Életmód, gasztronómia

Hogyan illik össze a méz a kávéval?

Agrofórum Online

A kávétermesztés egyre inkább összefonódik a méhészkedéssel, a kávé íze pedig a mézével. Az üzleti lehetőségek és az új mezőgazdasági módszerek, akárcsak a finom ízek, illatok és aromák, egyre inkább egymásra találnak.

A Nespresso USA bemutatta a Nespresso Bloomot, a márka első olyan mézet tartalmazó termékcsaládját, amelyet a Nespresso kávéhoz való kávécserjékből nyernek. Az új mézes termékeket a megújuló mezőgazdasági technológiákra való áttérés iránti elkötelezettség jegyében fejlesztette ki a Nespresso.

„A kávétermesztés során alkalmazott felelősségteljes módszerek támogatása mindig is a Nespresso DNS-ének szerves részét képezte, és ez a kísérlet gyönyörűen rávilágít, hogy a fenntarthatóság miként támogatja innovációs stratégiánkat – jelentette ki Alfonso Gonzalez Loeschen, a Nespresso Észak-Amerika vezérigazgatója. – Az a feladatunk, hogy megvédjük a kávéipar jövőjét, miközben különleges és kimagasló kávézási élményt nyújtunk, hiszen tudjuk, hogy a vásárlóinknak ez a legfontosabb. Számunkra a Nespresso Bloom pontosan ezt képviseli.”

Süteményekhez, reggeli falatokhoz is

Miközben a méz továbbra is egyre gyakrabban tűnik fel a kávézókban világszerte, a Nespresso Bloom termékcsalád a kávéfogyasztók számára egy új megoldást kínál. A Nespresso Master Origins Colombia kapszulás kávéjával megegyező virágok terméséből szüretelt Nespresso Bloom termékcsalád első két terméke kiválóan illik a kávéhoz, süteményekhez, reggeli falatokhoz és még sok más ételhez – közölte a vállalat.

A Coffee Blossom Honey egy olyan finom virágillatú, bársonyos, lágy, karamellás és vaníliás jegyekkel rendelkező friss méz, amely tökéletesen kiegészíti a Nespresso kávé ízvilágát. A különféle italokon túl a Coffee Blossom Honey tökéletesen illik egy csésze kávéhoz, egy pohár joghurthoz, de akár egy tányérnyi friss ricottához és még sok más ételhez is.

A Coffee Blossom Honey szirup az exkluzív Coffee Blossom Honey Nespresso kávéval átitatott aranyszínű keveréke, amelyet úgy terveztek, hogy könnyedén fel lehessen vele dobni a vásárlók kedvenc receptjeit. Kifinomult kávéízzel, bársonyos, lágy, karamellás és vaníliás jegyekkel gazdagítja a macchiatót, az eszpresszó martinit.

A kávés-mézes szirup édességekhez is adható
A kávés-mézes szirup édességekhez is adható

A Nespresso 20 éve dolgozik együtt a kávétermesztőkkel a kávé minőségének javítása érdekében, és azért, hogy a fenntartható gazdálkodási módszerekkel megvédjék a termőföldjüket a jövőben. Így biztosítva azt, hogy még hosszú ideig tisztességes jövedelemhez jussanak.

A méhekkel együtt a kávétermesztés is veszélyeztetett

Mivel a méhek nélkülözhetetlen szerepet játszanak a kávé termesztésében, az éghajlatváltozás és a növényvédő szerek használata veszélyeztetik a méheket – és a kávé termesztését. Az éghajlatváltozás a biológiai sokféleséget és a kávétermelők megélhetését fenyegeti, ezért a Nespresso arra törekszik, hogy a minőségi kávétermesztés a jövő generációi számára is fennmaradhasson.

Mivel a Nespresso régóta együttműködik az Andokban élő kávétermesztőkkel, a régió kiválóan alkalmas az új módszerek tesztelésére. Itt van a legtöbb „Rainforest Alliance” tanúsítvánnyal rendelkező AAA-farm, és a gazdák kifejezetten érdekeltek a regeneratív mezőgazdasági módszerek, így például a méhészkedés megismerésében.

A Nespresso 2020 óta együtt dolgozik az UBEES-szel, hogy méhcsaládokat és monitoring technológiát építsen be a Nespresso AAA farmjaira. A Nespresso segít a gazdáknak kitanulni a méhészkedés csínját-bínját, hogy elősegítse a kávéültetvények természetes beporzását és növelje a gazdák jövedelemszerzési lehetőségeit.

Az első kóstolók

A termékek első ízben kizárólag a New York-i és a San Francisco-i Nespresso boltokban lesznek kaphatók. Augusztus 21-től kezdve a Coffee Blossom Honey és a Coffee Blossom Honey Syrup már országszerte elérhető lesz a nespresso.com oldalon is. A Honey Bloom mézes termékek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre az első termés méretéből adódóan.

Az új termékek a Nespresso hivatalos honlapján itt érhetők el: https://www.nespresso.com/us/en/bloom-honey

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A Coca-Cola új ízzel rukkol elő

2025. január 29. 17:10

A Coca-Cola új üdítőszériája nosztalgikus ízen alapszik. A termék várhatóan egy évig lesz elérhető a polcokon.

A hét legjobb takarítási trükk

2025. január 27. 12:10

A #CleanTok-on takarítási tippeket osztanak meg az emberekkel. Vannak közöttük olyanok, amelyek mindannyiunk számára hasznosak lehetnek.

Sós borok, sós pálinkák a népi gyógyászatban

2025. január 26. 12:10

A „csodaszereket” jobbára gabonából, kukoricából, burgonyából, törkölyből készítették, majd sós vízzel dúsították.

Hogyan fogyasszuk a propoliszt?

2025. január 17. 07:10

A propolisz antibakteriális tulajdonságai csökkentik a szájüregi baktériumokat és segítenek megelőzni a fogínygyulladást, fogszuvasodást és fertőzéseket.

2010 óta több mint duplájára nőtt a hazai mézfogyasztás

2018. augusztus 6. 06:00

Magyarországon mintegy húszezer méhész van, a méhészetek mintegy 1,2 millió méhcsaládot tartanak.

Nincs kereslet a magyar mézre?

2019. október 8. 10:17

A vegyes méz – amely a belföldi bolti forgalom 80 százalékát adja – ára stagnál, illetve csökken.

Uniós szinten szigorodhat a mézkeverékek származásának jelölése

2023. június 29. 08:03

A keverékalkotó mézek származási országait a kis kiszerelések kivételével minden esetben fel kellene sorolni.

Neveljünk otthon édes ízt adó növényeket, hogy legyen cukor helyett megoldásunk!

2023. január 16. 05:36

Íme pár cukorpótló megoldás, amit akár otthon is megnevelhetünk, előállíthatunk!