Gépinfo
Gépinfo

Így repül a Versatile kombájn – Gépek érkezése Oroszországból a Vektor Holding Kft.-hez (VIDEÓ)

Így repül a Versatile kombájn – Gépek érkezése Oroszországból a Vektor Holding Kft.-hez (VIDEÓ)

Agrofórum Online

Az elmúlt hetekben volt olyan nap, amikor akár három, egyenesen Oroszországból érkezett Versatile kombájn is a magasba emelkedett a Vektor Holding Kft. rakodóhelyén, Győrött. Erről készített látványos videót az Agrofórum egy péntek délelőttön.

Hazánkban és a környező országokban is nagy a sikere a legújabb, Oroszországban gyártott Versatile kombájnoknak. Ezt bizonyítja az is, hogy a Vektor Holding Kft. által forgalmazott betakarítógépek folyamatosan érkeznek Győrbe, ahol a látványos leemelés után az összeszerelés utolsó mozzanatait végzik a magyar szervizesek, mielőtt a gépek az új tulajdonosokhoz indulnának.

Bár az oroszországi, rosztovi kombájngyár légvonalban nincsen messze Magyarországtól, az orosz-ukrán konfliktus miatt a gépek mégis komoly kerülővel jutnak el Győrig, amely igencsak meghosszabbítja a szállítást. “A kialakult politikai helyzet miatt a kombájnok érdekes módon elhaladnak az orosz-ukrán határ mellett, ám az EU-ba végül Fehéroroszországon keresztül lépnek be. Lengyelország után Csehország következik, majd Szlovákián keresztül érkenek ide kamionon, részlegesen összeszerelt állapotban” – mondta el az Agrofórum Online kérdésére Dogossy Károly, a Vektor Holding Kft. használtgép üzletág vezetõje.

A gépek tehát 2800 km megtétele után érkeznek meg a Vektor Holding Kft.-hez, ám ekkor még a kombájnok nincsenek kerekek, nincsen világítás, és számos egyéb tartozékot is a hazai szakemberek illesztenek a megfelelő helyekre, hiszen ezek a szállítás során könnyen megsérülnének. A Versatile kombájnok pedig az utolsó simítások elvégzése után Győrből indulnak utolsó nagy útjukra, mielőtt az idei aratási szezont megkezdenék hazánk és Európa számos területén.

A helyszínen élő Facebook bejelentkézünk is volt, amit itt nézhetnek meg:

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

5 év ajándék garancia a Massey Fergusontól!

2019. augusztus 13. 13:12

Minden Massey Ferguson erőgépet a legjobb minőségben terveznek és gyártanak. Megbízható, és soha nem hagyja cserben. Gyári akció keretein belül most öt év garanciát kaphat ajándékba – teljesen díjmentesen!

Itt az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadása

2019. augusztus 11. 12:03

A Toyota szabad utat engedett az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadásának, és limitált szériában kereskedelmi forgalomba hozta a Hilux GR Sportot.

Audi SQ8 TDI: a legerősebb dízel erőforrás az európai piacon

2019. augusztus 11. 06:45

Az Audi SQ8 TDI modellben dolgozó biturbó V8-as erőforrás a legerősebb aggregát az európai piacon. Elképesztő ereje mellé nagyfokú gazdaságosság párosul, amelyet a legkorszerűbb megoldások egész sora tesz teljessé.

Három hónap után magára talált mezőgazdasági pótkocsipiac

2019. augusztus 10. 08:03

Júliusban is a március óta piacvezető Fliegl nyerte az eladási versenyt, 43 darabbal és 18 százalékos piaci részesedéssel végeztek az élen.

Felavatták a CLAAS cég új tesztközpontját

2019. április 25. 04:34

Az új tesztállomás segítségével lerövidíthető és a termelési ciklusoktól függetleníthető a kombájnok, járvaszecskázók és traktorok fejlesztési ideje. A szimuláció lehetővé teszi a mérnökök számára a gép működési és megbízhatósági ellenőrzését még a fejlesztés korai stádiumában.

Nemesgörzsönyi aratás Versatile kombájnnal (+VIDEÓK)

2018. július 30. 13:33

A Versatile Vector 425 kombájn 6000 literes magtartállyal rendelkezik, ami alapfelszereltségként rendelkezik a hidropulzátor rendszerrel.

Gépészet Videó

Több mint 2800 traktort vásároltak a magyar gazdák 2017-ben

2018. március 20. 11:09

A gabonakombájnokból 307 új arató-cséplő gép talált gazdára 2017-ben, egy évvel korábban 314-et adtak el.

Idén már 10. alkalommal rendezték meg a Hódmezővásárhelyi KITE Napokat

2019. május 10. 07:36

A rendezvényen a KITE Zrt. piaci jelenlétének mintázataként átadták a JOHN DEERE 6M traktor sorozat 600. gépét Dr. Csikai Miklós, az Árpád Agrár Zrt. vezérigazgatója részére.