16℃ 8℃
október 22. Előd, Szalóme, Kordélia
Életmód, gasztronómia

Hogyan illik össze a méz a kávéval?

Agrofórum Online

A kávétermesztés egyre inkább összefonódik a méhészkedéssel, a kávé íze pedig a mézével. Az üzleti lehetőségek és az új mezőgazdasági módszerek, akárcsak a finom ízek, illatok és aromák, egyre inkább egymásra találnak.

A Nespresso USA bemutatta a Nespresso Bloomot, a márka első olyan mézet tartalmazó termékcsaládját, amelyet a Nespresso kávéhoz való kávécserjékből nyernek. Az új mézes termékeket a megújuló mezőgazdasági technológiákra való áttérés iránti elkötelezettség jegyében fejlesztette ki a Nespresso.

„A kávétermesztés során alkalmazott felelősségteljes módszerek támogatása mindig is a Nespresso DNS-ének szerves részét képezte, és ez a kísérlet gyönyörűen rávilágít, hogy a fenntarthatóság miként támogatja innovációs stratégiánkat – jelentette ki Alfonso Gonzalez Loeschen, a Nespresso Észak-Amerika vezérigazgatója. – Az a feladatunk, hogy megvédjük a kávéipar jövőjét, miközben különleges és kimagasló kávézási élményt nyújtunk, hiszen tudjuk, hogy a vásárlóinknak ez a legfontosabb. Számunkra a Nespresso Bloom pontosan ezt képviseli.”

Süteményekhez, reggeli falatokhoz is

Miközben a méz továbbra is egyre gyakrabban tűnik fel a kávézókban világszerte, a Nespresso Bloom termékcsalád a kávéfogyasztók számára egy új megoldást kínál. A Nespresso Master Origins Colombia kapszulás kávéjával megegyező virágok terméséből szüretelt Nespresso Bloom termékcsalád első két terméke kiválóan illik a kávéhoz, süteményekhez, reggeli falatokhoz és még sok más ételhez – közölte a vállalat.

A Coffee Blossom Honey egy olyan finom virágillatú, bársonyos, lágy, karamellás és vaníliás jegyekkel rendelkező friss méz, amely tökéletesen kiegészíti a Nespresso kávé ízvilágát. A különféle italokon túl a Coffee Blossom Honey tökéletesen illik egy csésze kávéhoz, egy pohár joghurthoz, de akár egy tányérnyi friss ricottához és még sok más ételhez is.

A Coffee Blossom Honey szirup az exkluzív Coffee Blossom Honey Nespresso kávéval átitatott aranyszínű keveréke, amelyet úgy terveztek, hogy könnyedén fel lehessen vele dobni a vásárlók kedvenc receptjeit. Kifinomult kávéízzel, bársonyos, lágy, karamellás és vaníliás jegyekkel gazdagítja a macchiatót, az eszpresszó martinit.

A kávés-mézes szirup édességekhez is adható
A kávés-mézes szirup édességekhez is adható

A Nespresso 20 éve dolgozik együtt a kávétermesztőkkel a kávé minőségének javítása érdekében, és azért, hogy a fenntartható gazdálkodási módszerekkel megvédjék a termőföldjüket a jövőben. Így biztosítva azt, hogy még hosszú ideig tisztességes jövedelemhez jussanak.

A méhekkel együtt a kávétermesztés is veszélyeztetett

Mivel a méhek nélkülözhetetlen szerepet játszanak a kávé termesztésében, az éghajlatváltozás és a növényvédő szerek használata veszélyeztetik a méheket – és a kávé termesztését. Az éghajlatváltozás a biológiai sokféleséget és a kávétermelők megélhetését fenyegeti, ezért a Nespresso arra törekszik, hogy a minőségi kávétermesztés a jövő generációi számára is fennmaradhasson.

Mivel a Nespresso régóta együttműködik az Andokban élő kávétermesztőkkel, a régió kiválóan alkalmas az új módszerek tesztelésére. Itt van a legtöbb „Rainforest Alliance” tanúsítvánnyal rendelkező AAA-farm, és a gazdák kifejezetten érdekeltek a regeneratív mezőgazdasági módszerek, így például a méhészkedés megismerésében.

A Nespresso 2020 óta együtt dolgozik az UBEES-szel, hogy méhcsaládokat és monitoring technológiát építsen be a Nespresso AAA farmjaira. A Nespresso segít a gazdáknak kitanulni a méhészkedés csínját-bínját, hogy elősegítse a kávéültetvények természetes beporzását és növelje a gazdák jövedelemszerzési lehetőségeit.

Az első kóstolók

A termékek első ízben kizárólag a New York-i és a San Francisco-i Nespresso boltokban lesznek kaphatók. Augusztus 21-től kezdve a Coffee Blossom Honey és a Coffee Blossom Honey Syrup már országszerte elérhető lesz a nespresso.com oldalon is. A Honey Bloom mézes termékek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre az első termés méretéből adódóan.

Az új termékek a Nespresso hivatalos honlapján itt érhetők el: https://www.nespresso.com/us/en/bloom-honey

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Óránként megevett egy tojást, ez történt a szervezetével egy hónap alatt

2025. október 19. 13:10

Milyen hatással van a testünkre, ha 30 nap alatt megeszünk 720 darab tojást? Kipróbálták, és az eredmény több mint meglepő.

Tökéletes birsalmasajt házilag – lépésről lépésre

2025. október 19. 07:10

Bemutatjuk, hogyan készíthető autentikus birsalmasajt – a legjobb arányokkal, praktikákkal és tárolási tippekkel.

A világ legdrágább kávéja: a cibetmacska titka

2025. október 18. 05:40

A Kopi Luwak története egyszerre szól a luxusról, a különlegességről és az etikai dilemmákról.

Hatósági áras tűzifát keres? Ezt kell tudnia róla – nem lesz kellemes az igazság

2025. október 15. 09:10

Köbméterenként akár 19 ezer forintért lehetett tűzifához jutni 2022 végén. Vajon most mi a helyzet a nagy sikerű programmal?

Sokkal szigorúbb előírások kellenek az európai méztermelők megóvása érdekében

2020. január 27. 14:47

Az európai méhészek is szigorú eredetvizsgálatot, a címkézés és európai védjegyek révén pedig nyomon követhetőséget szeretnének az európai eredetű méznek.

A magyar mézet itthon kellene palackozni

2018. július 11. 09:01

Európában mézhiány van, miközben a magyar termelés évente 15-20 ezer tonnával meghaladja a belföldi fogyasztást.

Fontos az együttműködés a mezőgazdaságban

2018. szeptember 17. 06:45

A megyei gazdanapon és méhésztalálkozón tartott előadásában Nagy István a jövő nagy kihívásának, egyben nagy lehetőségének nevezte, hogy a termelők a feldolgozásból származó haszonból is részesüljenek.

Összedől a mezőgazdaság méhészek nélkül!

2020. január 22. 12:33

A méhészek szeretnék felhívni az európai lakosság figyelmét az unióban termelt méz fogyasztására, mert ezzel életben tartják a méhészeket, ezáltal pedig biztosított lesz a növények méhes megporzása.