Életmód, gasztronómia

Ha péntek, akkor halas recept: Harcsapörkölt

Agrofórum Online

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Nagyböjtben a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) kampányt indít a halfogyasztás népszerűsítésére.

Harcsapörkölt

5 személyre, elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

1 kg afrikai, vagy szürke harcsa, 2 fej vöröshagyma, 2 dkg fűszerpaprika, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma, só és erős paprika, 3 tojás, 25 dkg liszt, 1,5 dl olaj

A finomra vágott hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal pörköltalapot készítünk, melyet
köménymaggal, fokhagymával, sóval és erős paprikával ízesítünk. A harcsát 3-4 cm-es kockákra
vágjuk, sózzuk, állni hagyjuk, majd tálalás előtt 10 perccel, a pörköltalapba főzzük. Főzés közben
óvatosan rázogatva, nem összetörve kevergetjük.

Tálalhatjuk fokhagymás olajon átforgatott galuskával, rizzsel vagy tésztával, kínáljunk hozzá tejfölös-
kapros uborkasalátát!

(Fotó: Aranyponty Halászati Zrt.)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Diéta alatt is lehet gyümölcsöt enni – mutatjuk, hogyan

2025. június 30. 16:10

Nem minden gyümölcs emeli meg hirtelen a vércukorszintet – mutatjuk, melyeket és hogyan fogyassza IR vagy diéta mellett is biztonsággal!

A borsmenta, ami megmenti a nyári kánikulától

2025. június 29. 14:10

A borsmenta hűsít, frissít és gyógyít: mutatjuk, hogyan használja italban, borogatásként, vagy akár aromaterápiában a nyári hónapokban!

Ezért issza egyre több ember a kecsketejet!

2025. június 25. 11:10

Egyre több tejtermék készül kecsketej alapanyagból – nem véletlenül: tápanyagokban gazdag, könnyen emészthető és sokoldalú.

Tihanyban virágzik a levendula – Szedje saját kezűleg!

2025. június 12. 13:10

A tihanyi levendulásban most Ön is arathat. Gyűjtse be az illatos virágokat, és tudja meg, mi mindenre használható a lila csoda!

Ha péntek, akkor halas recept: pontyfalatka

2019. április 5. 09:53

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Pontyleves

2018. február 23. 09:38

Halászlevet mi általában csak nyáron eszünk, nálunk nem része a karácsonyi menünek, így ilyenkor, február-március környékén már kezd kialakulni a hiányérzet.

Töltött káposzta: a magyar gasztronómia ikonikus fogása - 2. rész

2021. április 15. 08:37

Folytatjuk utunkat a töltött káposzta körül, és ellátogatunk ezúttal egy-egy jó receptért Borsodba, a Hajdúságba és végezetül, de korántsem utolsó sorban Kolozs megyébe.

Így készíthet mézes-ibolyás vajkrémet

2024. március 22. 08:10

A TikTok egyik legnézettebb és legszebb agrár-gasztronómiai videójában megmutatják nekünk, miként lehet a kertben nyíló ibolyákból lélegzetelállítóan szép mézes-ibolyás vajkrémet készíteni.