Életmód, gasztronómia

Hogyan illik össze a méz a kávéval?

Agrofórum Online

A kávétermesztés egyre inkább összefonódik a méhészkedéssel, a kávé íze pedig a mézével. Az üzleti lehetőségek és az új mezőgazdasági módszerek, akárcsak a finom ízek, illatok és aromák, egyre inkább egymásra találnak.

A Nespresso USA bemutatta a Nespresso Bloomot, a márka első olyan mézet tartalmazó termékcsaládját, amelyet a Nespresso kávéhoz való kávécserjékből nyernek. Az új mézes termékeket a megújuló mezőgazdasági technológiákra való áttérés iránti elkötelezettség jegyében fejlesztette ki a Nespresso.

„A kávétermesztés során alkalmazott felelősségteljes módszerek támogatása mindig is a Nespresso DNS-ének szerves részét képezte, és ez a kísérlet gyönyörűen rávilágít, hogy a fenntarthatóság miként támogatja innovációs stratégiánkat – jelentette ki Alfonso Gonzalez Loeschen, a Nespresso Észak-Amerika vezérigazgatója. – Az a feladatunk, hogy megvédjük a kávéipar jövőjét, miközben különleges és kimagasló kávézási élményt nyújtunk, hiszen tudjuk, hogy a vásárlóinknak ez a legfontosabb. Számunkra a Nespresso Bloom pontosan ezt képviseli.”

Süteményekhez, reggeli falatokhoz is

Miközben a méz továbbra is egyre gyakrabban tűnik fel a kávézókban világszerte, a Nespresso Bloom termékcsalád a kávéfogyasztók számára egy új megoldást kínál. A Nespresso Master Origins Colombia kapszulás kávéjával megegyező virágok terméséből szüretelt Nespresso Bloom termékcsalád első két terméke kiválóan illik a kávéhoz, süteményekhez, reggeli falatokhoz és még sok más ételhez – közölte a vállalat.

A Coffee Blossom Honey egy olyan finom virágillatú, bársonyos, lágy, karamellás és vaníliás jegyekkel rendelkező friss méz, amely tökéletesen kiegészíti a Nespresso kávé ízvilágát. A különféle italokon túl a Coffee Blossom Honey tökéletesen illik egy csésze kávéhoz, egy pohár joghurthoz, de akár egy tányérnyi friss ricottához és még sok más ételhez is.

A Coffee Blossom Honey szirup az exkluzív Coffee Blossom Honey Nespresso kávéval átitatott aranyszínű keveréke, amelyet úgy terveztek, hogy könnyedén fel lehessen vele dobni a vásárlók kedvenc receptjeit. Kifinomult kávéízzel, bársonyos, lágy, karamellás és vaníliás jegyekkel gazdagítja a macchiatót, az eszpresszó martinit.

A kávés-mézes szirup édességekhez is adható
A kávés-mézes szirup édességekhez is adható

A Nespresso 20 éve dolgozik együtt a kávétermesztőkkel a kávé minőségének javítása érdekében, és azért, hogy a fenntartható gazdálkodási módszerekkel megvédjék a termőföldjüket a jövőben. Így biztosítva azt, hogy még hosszú ideig tisztességes jövedelemhez jussanak.

A méhekkel együtt a kávétermesztés is veszélyeztetett

Mivel a méhek nélkülözhetetlen szerepet játszanak a kávé termesztésében, az éghajlatváltozás és a növényvédő szerek használata veszélyeztetik a méheket – és a kávé termesztését. Az éghajlatváltozás a biológiai sokféleséget és a kávétermelők megélhetését fenyegeti, ezért a Nespresso arra törekszik, hogy a minőségi kávétermesztés a jövő generációi számára is fennmaradhasson.

Mivel a Nespresso régóta együttműködik az Andokban élő kávétermesztőkkel, a régió kiválóan alkalmas az új módszerek tesztelésére. Itt van a legtöbb „Rainforest Alliance” tanúsítvánnyal rendelkező AAA-farm, és a gazdák kifejezetten érdekeltek a regeneratív mezőgazdasági módszerek, így például a méhészkedés megismerésében.

A Nespresso 2020 óta együtt dolgozik az UBEES-szel, hogy méhcsaládokat és monitoring technológiát építsen be a Nespresso AAA farmjaira. A Nespresso segít a gazdáknak kitanulni a méhészkedés csínját-bínját, hogy elősegítse a kávéültetvények természetes beporzását és növelje a gazdák jövedelemszerzési lehetőségeit.

Az első kóstolók

A termékek első ízben kizárólag a New York-i és a San Francisco-i Nespresso boltokban lesznek kaphatók. Augusztus 21-től kezdve a Coffee Blossom Honey és a Coffee Blossom Honey Syrup már országszerte elérhető lesz a nespresso.com oldalon is. A Honey Bloom mézes termékek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre az első termés méretéből adódóan.

Az új termékek a Nespresso hivatalos honlapján itt érhetők el: https://www.nespresso.com/us/en/bloom-honey

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A fahamu egy „titkos” dologra is jó, tényleg nem érdemes kidobni

2025. december 21. 09:10

A tűzifa elégetése után keletkező melléktermék, a fahamu nemcsak a kertben, de a háztartásban is jó szolgálatot tehet.

Csodába illő módon menekült meg egy egész falu, a túlélés furcsa taktikáját választották

2025. december 20. 16:10

Hogyan lehetne megállítani a kistelepülések gyors elnéptelenedését? Egy új módszer most felcsillantja a reményt.

Házi köptetők, amiket ma is bátran használunk

2025. december 20. 11:10

Enyhébb légúti panaszoknál a házi köptetőknek ma is van létjogosultságuk. Összegyűjtöttük a leggyakrabban alkalmazott recepteket.

Akadályozhatom a házam előtti parkolást? Kellemetlen lesz hallani a választ

2025. december 17. 16:10

Sokan szívesen zárják le kövekkel, oszlopokkal, sövényekkel a házuk előtt lévő közterületet, nehogy idegenek oda parkoljanak – és közben szabálysértést követnek el.

2010 óta több mint duplájára nőtt a hazai mézfogyasztás

2018. augusztus 6. 06:00

Magyarországon mintegy húszezer méhész van, a méhészetek mintegy 1,2 millió méhcsaládot tartanak.

Összedől a mezőgazdaság méhészek nélkül!

2020. január 22. 12:33

A méhészek szeretnék felhívni az európai lakosság figyelmét az unióban termelt méz fogyasztására, mert ezzel életben tartják a méhészeket, ezáltal pedig biztosított lesz a növények méhes megporzása.

Rosszabbul járunk az ukrán méznél a kínaival

2023. december 28. 14:40

A magyar méhészek helyzete tovább romlott, amióta megtiltották az ukrán méz importját hazánkba, mivel helyette Kínából érkezik a sok esetben hamisított termék – írja az Index.

Szabványosítanák a nemzetközi méhészeti termékeket

2019. szeptember 18. 13:33

Spanyolország és Románia után Magyarország a harmadik legnagyobb méztermelő az Európai Unióban, továbbá jelentős exportőr is, így e terület szabványosítása kiemelten fontos.