Gépinfo
Gépinfo

Így repül a Versatile kombájn – Gépek érkezése Oroszországból a Vektor Holding Kft.-hez (VIDEÓ)

Így repül a Versatile kombájn – Gépek érkezése Oroszországból a Vektor Holding Kft.-hez (VIDEÓ)

Agrofórum Online

Az elmúlt hetekben volt olyan nap, amikor akár három, egyenesen Oroszországból érkezett Versatile kombájn is a magasba emelkedett a Vektor Holding Kft. rakodóhelyén, Győrött. Erről készített látványos videót az Agrofórum egy péntek délelőttön.

Hazánkban és a környező országokban is nagy a sikere a legújabb, Oroszországban gyártott Versatile kombájnoknak. Ezt bizonyítja az is, hogy a Vektor Holding Kft. által forgalmazott betakarítógépek folyamatosan érkeznek Győrbe, ahol a látványos leemelés után az összeszerelés utolsó mozzanatait végzik a magyar szervizesek, mielőtt a gépek az új tulajdonosokhoz indulnának.

Bár az oroszországi, rosztovi kombájngyár légvonalban nincsen messze Magyarországtól, az orosz-ukrán konfliktus miatt a gépek mégis komoly kerülővel jutnak el Győrig, amely igencsak meghosszabbítja a szállítást. “A kialakult politikai helyzet miatt a kombájnok érdekes módon elhaladnak az orosz-ukrán határ mellett, ám az EU-ba végül Fehéroroszországon keresztül lépnek be. Lengyelország után Csehország következik, majd Szlovákián keresztül érkenek ide kamionon, részlegesen összeszerelt állapotban” – mondta el az Agrofórum Online kérdésére Dogossy Károly, a Vektor Holding Kft. használtgép üzletág vezetõje.

A gépek tehát 2800 km megtétele után érkeznek meg a Vektor Holding Kft.-hez, ám ekkor még a kombájnok nincsenek kerekek, nincsen világítás, és számos egyéb tartozékot is a hazai szakemberek illesztenek a megfelelő helyekre, hiszen ezek a szállítás során könnyen megsérülnének. A Versatile kombájnok pedig az utolsó simítások elvégzése után Győrből indulnak utolsó nagy útjukra, mielőtt az idei aratási szezont megkezdenék hazánk és Európa számos területén.

A helyszínen élő Facebook bejelentkézünk is volt, amit itt nézhetnek meg:

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

Kalapács alá került egy igazi ritkaság, egy 1957-es Porsche traktor

2019. október 20. 10:22

1956 és 1963 között több mint 125 ezer Porsche-Diesel traktort építettek Friedrichshafen közelében, a korábbi Zeppelin gyárban.

Bemutatkozik az NZ Extreme 1250-1425

2019. október 16. 10:03

A talajfelszín pontos lekövetése érdekében az NZ Extreme váza 5 tagból áll, így garantált a beállított munkamélység állandósága.

A Los Angelesi Autószalonon debütál a plug-in hibrid Toyota RAV4

2019. október 16. 09:59

A Toyota a november 22. és december 1. között megrendezésre kerülő 2019-es Los Angelesi Autószalonon leplezi le slágermodellje, a világ legnépszerűbb SUV-ja, és egyben a Toyota Corolla után a világ második legkelendőbb autója, a RAV4 plug-in hibrid elektromos változatát.

A Väderstad Tempo WideLining elnyerte az Agritechnica kiállítás Innovációs Díját

2019. október 15. 10:03

Nagyon büszkék vagyunk és örülünk annak, hogy a Tempo WideLining vetőgépünk elismerésben részesült, hiszen ez a vetőgépmodell fontos szerepet játszik a Tempo vetőgépcsalád fejlesztésében.

Kombájn, traktor, rakodógép, permetezőgép, fejőrobot - Ezekkel vár az Axiál az AgrárgépShow-n!

2019. január 13. 08:59

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját.

Aratás - Nemesgörzsönyben is ellepték a határt a kombájnok

2018. július 6. 15:50

Országszerte nagy erőkkel folyik a kalászosok betakarítása. Nincs ez másképp a Pápához közeli Nemesgörzsöny határában sem, ahova pénteken az Agrofórum is ellátogatott.

Gépinfo Videó

Három ezüst a CLAAS innovációkért

2019. szeptember 30. 12:47

Minden terményfajtához és bármely betakarítási körülményhez történő gyors alkalmazkodást az biztosítja, hogy a dobok alatti cséplő- illetve leválasztó kosarakat párhuzamosan és hidraulikusan lehet a CEBIS-ben állítani.

2500: ünnepélyes kombájnátadás Belvárdgyulán

2018. június 5. 08:34

Az AXIÁL Kft. a kétezer-ötszázadik, Magyarországon értékesített kombájnt adta át a Belvárdgyulai Zrt-nek. A Baranya megyei településen működő vállalkozás ezzel a 25. CLAAS kombájnját vehette birtokba.