Életmód, gasztronómia

Saslikparti

Agrofórum Online

Használjuk ki az ősz napsütéses hétvégéjét egy kerti sütögetésre, melynek egyik közkedvelt fogása az egyszerű, de nagyszerű rablóhús, más néven saslik.

Bármilyen szezonális zöldséggel kombinálható és a jóízű beszélgetések során hipp-hopp eltűnik a tányérról. 🙂  Elő a nyársakkal! 🙂

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell/pulykamell
  • 30 dkg apró csiperkegomba
  • 1 vékony cukkini
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 1 csomag grillsajt
  • 2 kaliforniai paprika (kápia)

Elkészítés:

A saslikpálcákat 2-3 órával sütés előtt vízbe áztatjuk.

A sütés előtt 2-3 órával a zöldségeket és a gombát megmossuk.  A paprikát a gombafejekkel azonos nagyságúra (kockákra) vágjuk. A cukkinit 0,5 cm vastagságúra szeljük. Az egészet egy tálba téve megszórjuk grill fűszerkeverékkel.

A szalonnát és a sajtot is nagyjából azonos nagyságú kockára szeljük.

A csirke/pulyka húsát is felkockázzuk. Megsózzuk, meghintjük szárnyas vagy grill fűszerkeverékkel. 1 evőkanál olívaolajjal együtt összekeverjük.

Sütés előtt tetszés szerinti sorrendben felhúzzuk a nyársra és megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Matcha-hiány: a kereslet meghaladja a kínálatot

2025. május 22. 08:10

Japánban globális keresletnövekedés okoz matcha-hiányt, miközben a termelés bővítése komoly akadályokba ütközik.

Allergia megelőzése avokádóval – tudományos áttörés?

2025. május 18. 16:10

Egy finn kutatás szerint a terhesség alatti avokádófogyasztás jelentősen csökkentheti a csecsemők ételallergiájának kockázatát.

Vita a bor körül: egészséges vagy sem?

2025. május 11. 16:10

Egy új spanyol kutatás választ adhat arra a kérdésre, hogy a mértékletes borfogyasztás valóban jót tesz-e az egészségnek.

Aranyvessző: természetes gyógyír vagy túlértékelt csodaszer?

2025. május 9. 11:10

Az aranyvessző hazánkban is ismert gyógynövény, amelyet évezredek óta használnak különféle egészségügyi problémák enyhítésére.

Támogatásban részesülnek a kacsa- és libatartók

2022. február 5. 05:37

A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy az Agrárminisztérium célja minden mezőgazdasági ágazat esetében a gazdálkodók helyzetbe hozása és erősítése.

Erdőirtásmentes ellátási láncra van szükség a sertés- és baromfihús esetében is

2022. július 22. 07:17

A követelményeknek vonatkozniuk kell a sertés-, juh- és kecskehúsból, baromfihúsból, kukoricából és gumiból készült termékekre.

Színes csirkékről álmodtak…

2018. szeptember 13. 06:30

A kilencvenes években, amikor a gasztroforradalom hullámai végig söpörtek Magyarországon, egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy ehhez szükség van minőségi alapanyagokra is. Ennek a felismerésnek a hatására jópáran gondolták azt, hogy ideje pályát módosítani, hogy aztán sajtkészítővé, kertésszé vagy akár mangalica tenyésztővé váljanak. Közülük kevesen maradtak talpon, termékeik, ha még jó minőségűek voltak is, nem feleltek meg a piac követelményeinek.

A brit baromfitenyésztők a szén-dioxid-gáz hiánya miatt aggódnak

2021. szeptember 24. 07:17

Egyes húsfeldolgozók újraaktiválták a régi elektromos kábító berendezéseket, amelyekkel körülbelül 30 százalékkal lassabban lehet dolgozni.