Gépinfo
Gépinfo

Alaposan visszaesett a mezőgazdasági pótkocsik piaca

Alaposan visszaesett a mezőgazdasági pótkocsik piaca

Agrofórum Online

Összesen 69 új mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba 2019 első hónapjában Magyarországon, ez 23 százalékos csökkenés.

Érdemes azonban figyelembe venni, hogy a tavaly január 43 százalékos növekedést hozott, így a bázis meglehetősen magas volt. Az idén januári eladást a 2017-es januárral összevetve már 10 százalékos a növekedés. Az első hónapban 20 márka adott el legalább egy pótkocsit – derült ki a Datahouse adataiból.

A tavalyi éves listán első helyen végzett Pronar tartja vezető szerepét, a 10 darabos forgalomba helyezése 15 százalékos piaci részesedésnek felel meg. A 2017-et harmadik helyezettként záró Metal-Fach a januári statisztikákban a második helyre jött fel, mindössze 8 darabos eladással, amely 12 százalékos részesedés a képzeletbeli tortából. A harmadik helyen az a Fliegl végzett az első hónapban, amely 2018-at másodikként zárta. Ezen a pozíción még osztozni is kényszerülnek a szintén 7 darabot forgalomba helyező Labinprogres-szel. Így mindketten a piac 10-10 százalékát szerezték meg.

Utánuk a Meprozet, az Oehler, az Agrogép és az IGJ Agro következik a sorrendben, 9, 7, illetve 6-6 százalékos piaci részesedéssel. A Top 10-es listán januárban valójában 14 márka szerepel, ugyanis a kilencedik helyen hat szereplő is osztozik, ugyanis mindannyian 2-2 darab mezőgazdasági pótkocsit adtak el. A Joskin, a PPHU Wodzinski, a Majevica, a Bagod, a Cynkomet és a Magyar is 2,9-2,9 százalékét szerezte meg a piacnak.

Tömegkategória szerinti bontásban a 10 és 30 tonna közöttiben volt a legnagyobb, 40 darabos a piac. Ez 58 százalékos részesedést jelent. A 3,5 és 10 tonna közötti kategóriában 21 darabot helyeztek forgalomba, a 0,75 és 3,5 tonna közöttiekből 5-öt, a 30 tonna felettiből 3, a 0,75 tonna alattiból pedig egyetlen darabot sem.

Hosszabb élettartamú gumiabroncsok traktorok számára

A Vredestein a párizsi SIMA nemzetközi mezőgazdasági kiállítás keretén belül bemutatja legújabb Traxion traktorabroncsait az európai piac számára.

Robot traktorok - A keleti válasz

Az autonóm, vezető nélküli traktor lesz a következő „nagy dobás” az indiai mezőgazdaságban. Az új traktorok, az önvezető autókhoz hasonlóan saját magukat irányítják/kormányozzák a GPS alapú technológia alkalmazásával.

Nőtt az agrárgép-finanszírozás összege

Továbbra is az egyik legstabilabb piac az agrárgép-finanszírozás. Itt is a várakozásokat meghaladó mértékben nőtt a finanszírozott összeg, mégpedig 14 százalékkal 82 milliárd forintra.

Mellső gerendely Crushboard simítóval, vagy traktornyom lazítóval Catros Specialhoz, vagy CatrosXL-hez

A Crushboard simító szétmorzsolja például a repcehüvelyeket és erősebb kelésre bírja a kihullott repcét. A repce-, napraforgó- és kukoricatarlót is felhánthatja a Crushboard simítóval, hogy a hántás után maradó szalma rothadását segítse.

Világítótorony a gazdáknak - Fliegl Tracker járműfelismerő rendszer

A Fliegl adathordozók a nyomonkövetés mellett a biztonságot is növelik a betakarítás csúcsidejében.

2018. január 23. 18:18

Kiss Norbi: Balszerencsés, hogy a Hungaroring a kamionverseny-szezon elejére került - VIDEÓ

Hétvégén rendezik meg a FIA Kamion Európa-bajnokság magyarországi futamát a Hungaroringen, A FLIEGL által is támogatott Kiss Norberttel beszélgettünk.

2018. június 15. 14:45

Gépinfo Videó

Gyakorlati gépbemutatók a Fliegl-nél 

Nagyjából 130 nemzetközi kereskedelmi partner fogadta el a meghívást a Fliegl Agrartechnik kétnapos szakmai rendezvényére, hogy megismerkedjen a legújabb fejlesztésekkel. 14 nemzet képviseltette magát Mühldorfban, Európa legnagyobb mezőgazdasági pótkocsigyártójának központjában.

2018. október 12. 08:24

Kiss Norbi ezúttal is dobogóra állhatott a Hungaroringen

A FIA Kamion Európa-bajnokság negyedik magyarországi futamán harmadik helyen ért célba Kiss Norbi.

2018. június 18. 07:05