Gépinfo
Gépinfo

Dominoni – Innováció és minőség – Vágóasztalok az AGROmashEXPO-n (IV. rész)

Dominoni – Innováció és minőség – Vágóasztalok az AGROmashEXPO-n (IV. rész)

Agrofórum Online

Az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow ideje alatt Dominoni kukorica adapterrel várta a látogatókat a GI-GA Farm Kft.

Az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow ideje alatt Dominoni kukorica adapterrel várta a látogatókat a GI-GA Farm Kft. a G pavilonban, valamint egy WTC BSS 18 tonnás pótkocsival a szabad területen. A mezőgazdasági gépek és kiegészítők forgalmazásával foglalkozó GI-GA Farm Kft. 2011-ben alakult. A WTC pótkocsik, NARDI napraforgó vágóasztalok és MENCI takarmányszállítók mellett a DOMINONI adapterek magyarországi képviseletét látják el.

„Hárman vágtunk bele a forgalmazásba, mostanra, 5 év elteltével már tízen dolgozunk a cégnél. A férjem gépészmérnök, kollégáink 15-20 éve dolgoznak aktívan a mezőgazdaságban, és jómagam is több mezőgazdasági gépforgalmazó cégnél dolgoztam évekig. Ezen felül pár tíz hektáron gazdálkodunk is. Ami nem túl sok, de arra elég, hogy átérezzük a gazdatársak mindennapos problémáit. Kezdetekkor a Dominoni vágóasztalokkal kezdtünk foglalkozni, hiszen akkoriban nem volt magyarországi forgalmazója a márkának. Az ok, amiért ezt a gyártót választottuk, nagyon egyszerű: nagyon jó minőségű, egyszerű, de robusztus adaptereket készítenek már több mit 50 éve, és mindezt 3 év garanciával kínálják. Ez egyfajta biztosíték a termelőknek, hogy nem vesznek zsákbamacskát, és tényleg jók a termékek” – mesélt a kezdetekről Gál-Tölgyesi Virág, a cég egyik tulajdonosa és marketingese.


Gál-Tölgyesi Virág, az AGROmashEXPO kiállításon (Fotó: Gribek Dániel)

Könnyű, mégis robusztus

Az elmúlt 5 évben a GI-GA Farm Kft. több mint félszáz adaptert értékesített Magyarországon és a környező országokban is. Szlovákiában, Romániában és Ukrajnában is használnak már Dominoni vágóasztalokat, de éppen a közeljövőben szállítanak majd egy gépet Szerbiába is.

„Szerencsére sok referenciánk van, ami segíti a döntésben leendő partnereinket. Mindamellett, hogy természetesen reklámra is költünk, a gép szinte eladja magát. Ha valaki megtapasztalja a gép egyszerűségét, látja a munkáját, az általában meggyőzi” – mondta Gál-Tölgyesi Virág, aki hozzátette: rendszeresen demóztatják is gépeiket, ha valakit komolyabban érdekelnek az eszközök, akkor ki is tudja próbálni azokat a gyakorlatban. Ha valakinek ilyen igénye lenne vásárlás előtt, keressen minket bátran a www.gigafarm.hu megújult honlapunkon megtalálható elérhetőségeinken.

A Dominoni kukorica adaptere olajban futó, zárt hajtásrendszerrel rendelkezik, így az nincs kitéve a külső szennyeződések okozta idő előtti kopásoknak (2. kép). Robusztus, de könnyű futású szerkezet, ami az üzemanyag-felhasználáson is meglátszik. Van olyan gazdálkodó, aki hektáronként 2-3 liter üzemanyagot tudott megspórolni használatával. A vágóasztal 4-sorostól 12-sorosig elérhető a gyártó kínálatában, fix, és hidraulikusan összecsukható kivitelben. Műanyag és fém csőrökkel is rendelhető. A lapos építési profil lehetővé tesz egy a talajhoz nagyon közeli működést, amely garantálja a földön fekvő kukorica tökéletes betakarítását is. „Amit mindenképpen kiemelnék még, az a gép nagy működési sebessége (akár 10-12 km/h tíz tonnás kukoricában!) kiváló szárzúzási teljesítménye, és minimális szórása” – hangsúlyozta Gál-Tölgyesi Virág.


