Életmód, gasztronómia

Saslikparti

Agrofórum Online

Használjuk ki az ősz napsütéses hétvégéjét egy kerti sütögetésre, melynek egyik közkedvelt fogása az egyszerű, de nagyszerű rablóhús, más néven saslik.

Bármilyen szezonális zöldséggel kombinálható és a jóízű beszélgetések során hipp-hopp eltűnik a tányérról. 🙂  Elő a nyársakkal! 🙂

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell/pulykamell
  • 30 dkg apró csiperkegomba
  • 1 vékony cukkini
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 1 csomag grillsajt
  • 2 kaliforniai paprika (kápia)

Elkészítés:

A saslikpálcákat 2-3 órával sütés előtt vízbe áztatjuk.

A sütés előtt 2-3 órával a zöldségeket és a gombát megmossuk.  A paprikát a gombafejekkel azonos nagyságúra (kockákra) vágjuk. A cukkinit 0,5 cm vastagságúra szeljük. Az egészet egy tálba téve megszórjuk grill fűszerkeverékkel.

A szalonnát és a sajtot is nagyjából azonos nagyságú kockára szeljük.

A csirke/pulyka húsát is felkockázzuk. Megsózzuk, meghintjük szárnyas vagy grill fűszerkeverékkel. 1 evőkanál olívaolajjal együtt összekeverjük.

Sütés előtt tetszés szerinti sorrendben felhúzzuk a nyársra és megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Praktikus tanácsok gombaszedőknek + videó

2025. április 7. 16:40

A tavasz első gombáit vadásztuk Vass Éva gombaszakellenőrrel a pilisi erdőkben. Megismerkedhetünk a cseh kucsmagombával, az osztrák csészegombával, de mutatunk videónkban még egy gyönyörű, ám mérgező gombát, az óriás papsapkát is.

A kovász „titkos” feladata: ettől válik egészségessé a kenyér a szervezetünk számára

2025. február 27. 16:10

A kovászban probiotikumok és prebiotikumok is megtalálhatók, amelyek az emésztőszervrendszerünkre fejtik ki előnyös hatásukat.

Miért fogyasszunk csírát?

2025. február 27. 08:10

A csíráztatott magvak olyan fogyasztásra szánt zöldségeket jelentenek, amelyeket a növekedés nagyon korai szakaszában takarítottak be.

Így készítsünk kovászt egy hét alatt!

2025. február 26. 13:10

Számos recepttel találkozhatunk, de a legfontosabb kiemelni, hogy a helyes arányok biztosítása elengedhetetlen.

Gazdaságos megoldás: csirketakarmány-kiegészítő gombatönkből

2024. június 30. 14:10

A baromfitakarmány drága, a gombatermesztés során viszont a tönk hulladékként végzi. Miért ne kapnák meg a csirkék?

Nagy István: komoly kihívásokkal néz szembe a lúdágazat - kitörési pont a termelői integráció

2022. szeptember 11. 06:37

Komoly kihívásokkal néz szembe a lúdágazat, az egyik legkomolyabb probléma a madárinfluenza, ami idén főleg a víziszárnyas ágazatban okozott jelentős problémákat.

A szarvasmarha-állomány sok éves bővülés után csökkent

2022. június 20. 06:36

A tehéntej felvásárolt mennyisége 4,6, felvásárlási átlagára 7,4 százalékkal haladta meg 2021-ben az egy évvel korábbit.

Elfogadta az Európai Bizottság a brojlercsirkékre vonatkozó állatjóléti jelentést

2018. április 20. 06:40

Az EU világszinten is a brojlercsirke-piac jelentős szereplője - a globális termelés 11,3 százalékát adva -, az összes baromfihús-termelés 2014-ben 14,1 millió tonnát tett ki.