Gépinfo
Gépinfo

Így repül a Versatile kombájn – Gépek érkezése Oroszországból a Vektor Holding Kft.-hez (VIDEÓ)

Így repül a Versatile kombájn – Gépek érkezése Oroszországból a Vektor Holding Kft.-hez (VIDEÓ)

Agrofórum Online

Az elmúlt hetekben volt olyan nap, amikor akár három, egyenesen Oroszországból érkezett Versatile kombájn is a magasba emelkedett a Vektor Holding Kft. rakodóhelyén, Győrött. Erről készített látványos videót az Agrofórum egy péntek délelőttön.

Hazánkban és a környező országokban is nagy a sikere a legújabb, Oroszországban gyártott Versatile kombájnoknak. Ezt bizonyítja az is, hogy a Vektor Holding Kft. által forgalmazott betakarítógépek folyamatosan érkeznek Győrbe, ahol a látványos leemelés után az összeszerelés utolsó mozzanatait végzik a magyar szervizesek, mielőtt a gépek az új tulajdonosokhoz indulnának.

Bár az oroszországi, rosztovi kombájngyár légvonalban nincsen messze Magyarországtól, az orosz-ukrán konfliktus miatt a gépek mégis komoly kerülővel jutnak el Győrig, amely igencsak meghosszabbítja a szállítást. “A kialakult politikai helyzet miatt a kombájnok érdekes módon elhaladnak az orosz-ukrán határ mellett, ám az EU-ba végül Fehéroroszországon keresztül lépnek be. Lengyelország után Csehország következik, majd Szlovákián keresztül érkenek ide kamionon, részlegesen összeszerelt állapotban” – mondta el az Agrofórum Online kérdésére Dogossy Károly, a Vektor Holding Kft. használtgép üzletág vezetõje.

A gépek tehát 2800 km megtétele után érkeznek meg a Vektor Holding Kft.-hez, ám ekkor még a kombájnok nincsenek kerekek, nincsen világítás, és számos egyéb tartozékot is a hazai szakemberek illesztenek a megfelelő helyekre, hiszen ezek a szállítás során könnyen megsérülnének. A Versatile kombájnok pedig az utolsó simítások elvégzése után Győrből indulnak utolsó nagy útjukra, mielőtt az idei aratási szezont megkezdenék hazánk és Európa számos területén.

A helyszínen élő Facebook bejelentkézünk is volt, amit itt nézhetnek meg:

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

Az "okos" eszközök gyorsan átalakítják a mezőgazdaságot

2019. május 24. 06:37

A gazdaságok ma már olyan kifinomult eszközöket is használhatnak, mint a műholdak és a drónok, amelyek nagy felbontású fotói azonnal megjelennek a farmerek okostelefonján vagy táblagépén. A képek feldolgozása pedig segíti a gazdálkodókat abban, hogy megfelelő döntéseket hozzanak.

Hibridhajtással jön az Opel új SUV-csúcsmodellje

2019. május 24. 03:36

Az Opel Grandland X Hybrid4-et 1,6 literes benzines turbómotor és két villanymotor összesen 300 lóereje hajtja. Fogyasztása a WLTP1/NEFZ2 ciklus szerint 2,2 l/100 km, szén-dioxid-emissziója 49 g/km. Mindkettő súlyozott, kombinált, ideiglenes adat. Az Opel első konnektoros hibridjének értékesítése még az első félévben megkezdődik; az első vevők 2020 elején vehetik át az autót.

Úton a mezőgazdaság megújulása felé

2019. május 23. 06:53

A mezőgazdaság sürgős megújulásának egyik záloga, ahogy látható, a dróntechnológia lehet, amelyben további komoly potenciál rejlik.

Az Opelé lesz a legfiatalabb kishaszonjármű portfólió

2019. május 22. 06:36

Sok új asszisztensrendszer és technika teszi még kellemesebbé és egyszerűbbé használójának munkáját a modernebb és még használhatóbb az Opel Movanóban.

Gépinfo Képgaléria

CASE IH traktorok lepték el a békéscsabai repülőteret

2018. június 25. 12:03

2018-ban is nagy érdeklődés kísérte az Agro-Békés Kft. nyílt napját a békéscsabai repülőtéren. A munkagépek mellett természetesen a CASE IH traktorok és kombájnok álltak a középpontban.

Gépészet Képgaléria Videó

MTZ, John Deere kombájn, Kverneland eke - Rengeteg mezőgazdasági gépet árverez a NAV

2018. március 3. 07:43

Belarus MTZ traktor, John Deere kombájn, Kverneland eke és kultivátor, fűkasza, rendsodró, pótkocsi, vetőgép, tárcsa, és egyéb munkagépek kalapács alatt.

A magyar fejlesztésű kombájn-vágóasztal Amerikában is hódít

2019. január 8. 12:34

Az új CONVIO flexibilis vágóasztalok az új AUTO CONTOUR FLEX és AUTO BELT SPEED berendezéseivel képesek automatikusan követni a felszín változásait.

A digitális technika növeli a kombájnvezetők teljesítményét

2018. november 20. 15:37

A közeljövőben már az is elérhető lesz, hogy a vezető munka közben újságot olvas, és időnként feltölti a hajtóanyag tartályt. A vágási, anyagmozgatási, cséplési, tisztítási és ürítési komplex folyamatok lehetővé teszik, hogy a kezelőnek nincs más dolga, mint felügyelni a kombájn képességeinek érvényesülését.