Robusztus, de egyszerű a Dominoni kukorica adaptere (Fotó: Gribek Tímea)

A Dominoni adapterek természetesen minden kombájntípushoz elérhetőek, rendelésnél meg kell adni a gép típusát, gyártási évét, és az olaszországi gyár eszerint készíti el a vágóasztal adaptációját. A leggyakoribb sortáv természetesen a 75 centiméter, de rendelhető 76,2, vagy akár 70 centiméteres sortávolsággal is.

Már elkeltek az első sorfüggetlen napraforgó adapterek

A GI-GA Farm Kft. a napraforgó betakarításához hagyományos (Dominoni) és sorfüggetlen napraforgó adaptereket is forgalmaz (Dominoni és Nardi). „Sorfüggetlen vágóasztalból eddig néhány darabot értékesítettünk itthon, annyira új technológiáról van szó, de nagyon pozitívak a visszajelzések. 6-tól 12 méterig rendelhetőek, akár hátsó szárzúzóval vagy összecsukható kivitelben is”. A gép előnye, hogy nagy sebességgel lehet vele dolgozni, a szemveszteség pedig minimálisra csökkenthető a nagy betakarítási sebesség ellenére is.

A hagyományos napraforgó adapter 4-5-6-7-8-9-10-12-14- és 16-soros kivitelben érhető el, akár összecsukható vagy szárzúzós változatban is, és a kukorica adapterekhez hasonlóan szintén bármely kombájntípusra adaptálható. Nagy és erős (95 cm hosszú, 2 mm vastagságú) acél gyűjtőtálcák gondoskodnak a minimális szemveszteségről, magas fordulatszámú, 4 db cserélhető pengéjű kések pedig a gyors és pontos szárvágásról.

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

Csökkentek a Rába értékesítései a mezőgazdasági szegmensben

2019. november 14. 16:47

A mezőgazdasági szegmenset illetően a Rába termékei iránti kereslet nem érte el a 2018 I-III. negyedéves szintet, a kereslet csökkenés 16,0 százalékot ért el.

Massey Ferguson koncepció a közeljövőből – így ünnepli a Massey Ferguson a Holdraszállás 50. évfordulóját!

2019. november 14. 07:33

A Massey Ferguson egy különleges koncepciótraktorral ünnepelte az első Holdraszállás 50. évfordulóját. A fehér színre festett traktor egy 200-250 LE-s erőgép méretében mutatta meg, hogy gondolja az MF a következő 10 év technológiáját és formatervét.

Bemutatkozik az Aston Martin DBX - belső tere először látható

2019. november 12. 06:37

Miközben a DBX belső filozófiájának központi szereplője a vezető, a modell minden egyes részletét úgy alakították ki a fejlesztők, hogy az a lehető legsokoldalúbb teljesítményt nyújtsa, legyen szó sport célú vagy családos felhasználásról.

E-Control Mobile alkalmazással kalibrálható Väderstad vetőgépek

2019. november 11. 14:50

Mivel az okostelefon vezeték nélkül kapcsolódik a Väderstad vetőgéphez, a gép kezelője szabadon mozoghat a gép körül a kalibrálás közben.

Kombájn, traktor, rakodógép, permetezőgép, fejőrobot - Ezekkel vár az Axiál az AgrárgépShow-n!

2019. január 13. 08:59

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját.

A savanyú, a normál és a lúgos

2018. március 8. 09:36

A Terragro Kft. termékei nemcsak a növény, hanem a talaj szempontjából is jótékony hatásúak.

Talajélet Videó

AGROmashEXPO, AgrárgépShow 2019

2019. január 15. 14:41

Egy hét és újra AGROmashEXPO, AgrárgépShow a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban! Magyarország agráripari csúcsrendezvénye január 23-26. között várja az érdeklődőket. Társkiállítások: Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet.

Nem volt az AGROmashEXPO-n? Megmutatjuk képeken!

2019. január 25. 16:24

Közel 350 hazai és külföldi cég vonultatta fel termékeit, gépeit, szolgáltatásait az idei AGROmashEXPO-n és AgrárgépShow-n.

Gépinfo Képgaléria