Életmód, gasztronómia

Saslikparti

Agrofórum Online

Használjuk ki az ősz napsütéses hétvégéjét egy kerti sütögetésre, melynek egyik közkedvelt fogása az egyszerű, de nagyszerű rablóhús, más néven saslik.

Bármilyen szezonális zöldséggel kombinálható és a jóízű beszélgetések során hipp-hopp eltűnik a tányérról. 🙂  Elő a nyársakkal! 🙂

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell/pulykamell
  • 30 dkg apró csiperkegomba
  • 1 vékony cukkini
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 1 csomag grillsajt
  • 2 kaliforniai paprika (kápia)

Elkészítés:

A saslikpálcákat 2-3 órával sütés előtt vízbe áztatjuk.

A sütés előtt 2-3 órával a zöldségeket és a gombát megmossuk.  A paprikát a gombafejekkel azonos nagyságúra (kockákra) vágjuk. A cukkinit 0,5 cm vastagságúra szeljük. Az egészet egy tálba téve megszórjuk grill fűszerkeverékkel.

A szalonnát és a sajtot is nagyjából azonos nagyságú kockára szeljük.

A csirke/pulyka húsát is felkockázzuk. Megsózzuk, meghintjük szárnyas vagy grill fűszerkeverékkel. 1 evőkanál olívaolajjal együtt összekeverjük.

Sütés előtt tetszés szerinti sorrendben felhúzzuk a nyársra és megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Élelmiszerár-robbanás karácsony előtt, ismét szörnyülködhetnek a magyarok

2025. november 18. 13:10

A kereskedők már novemberben karácsonyi portékákat kínálnak a boltokban, az utcákon pedig megjelennek a vásári bódék, szinte elviselhetetlen árakkal.

A méz, ami a férfiak egészségét védi

2025. november 17. 07:10

A gesztenyeméz kesernyés, mégis az egyik legértékesebb magyar mézfajta: javítja a vérkeringést, védi a májat és segíti a férfiak egészségét.

Itt a madárinfluenza, megindult a rettegés a libahús fogyasztásától

2025. november 16. 09:10

Márton napjától karácsonyig Magyarországon is megindul a tolongás a máskor kissé elfelejtett libahúsért. Vajon veszélyben lehetünk a vírusfertőzés által?

Elképesztően finom és egészséges – a makk-kávé visszatért!

2025. november 14. 14:10

Nemcsak egészséges, hanem lélekmelengető is: a makk-kávé a természet legújabb ajándéka a tudatos kávézóknak.

Nagy István: a haszonállat-génmegőrzés stratégiai kérdés

2022. január 30. 04:36

A Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ Haszonállat-génmegőrzési Intézete kiemelkedő jelentőséget tölt be a baromfik genetikai információinak laboratóriumi körülmények közötti tárolásában.

Szerves trágya: így lehet a költséges hulladékból érték

2024. szeptember 28. 12:10

A trágya, például a baromfitrágya költséges melléktermék, pedig az újrahasznosítása környezetbarát bevételi forrás lehet a gazdálkodók számára.

Már 226 állattartó telepen mutatták ki a madárinfluenzát

2020. április 28. 08:34

Hasonlóan más európai országokhoz, nagy valószínűséggel a madárinfluenza-vírus fertőzést Magyarországon is a vándorló vadmadarak okozták.

Fontos információk a baromfi állatjóléti támogatás kapcsán

2022. december 7. 15:35

Az agrártárca felhívja az igénylők figyelmét arra, hogy a 2022. október 12-én megjelent VP3-14.1.4-22 Baromfi állatjóléti támogatás azon állományok után is igényelhető, amelyek a támogatás kezdetén már az igénylő tenyészetében voltak, és ezért, a kötelezettségvállalási időszak elején – a tartási időből kifolyólag – nem tudják teljesíteni a felhívásban előírt minimális tenyészetben tartási időt.