.

Őszi körtés-fahéjas pite

2019. november 17. 09:34

Az őszi idénygyümölcsök közül a körte az egyik kedvencem. Számtalan étel van, amihez felhasználható, ezek közül én most egy édes pite receptjét hoztam nektek, bizonyítva, hogy nem csak a klasszikus szilvás-fahéjas vagy almás-fahéjas verzió állja meg a helyét.